AY-SİAD basınla buluştu

Adanali

Active member
AY-SİAD basınla buluştu
AY-SİAD, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi. Aydın-Denizli Karayolu üzerindeki bir otelde AY-SİAD Başkanı Fırat Barışık ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ( ABGC) Başkanı Cem Ulucan ve gazeteciler katıldı. "BASIN OLMAZSA OLMAZIMIZ"Programda konuşan Başkan Barışık, bir araya geldiği gazetecilerin gününü kutlayarak, "Eylül ayında yaptığımız genel kurulda göreve geldik. Yönetim olarak biz, hem Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutlamak, hem de sizinle bir araya gelmek niyetiyle bu programı düzenledik. Yoğun olduğunuzu biliyorum. Başka bir program olmasına rağmen davetimizi kırmayıp, yanımızda olduğunuz için çok mutluyuz. Biz dernek olarak, basınla ilişkilerimizi her zaman çok iyi tuttuk. Çünkü basın şehir için ülke için çok önemlidir. Yerel basın aslında bir şehrin kalbidir. Faaliyetlerimizi, hizmetlerimizi basın aracılığı ile üyelerimize, halkımıza en güzel şekilde duyuruyoruz. Basın olmazsa olmazımızdır. Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum, biz de elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz" dedi. MESLEK YASASI TALEBİABGC Başkanı Ulucan da, eline her fotoğraf makinesi, cep telefonu alanın, bir site açanın gazeteci olmaması gerektiğini söyledi. Basın için bir meslek yasasının çıkartılmasının şart olduğunu vurgulayan Başkan Ulucan, "Yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen, dördüncü kuvvet dediğimiz basının dernekler aracılığıyla değil de oda veya birlik statüsüne kavuşarak yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Alıntıdır