Bobby Darin'in mirasını fetheden 'tam zamanında' 6 şarkı

MoonMan

Member
David Bowie, Madonna ve Beyoncé sürekli yeniden icat için pop yıldız eşanlamlı olma fikrini vermeden önce, içinde Bobby vardı.

Bob Dylan, 2022 -kitabı “Modern Şarkı Felsefesi” nde şarkıcı hakkında yazdı. Dylan, sadece “zamanının herkesten daha esnek” değil, “barış içinde bile sadece yetenekle titreşti.”

Müzikal form kayması ile bilinen bir başka rock'çı olan Neil Young da benzer bir hayranlık ifade etti. “Bobby'ye kızdım çünkü stilleri çok değiştirdi,” dedi Rolling Stone'a. “Şimdi ona bakıyorum ve onun bir olduğunu düşünüyorum [expletive] Dahi.”

Karmaşık yaşamına ek olarak, yeni Broadway'in Square Theatre'daki Circle'daki önizlemelerde “Just Time” şovu, Darin'in sallanan hitleri keşfetmeyi amaçlıyor.

Alex Timbers (“Moulin Rouge!” İçin Tony kazananı) ve Jonathan Groff (geçen yıl “Merry We Roll Antang” için bir Tony kazananı) tarafından geliştirildi ve sahnelendi ve sahnede bir grupla bir gece kulübünde oynuyor. Manyetik performanslarıyla hatırlanırken, hikayesi geleneksel bir müzik kutusu-organik müzikalden daha fazlasını gerektirir.

“Tüm gezisi kim olduğunu bulmaya çalışıyor,” dedi Timbers, “ve bu onun sanatsal yolculuğunda paralel.”

1936'da New York'taki Walden Robert Cassotto'da, romatizmal ateş, kalbini zayıflattı ve çocukken çocukken hayatını kısalttı. Ancak bu müzik çabalarını etkilemedi: 1958'de Rock'n'roll şarkısı “Splish Splash” ile tanıştı. Farklı sesleri denemek, Fransızca şarkısını “La Mer” ı havadar “Deniz Ötesinde” içine revize etmesi uzun sürmedi ve “Threepenny Opera” tarafından “Mack the Messer” versiyonuyla 1 numaraya ulaştı.

Kısa süre sonra filmlerde oynadı ve Sandra Dee'yi 1960 yılında “Gel Eylül” setinde attı. Evlendiler ve Hollywood'un BT çifti oldular -günlerinin Brangelina -ama ilişki endişeliydi ve 1967'de boşandılar.

BT'de, siyasi olarak taahhüt edilen 1968'de daha popüler hale geldi ve Robert F. Kennedy'nin başkanlık kampanyası üzerinde çalıştı. Aynı yıl onu yetiştiren kadının biyolojik annesi değil, büyükannesi olduğunu, kız kardeşi olarak tanıdığı kadının annesi olduğunu keşfetti.

Vahiy ona genişletilmiş bir kuyruk dönüşü gönderdi. Sonunda tekrar ortaya çıkmasına rağmen, ameliyattan sonra 37 yaşında 1973'te öldü.

Tüm bu zafer ve bir travma, 2018'de 92. Caddede bir etkinlikten esinlenen Ted Chapin kavramına dayanan “tam zamanında” yolunu buluyor. Timbers, Warren Leight (“Yan Adam”) ve Isaac Oliver'ın (“Meşli Bayan Mais, Mailus Mail. Mail. Mail.

Bir prova molası sırasında Timbers, Groff, koreograf Shannon Lewis ve müzik direktörü Andrew Resnick, gösteri için merkezi öneme sahip altı şarkı hakkında konuşmak ve Bobby'nin katmanlarını ve sırlarını anlamak için bir araya geldi. Bunlar konuşmadan işlenmiş alıntılardır.

1958

Ahşap İlk kez gerçekten lo-fi tipinde nasıl göründüğünü görebildiği için montaj olarak teslim edilecek, sonra kostümler ve dansçılar alıyor ve sonunda “Ed Sullivan'ı yaratıyoruz [Show]”Küvet ve baloncuklara sahip olduğu performans. Kitsch'e sarılıyoruz, ancak onları Bobby'nin sanatsal yolculuğu ve nihayetinde” Splish Splash “i reddetmesi ile nasıl ilişkili olduğunu anlayacak şekilde çerçeveliyor.

Mayıs “Copa'daki içeride” kayıtta birinin dediğini duyuyorsunuz: “SPLISH, SPLASH!” Ve diyor ki: “Ah, şimdiye kadar geri dönüyorsun, hatırlayamıyorum.” Açıkçası denediği bir zaman var [distance himself]Ama bu orijinal plakayı dinlerseniz, bu sihirdir.

Kalıntı Daha sonra kariyerinde daha kötü. Hızı hızlandırıyor ve bir şekilde çılgın, gerçekten kaba. Bu enerjiyi yakalamak istedim.

Lewis Müzik bu gevşek, aşağılık bir atmosfere ve koreografiye sahiptir. Gerçekten ittim. Bana “Hullabaloo” u hatırlatıyor [the ’60s musical variety show]Bu çılgın gevşeklik ve garip tuhaflık, ama aynı zamanda herkesin belirli hareketleri hatırladığı ikonik.

1959

Ahşap 15 yaşında ölmesi gerektiğini öğrenen bir adam, her gün deneyen biridir. Yüksekliklerde gittikçe daha fazla istiyor. Bu dağa tırmandı ve sonra daha büyük bir dağ var. Ve “Dream Lover” şovumuzda böyle çalışıyor.

