Belki de tiyatrodaki en güçlü yapımcıdır

MoonMan

Member
Yaşını belirlemeyi reddeden Friedman'ın tutkularının ve olağandışı eğitim alışkanlıklarının birçoğu var. Çocukluğunu vahşi olarak nitelendirdi ve sanatsal ve profesyonel kararlarının çoğunu bilgilendirdiğini söyledi. Doğduğu sırada aileyi terk eden bir kemancı ve onu ihmal edilmiş olarak tanımlayan piyanist bir anneden doğan dört çocuktan biriydi. Sık sık kendilerine bakan kardeşler, Sonia Friedman Show adını verdikleri kendi tiyatro gruplarını yarattılar. (O en gençti.)

“Hayatım en eski anıdan hikayelerdi” dedi. “Biz böyle hayatta kaldık.”

Okul bir kavgaydı ve bir noktada Friedman huzursuzluk nedeniyle dışlandı. 13 yaşındayken ücretsiz ve özgür bir yaprak, yatılı bir okul vardı ve 16 yaşında tam zamanlı çalıştı; O zaman gelişen bir oyuncu olan kız kardeşi Maria'nın yardımıyla, gece dersleri alırken Rand Show ve Pub buldu. Çeşitli mürettebat kapasitesinde çalıştı-çoğunlukla “jumper'ların” stoplarının üretimi için bir takip operatörü olduğunu, ancak bir anahtar kelime eksikliği nedeniyle serbest bırakıldığını söyledi.

Sahne yönetimini incelediği drama okulunda, bir öğrenci Laurence Olivier'in kızıydı ve onu Olivier ve eşi Joan Ploughtight ile 19 ile röportaja götürdü. Onları Edinburgh Fringe Festivali'nde bir prodüksiyon için hazırladılar ve yoldaydı. Ulusal tiyatro onu Harold Pinter gibi sanatçılarla çalışmaya götürdüğünde büyük bir mola geldi ve bu da onları kanatlarının altına aldı.

Zamanla daha fazlasını istedi. “Sıkıldım,” dedi. “Odanın tüm çalışma çalışmasından çok daha fazla büyülenmiştim.”

O zamana kadar, 1980'lerin sonlarındaydı ve AIDS krizi tiyatro topluluğundan geçti. Kendini bir bağış toplama kampanyasına attı, hastanelere katıldı ve AIDS yardım kuruluşları için para üretmek için dükkanlarda ünlüleri kullanan alışveriş yardımının yönetimine yardım etti. Ve sonra, ulusal için çok az tur işi yapan ilk deneyimli deneyimlerini yaptıktan sonra, başka bir atlama yaptı ve ortak bir tiyatro şirketi ile birlikteydi. Biri diğerine yol açtı ve büyük bir İngiliz tiyatro şirketi olan Absissy Tiyatro Grubu, onlardan mekanlarından birini işletmelerini istedi.