Daniel Radcliffe, 'Merrily We Roll Along'da Büyüyü Kırmak Üzerine

MoonMan

Member
Daniel Radcliffe, sabah 8:30'daki duyuru sırasında ilk Tony adaylığını belirledi. Bir müzikalde en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterilen “Merrily We Roll Along” başrol oyuncusu Jonathan Groff'a tebrik mesajı gönderdi.

Ancak daha sonra baba, kendi kategorisi olan Müzikal Başrol Oyuncusu'nun sabah 9'da duyurulmasından önce aradı.

Şarkı sözü yazarı ve oyun yazarı başrolü oynayan 34 yaşındaki aktör, “Kahvaltı yapıyordum ve oğlumu sabah uykusuna yatırmaya çalışırken bir oyuncu kadrosundan aday gösterildiğimi söyleyen bir mesaj aldım” dedi. Charley Kringas, Stephen Sondheim-George Furth müzikali “Merrily We Roll Along”un 1981'de beğenilen yeniden canlandırmasında.

Radcliffe'in Tony adaylığı – 2008'deki “Equus” filmindeki ilk çıkışından bu yana beşinci Broadway rolüne adaylığı – kariyerinin ilki oldu. Ve Salı günü New York'taki dairesinde yaptığı telefon görüşmesinde bunun çok özel bir şey olduğunu söyledi çünkü sadece Groff değil, aynı zamanda diğer “Merrily” meslektaşı Lindsay Mendez de başrol oyuncusu rolüne aday gösterilmişti.

Ekrandaki Harry Potter rolüyle tanınan Radcliffe, “Sektörünüzdeki insanlar muhtemelen aktörler birbirlerini ne kadar sevdiklerinden ve birbirleriyle çalışmaktan ne kadar keyif aldıklarından bahsettiklerinde sıkılıyorlar” dedi. “Bunu çok sık söylüyoruz ama bu grup gerçekten harika; Lindsay, Jonathan, tüm oyuncular. Çok şanslı hissediyorum.”

Bunlar konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Yakın zamanda Lindsay'in yüzük taşıyıcısıydın DüğünJonathan'ın memur olarak görev yaptığı yer. Bu nasıl oldu?

Ben de programda öyle yapıyorum; Jonathan ve Katie Rose Clarke evlendiğinde yüzük taşıyıcısı benim. Düğünden önceki Cumartesi veya Pazar günü Lindsay'in soyunma odasındaydık ve o sıradan bir şekilde “Yüzük taşıyıcısı olur musun?” diye sordu. Bunun komik olduğunu düşündük. Ben de yaptım! Ama aniden hiçbir sorumluluğum olmayan bir düğünden, hiçbir şeyi berbat etmek zorunda olmadığım bir düğüne de geçtim; yüzükleri düşürüp birdenbire Central Park'a uçurmamak! Ama iyiydi.

Üçü de 2022'deki Broadway dışı koşusundan bu yana gösteride yer alıyor. Performansınız nasıl gelişti ve değişti?

İlk tanıştığımızda çok iyi anlaşıyorduk ama hâlâ birbirimizi daha iyi tanımaya başlamıştık, bu yüzden arkadaşlığımızı daha fazla sürdürmek zorundaydık. Ve şimdi büyük bir kısmı orada. Bu, bir aktör olarak her zaman hissedemediğiniz bir duygu. Nadir görülen bir durum ve tek yapmam gereken Jonathan'ın ya da Lindsay'in gözlerine bakmak ve içinde bulunduğumuz anı atlatmak için ihtiyacım olan her şeyi elde etmek olduğu için çok şanslıyım.

Başlangıçta sizi “Merrily” rolüne çeken şey neydi?

Londra'daki prodüksiyonu gördüğümde şöyle düşündüm: “Ah, bu rol için gerçekten haklıyım.” Karakterde sesimi oldukça erken duyabiliyordum. Müzikal tiyatroyu seviyorum ama bu Jonathan ve Lindsay gibi hayatım boyunca yaptığım bir şey değil, bu yüzden vokal ve müzikal yönlerden gerçekten keyif aldım, özellikle de müzik Sondheim'ınki kadar inanılmaz olduğunda. Özellikle “Franklin Shepard”ı öğrenmek ilk başta oldukça zordu. Ama artık içimde olduğuna göre, inanılmaz derecede eğlenceli.

Müzikal tiyatroda Sondheim Pattern şarkısı kadar zorlayıcı bir şey yoktur.

Bunu ilk birkaç kez yaptığımda gerçekten korkutucuydu. Broadway'de bir şeylerin ters gitmesi, sahnede başıma gelen en korkunç şeylerden biriydi.

Ne oldu?

Grubun yaklaşık yarım vuruş ilerisindeydim ve onlarla senkronize değildim; 30 saniye gibi geldi ama muhtemelen daha azdı. Şans eseri bu şarkıda yeterince müzikal şeyler oluyor ve bunlardan birini tanıdım ve kendimi yeniden yönlendirebildim.

Diziyi izlerken en çok korktuğunuz kişi kimdi?

Meryl Streep bir gece seyircilerin arasındaydı ve bunu öğrendiğimde çok heyecanlandım. sonrasında Gösteri bitmişti.

“Merrily” 7 Temmuz’da sona eriyor. Sırada ne var?

Biraz ara vereceğim ve bir süreliğine baba olarak kalacağım ki bu beni gerçekten çok mutlu ediyor.