Kalıntı Bu bir Rumba'ya dayanan bu pop rock şarkısı ve daha sonra bu şarkıcılara neredeyse operasyonel bir vibrato ile var. Her bir öğeyi alırsanız, nasıl, burada ne olur? Bazı garip bir nedenden dolayı, bu gerçekten keyifli şarkıya dönüşüyor.

Mayıs İçinde Bobby gibi inanılmaz bir şovmen olduğunu unutuyoruz, aynı zamanda gerçekten çok yönlü, olağanüstü bir şarkı yazarıydı. Bobby aynı zamanda yaptığı yaratıcı bir kişidir. O bir Bobby Cassotto'ydu, ama dedi ki: “Toupee'umu oluşturdum ve bir Bobby olarak kapıdan çıktım.” Yani biraz daha gerçek aramıyor. Bir hayal gücü arıyor – ve sadece bir partner değil, bir rüya sevgilisi istiyor. Ve Amerika'nın Schatz'ı Sandra Dee'nin hayalinde yürüyüşlerde. Ne istediğine dikkat et.

1959

Ahşap Çeşitli bir yıldız olduğunu düşündüğü kadın. Tiyatroya ve Copa ve Gece Kulüplerine takıntılıydı ve bunu sanatsal bir altın standardı olarak ona aktardı. “Mack the Messer” onun için dönen taraf ve bir Avrupa tiyatro şarkısı koymak pek olası değil, ama kendi sıraya koymak. Ve tüm sanatçıların hayal ettiği şey budur: otantik ve ticari.

Kalıntı Sinatra gibi büyük bir grup crooner gibi “Mack the Messer” şarkısını söylemiyor; Bir rock yıldızı gibi şarkı söylüyor. Onun ifadeleri çok daha ritmik, çok daha perküsyon.

Mayıs Şarkı, nihai katil olmak için katil görünmeyen bir adam hakkında. Nihai şovmendi, ama çok sayıda alt metin karanlık var. Bir katil düşündüğünüzde, bu köpekbalığını dişlerle düşünün, ama aslında cebinde göremediğiniz bir anahtar bloğu olan sadece bu tür.

Ahşap Bu ölümle ilgilidir ve hayatının saplantısı ölüm ve ölümdü.

Lewis Ama showbiz ölümü gibi. Çok pizza-y.

1959

Mayıs Bobby Darin'in TV'yi öldüğü 1973'ten itibaren özel gördük. “Denizin ötesinde” şarkı söylüyor, ancak müzisyenlerle rastgele şakalar ve Kibitz yapıyor. Peki bu numarayı geliştirirken ne kilo verebiliriz? Grubun üyelerine ve aktrislere katılıyoruz, onları adlandırıyoruz ve şakalar yapıyor ve onlarla dans ediyoruz. Her yaptığında tazelenme taahhüdünden esinlenen her şey.

Lewis UP -UP -CINCRINE kalitesi var. Çalıştığı bir tür mucizedir, çünkü bu uzun, tutulan notlar ve sonra bu beklenmedik perküsyonlar vardır. Ama seni şarkıdan çıkarmıyor, sadece sizi daha da ileri götürüyor.

Kalıntı Özlem duygusu, mutlaka somut olmayan bir şey için görünür. Bu şiirdir – “Splish Splash” da şiirdir.

1963

Ahşap “18 Sarı Gül” Sandra Dee ile tanışmak ve aşık olmak için otobiyografiktir. Harika bir müzikal hikayeler. Bazen insanlar “Şarkı Batarıyormuş gibi geliyor” gibi müzik kutusu müzikalleri hakkında konuşuyorlar – hayır, bu şarkıyı bu an hakkında yazdı.

Mayıs Ayak parmağının ilk daldırılması gibi türleri popüler sese kaydırmaya başlar. Bu kez evliliğinin dağılmasıyla birleştiriyoruz; Onu zihinsel bir çöküşe getiren bu inanılmaz, devasa aile sırrı; Ve sivil haklara ve siyasete ciddi katılımı. Her şeyi çıkarma ve tamamen farklı bir şey sunma yeteneğinde korkusuzdu.

Kalıntı Neredeyse bir pivot noktası. Rock 'n' roll ile başlıyoruz, büyük bant salınımına geliyorsunuz ve 60'ların başında bu yeni sesler ve dokular girmeye ve basitleştirmeye geçmeye başlıyor. Genç öldüğünü düşündü ve 20'li yılların sonlarına gittiğinde, 30 başında, kesinlikle “Ne kadar sürecek?” Bu soruları soran birine daha fazla konuşan bir halk şarkısının dürüst ifadesi.

1966

Mayıs Bu nihai şovmen ve soruyor: “Eğer Bobby var olmasaydı, onun eğlencesi için bir şeyi yarattım – eğer bunların hepsi gitmiş olsaydın, hala kim olduğumu seveceksin? Hala kim olduğumu seviyorum? Hala kim olur muydum?”

Lewis Bu sessiz bir an. Sahnede bir hassasiyet ve topraklanmış bir burun var. Şovumuz hareket ediyor ve hareket ediyor ve aciliyetle gidiyor çünkü hayatında acilen sahipti. Ve sonra durur – tamamen değil, yavaşlar.

Mayıs Terapötiktir. Gösteri çok acımasız, hayatı çok acımasız ve bu noktaya geldiğimizde meditasyon gibi oksijen gibi geliyor. Ayrıca acı bir şey var. Gitmeye ve büyük başarı elde etmeye karar vermiş gibi biraz pişmanlık duyuyor, ancak ihmal edilen büyük bir kısmı vardı. Hayatının bu dönemi onun için gerçek bir dönüm noktasıydı. Seyirciler için çok şey yaptığını, kendisi için biraz yapmak zorunda olduğunu öğrendi.