Antalya’da kamp yapan Ukraynalı 7 ekibin futbolcularından yeşil alanda ‘Savaşa hayır’ bildirisi

kunteper

Global Mod
Global Mod
Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi 4. gününde devam ediyor. Savaş başlamadan hemilk evvel turizm kenti Antalya’ya kamp için gelen Ukraynalı futbolcular ise hava yolunun kapanması ötürüsı ile dönemedi. Antalya’da şu an kampta 20’ye yakın Ukraynalı futbol kadrosu yer alıyor. 7 futbol grubu bugün Belek’te bulunan bir otelin alanında bir ortaya geldi. Futbolcular Rusça ve İngilizce olarak ‘Savaşa Hayır’ pankartı açtı. 2. Lig grupları Niva Vinnitsa, Peremoga Dnipro, FC Podillya Khmelnytskyi, FC Epicenter, 1. Lig Kadrolarından FC Ahrobiznes Volochysk, FC Obolon Kyiv ve Ukrayna Muhteşem Lig gruplarından Karpaty Lviv kadrolarından yaklaşık 250 futbolcu ‘Savaşa hayır’ dedi. Futbolcular çabucak sonrasında yeşil saha üzerine idman materyalleri ile ‘Savaşa hayır’ yazısını yazdı.

“Bu savaşın bir an evvel durmasını istiyor, barışın sağlanmasını istiyoruz”

Aktiflik daha sonrasında açıklama yapan FC. Peremoga grubundan Anton Kich, “Biz fazlaca dehşetli durumdayız. Ülkemizde savaş var. Ülkemizi koruyan askerlerimize moral olsun diye toplandık. Savaşın bir an evvel bitmesini istiyoruz. Savaşa hayır” dedi. FC Podilia grubundan Vitali Kostishin, “İstediğimiz tek şey var. Bizim askerlerimize epeyce teşekkür ediyoruz. Bu savaşın bir an evvel durmasını istiyor, barışın sağlanmasını istiyoruz” dedi. FC. Karpaty Lviv ‘den Andriy Klumok ise, “Rusya’nın yaptığını şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi koruyan askerlere teşekkür ediyor, savaşa hayır diyorum” kelamlarına yer verdi.

“Savaşın durmasını isteyerek, savaşa hayır diyorum”

FC. Epicenter kadrosunda Andriy Melnik de, “Askerimize epeyce büyük teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Savaşın durmasını isteyerek, savaşa hayır diyorum” açıklamasını yaptı. FC. Ahrobiznes ekibinden Aleksandr Çijevskiy, “Takım olarak biz de savaşa hayır diyoruz. Kızlarımıza, erkeklerimize savaşa katılan herkese teşekkür ederim. Muhakkak savaş istemiyoruz. 21. yüzyılda Avrupa’nın ortasında savaş olması hayli berbat bir şeydir. Yasın Ukrayna, kahramanlarımız sağ olsun” dedi. FC Niva grubundan Oleksii Svirida, “Savaşa hayır diyoruz. Bir an evvel savaşın bitmesini istiyoruz. Yaşasın Ukrayna” tabirlerini kullandı.

İHA