Audra McDonald, 10. Tony Ödülü adaylığıyla tarih yazıyor

MoonMan

Member
Audra McDonald daha önce buradaydı.

Ve daha önce. Ve daha önce. Ve daha önce. Ve daha önce. Ve daha önce. Ve daha önce. Ve daha önce. Ve daha önce.

Aktris Salı günü, Adrienne Kennedy’nin 1991 yapımı Ohio State Murders oyununda yazar Suzanne Alexander rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında 10. Tony Ödülü adaylığını kazandı. Bu başarı onu, ödüllerin 76 yıllık tarihinde en çok aday gösterilen bireysel sanatçılar olarak Chita Rivera ve Julie Harris ile ilişkilendiriyor.

Tüm sanatçılar arasında en çok altı Tony Ödülü kazanan McDonald, “Bu bir onur,” dedi. “Ama iş gerçek neşedir.”

52 yaşındaki McDonald, daha önce Carousel (1994), Master Class (1996), Ragtime (1998) ve A Raisin in the Sun (2004) filmlerindeki rolleriyle Oyun ve Müzikal kategorilerinde dört Baş Kadın Oyuncu Ödülü kazandı. 2012 yapımı The Gershwins’ Porgy and Bess müzikalindeki asi Bess rolü ve 2014 yapımı Lady Day at Emerson’s Bar and Grill’deki ünlü caz şarkıcısı Billie Holiday rolüyle Lead Tonys ödülünü kazandı. dört oyunculuk kategorisinin hepsinde kazandı.

Haberler eleştirmeni Jesse Green, Ohio State Murders hakkındaki incelemesinde, “etkileyici bir prodüksiyon” olarak adlandırdığı, McDonald’s’ın performansını “üzücü kadınlardan oluşan galerilerinden koparılmış” olarak övdü ve onların da “kırıcı bir katarsis” olduğuna dikkat çekti.

Salı günü Manhattan’daki bir atölyeden öğle yemeği molası sırasında verdiği bir röportajda McDonald, dönüm noktası niteliğindeki başarısından, bu özel yapımla tanınmanın neden hala özel hissettirdiğinden ve insanların onun başarısından neleri uzaklaştırdığını umduğundan bahsetti. Bunlar röportajdan düzenlenmiş alıntılardır.

Bu 10. adaylığınız ve şimdiden altı Tony ile En Başarılı Erkek Oyuncu rekorunu elde ettiniz. Hala özel mi?

İnanılmaz derecede özel. Broadway’deki ilk çıkışında Adrienne Kennedy’nin bir parçası olabilmek ve çalışmalarını daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştırabilmek benim için çok önemliydi. Aday gösterilmemiş olsam bile, işten yine de gurur duyardım. Vizyonumuza ve oyunla yapmak istediklerimize güvendiği için onur duydum.

Suzanne Alexander’ın daha yaşlı ve daha genç versiyonları genellikle iki farklı oyuncu tarafından oynanıyor ama siz ikisini de oynadınız. Neden?

Suzanne bunları hatırlamak için zamanda geriye yolculuk yaptığından, bu anılara gerçekten adım atabilmenin ve onları bedeninde hissedebilmenin, onlardan çıkıp bir anlatıya, yansıtıcı yer dönüşlerine geçtiğinde daha da bilgilendirici olacağını düşündüm. Bu yüzden Adrienne’den izin istedim ve “Tabii, bu harika, bakalım ne olacak” dedi.

Sizi gösteriye çeken neydi?

Gerçekten siyah bir kadının deneyimine odaklanan oyunlarımız ne sıklıkla oluyor? Bu, Suzanne karakteri için – ve bir dereceye kadar yarı otobiyografik, diyor Adrienne – deneyimlerini dile getirmesi için bir şans. Bu inanılmaz derecede parlak, incinmiş ve bir bakıma – oyunun sonunda – muzaffer kadını oynayabilmek çok, çok zor olsa bile çok çekiciydi. Ve sistemik ırkçılığın insanlara ne yaptığı ve nasıl yok ettiği ile ilgili yapılması gereken bir suçlamaydı.

Jesse Green incelemesinde “trajik duyguya inanılmaz yaklaşımınızı” övdü. Bunu nereden buldun?

Bir rolü oynuyorsanız, bir kötü karakteri oynuyor olsanız bile her zaman o karakterin savunucusu olmalısınız. Suzanne için avukat olmanın bir parçası da yaşadığı acı, terör, trajedi ve travma için empati bulmaya çalışmaktır. Oyunculukta anahtar soru şudur: “Ya bu benim başıma gelseydi?” Ne düşünürdüm? ne hissederdim

Koşu boyunca performansınız nasıl gelişti?

Oyun inanılmaz derecede yoğun ve dil çok zengin ve şiirsel olduğu için, benim için gelişme, koşunun başında olmadığımı düşündüğüm Adrienne’in diliyle daha rahat hissetmem oldu.

Karakterinizin bebekleri oyuncak bebekle değil, pembe kumaştan yapılmış külot olarak temsil ediliyor. Neden?

İnanılmaz bir yönetmen olan Kenny Leon’un dehası buydu. Odak noktasının mutlaka üzerlerinde olmadığı zamanlar için onları bir kenara bırakarak – ki bu bir zamanlar bir düşünceydi – oyuncak bebek olsalar bile bebekleri sahneye çıkarmanın çok zor olacağını biliyorduk. Seyircinin dikkatinin onlar tarafından dağılmadığından emin olmak istedik.

İnsanların gösteriden ne almalarını umuyorsunuz?

Umarım ırkçılığın yıkıcı gücüne dair daha geniş bir anlayışa sahiptirler. Ayrıca siyahi olmayan insanların da bizim bir yekpare olmadığımızı görmelerini umuyorum. Bu, karakter olarak her zaman sahnede olmayan bir kadın ve ben bu çok eğitimli, zeki ve zeki ama incinmiş kadının hikayesini anlatmasını ve hikayesinin sahneye çıkmasına izin vermesini ve duyulmasını talep etmesini istedim.

Kennedy onu gördükten sonra sana ne söyledi?

Çok etkilenmişti. Hala onunla konuşuyorum. Birkaç gün önce ondan bir e-posta aldım ve birkaç hafta içinde onu ziyaret edeceğim. Bunu başardığımız için çok mutluydu. Rol için pek çok insanı seçti ve bence onun tüm yorumlarını sevdi.

Daha az tanınan bir eseri sahneye çıkarmak nasıl bir duygu?

Birçok kişi Adrienne Kennedy’nin kim olduğunu yıllardır biliyor ama Adrienne Kennedy’yi bu yapımla tanıştıran daha genç bir nesil oldu ve bundan memnunum.