“Doomers” İncelemesi: Hunker, yapay zekanın riskini ve vaadini tartışın

MoonMan

Member
Geleneksel bilgeliğe göre, tiyatro güncel olaylara yavaş tepki veriyor, ancak Ayad Akhtar (“McNeal”) gibi oyun yazarları son zamanlarda bazen yazmayı desteklemek için kullanan yapay zeka hakkında hikayeler anlatmasını istedi.

Matthew Gasda'nın yeni parçası “Doomers” bu paketin bir tamamlayıcısı. OpenAai'nin genel müdürü Sam Altman'ın 2023 Güzünden esinlenerek, Chatgpt ve Claude yardımıyla yazılmıştır. İki sohbet botu programda bir dramaturji kredisi paylaşıyor.

Ne yazık ki, hype bu teknolojiyi bir anlatı tutarlılığı ile ilişkilendirmiyor. Merkezinde iğrenç bir kurgusal eski CEO'ya ve yapay zeka tehlikesi ve vaadi hakkında vaat eden çok sayıda karaktere rağmen, “Doomer”, sanki izleyicilerinin Get -Go tarafından yatırılması konusu gibi bir motivasyon kalitesine sahiptir.

Bu, bir teknoloji şirketi Mindmesh'in Seth (Sam Hyrkin) rehberini yayınladıktan kısa bir süre sonra San Francisco'da tek bir gecede belirleyen kriz kontrollü bir hikaye. Evde, şirketin panik kurulu onsuz nasıl ilerleyebileceğini bulmaya çalışırken işini geri almayı planlıyor.

Seth, gerekli cazibeyi kaçıran ve sırdaşlarına şöyle diyor: “Uzlaşmayacağım. Suçluluğu kabul etmeyeceğim. Mucizeler yarattığım için serbest bırakıldım. “

Bu yüzden tahtayı ifade etmeyecekti, ancak sadece II. Yasa'da, bu kıvrımlı parçanın daha güçlü yarısı.

Bu prodüksiyonu da yürüten Gasda, her performansta 10 aktör ortaya çıktı. Manhattan'daki Artxnyc'de gördüğüm çizgi güzel bir şekilde cilalandı. (Parçanın en New York şovları Greenpoint'teki Brooklyn Tiyatro Araştırmaları Merkezi'nde yer almaktadır.)

Ancak, şirketin vicdanlı güvenlik görevlisi Alina (Zsuzsa Magyar), meslektaşına cinsel olarak canlı olarak yinelenen hayalleri rahatsız etmeyi anlattığında karakterler belirgin monologlarda ortaya çıktı.

AI ile ilgili etik argümanlarının, sorunu hiç takip etmişlerse ve güvenilir değilse tekrar uyanmış hissetmeleri daha sorunludur, çünkü bu insanlar bu koşullar altında birbirlerini söyleyeceklerdir. Ayrıca, New York koşusu Mart ayında San Francisco'da ayrı bir prodüksiyonla örtüşen parçanın bir kültürü yansıtmaya çalıştığı ve böylece kendini içerdiği duygusu da var.

Seth'in bazı yönetim kurulu üyelerini tanımlamak için entelektüel olarak engelliler için bir bulamaç kullandığı bir ACT I Line, gördüğüm performans hakkında kötü bir gülüşe güldü. Evet, bu kelimenin bir canlanması var ve bir oyun yazarı için adil bir oyun kullanmak zorunda, ancak başka biri gerçekten Act II'de telaffuz etmek zorunda mı? Benzer şekilde, bir polikül şakası muhtemelen yeterli olurdu.

Elon'un sözleri var, soyadı yok, ama olması gerekmiyor. (Seth, Alina'ya kızgın, snippet: “Sadece istediği takdirde Elons bebeğiniz olmalı.”)

“Doomers”, AI yaşı için “Glengarry Glen Ross” olarak pazarlanıyor, ancak HBO dramasının “” halefi “nin heyecan verici tiyatro için stratejik ve kurumsal jargonun başarısızlığı için belirli bir sorumluluk taşıdığından şüpheleniyorum.

İkinci eylem Mindmesh'in yönetim kurulu etrafında dönüyor, ancak “Riski ve potansiyel suiistimalleri izlemek ve azaltmak için buradayız” gibi çizgiler, görevlerle ilgilenecek karakterler ve durumlar olmadan ölümcül. Bu kadar zor bir anda gerçekleşen bir parça için, çarpıcı bir gerginlik eksikliği var.

Belki Dramaturge, Chatt ve Claude'da?

Yayıncıya bu program kredisini sorduğumda, bana “komik bir şaka” olduğunu söyledi-“Claude ve Chatgpt ile birlikte oynandı, AI sorularını sormak için yazdı, böylece yazdığı teknolojiyi anladı Hakkında yazdığı hakkında yazdı. “”

O zaman insan hatası. Ah iyi.

Kıyameti
19 Nisan'a kadar Brooklyn Tiyatro Araştırmaları Merkezi, Brooklyn ve Artxnyc, Manhattan; Doomers.fyi. Süre: 2 saat.