Emre Belözoğlu: Bu vakte kadar oynadığımız en kuvvetli maçlardan biri olacak

kunteper

Global Mod
Global Mod
İstanbul Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Kümesi 2’nci maçında yarın saat 22.00’de İtalya Serie A takımlarından Fiorentina’yı konuk edecek. Müsabaka öncesi düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Yöneticisi Emre Belözoğlu ve futbolculardan Hasan Ali Kaldırım açıklamalarda bulundu. Fiorentina ile oyun anlayışlarının birbirine benzediğini belirten Belözoğlu, “Birbirine emsal oyun oynamaya çalışan iki tane uygun grubun maçı olacak. Fiorentina esaslı ve âlâ bir kulüp. Bu oyunu epey uygun biçimde oynayan bir grup. Güçlü bir maç bizi bekliyor. Hazırlıklarımızı yaptık. Bu vakte kadar oynayacağımız en güç maçlardan biri olacak. Ülke puanına hizmet etmek ve küme birinciliği gayemiz doğrultusunda oynayacağız. Düzgün bir maç olacağını varsayım ediyorum” diye konuştu.

“FATİH TERİM ÜLKE FUTBOLU İÇİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK TEKNİK ADAM”

İtalyan bir gazetecinin bir devir Fiorentina’da teknik yöneticilik yapan Fatih Terim ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Belözoğlu, “Fatih Terim epey bedelli. Fiorentina’da antrenörlük yaparken herkes Fiorentina’yı tutmaya başladı. Galatasaray ‘da oynarken benim antrenörlüğümü yaptı. Hakikaten severim onu. Yarın da bildiğim kadarıyla bizimle bir arada olacak. Yarın da epey hoş bir belgeseli yayınlanacak. Yarına denk gelmesi, hoş bir tesadüf oldu. Fatih Terim ülke futbolu için gelmiş geçmiş en büyük teknik adam. Ülke futbolunda yeri her vakit farklı olacaktır” sözlerini kullandı.

“FIORENTINA’YI HALA DAHA FAVORİ GÖRÜYORUM”

Fiorentina’nın birinci maçta sürpriz bir biçimde puan kaybı yaşamasına karşın kümenin favorisi olduğunu belirten genç teknik adam, “Biz nitekim düzgün başladık. Onların bedelini yeterli biliyoruz. Bildiğim kadarıyla geride kalan fikstürde hayli fazla maç kazanamadılar. Hala onları favori görüyorum. Yarınki maçı farklı görüyorum ve kazanmak için oynayacağız” biçiminde konuştu.

“GOL YEMEME ÜZERİNE BİR PLAN YAPMIYORUZ”

Üstün Lig ‘de geride kalan maçlarda gol yememelerinin hatırlatılması üzerine Belözoğlu, maçları kazanmak için planlar yaptıklarını belirterek, “Bizim için dönem uygun başladı. Avrupa’da en epey maç kazanan ekibiz, ligde gol yemedik. Gol yememe üzerine bir plan yapmıyoruz. Maçları kazanmak için plan yapıyoruz. Bu biraz fazla gündeme geliyor. Oyun üstünlüğü ve maçları kazanmak daha değerli. Bir oyun anlayışımız var, bunu devam ettirmek en büyük isteğimiz” açıklamasında bulundu.

“MESUT YARIN TAKIMDA DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ OYUNCULARDAN BİRİSİ”

Mesut Özil’in fazlaca ağır bir sakatlık süreci geçirdiğini belirten ve yarınki maçta takımda olacağını aktaran Emre Belözoğlu, “Mesut, istediği kadar mühlet alamadı. Kendisini bulmuştu, ağır bir hastalık geçirdi. Covid-19 olmasa da semptomları o taraftaydı. 10 gün ekipten başka kaldı. 4 gün evvel idmanlara başladı. Yarın takımda düşündüğümüz oyunculardan birisi. Kulübede olacak. Fizikî olarak düzeyine ulaştığında ondan faydalanacağız. Mesleğinin sonunun uygun yapması gerektiğini düşünüyorum. Mesleğinin sonunu epeyce düzgün getirecek. Bize katkısı tam fit hale geldiğinde fazlaca daha fazla olacak” dedi.

“AVRUPA’DA TEKNİK YÖNETİCİLİK YAPMA MAKSADIM VAR, BU İTALYA OLURSA ÇOK DAHA KEYİFLİ OLURUM”

“Bir gün İtalya’da teknik yöneticilik yapmak ister misiniz?” sorusuna ise Emre Belözoğlu, şöyleki karşılık verdi:

“Benim için İtalya, Türkiye’den daha sonra en sevdiğim ülke diyebilirim. Orada hoş vakit içinderım geçti. Onlarla emsal özelliklerimiz olduğunu düşünüyorum. Bir gün alışılmış ki maksadım, Avrupa’da teknik adamlık yapmak. Bu İtalya olursa fazlaca daha keyifli olurum. Bu şu anda fazlaca yakın bir amaç olarak görülmüyor.”

“BÜYÜK EKİPLERİN ÜÇ GÜNDE BİR MAÇ OYNAMA ALIŞKANLIĞI OLMASI GEREKİYOR”

Bazı teknik erkeklerin fikstürden yana yaşadıkları ezayı lisana getirmesinin doğal olduğunu ve bu sürecin kolay olmadığını belirten Belözoğlu, “Diğer meslektaşlarımızı bu manada eleştirmek kolay. Bir kadronun ortasında yaşadıklarını pahalandırmak teknik erkeklerin işi. Kolay bir fikstür yok. Türkiye’de üç günde bir maç oynamak kolay değil. Bu serzenişlere hak vermeniz gerekiyor. Üç günde bir maç ben epeyce oynadım. Uygun atletler, her maçta oynamak ister. Ben değerli ekiplerin üç günde bir maç oynama alışkanlığına sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Elimde yeterli oyuncular var. Birilerini daha az, birilerini daha fazla kullanıyoruz. Hepsinin gözümde pahası tıpkı. Kime talih verdiysem hepsi elinden geleni yaptı” tabirlerini kullandı.

Emre Belözoğlu, futbolculuk mesleğinde yaşadığı Avrupa şampiyonluğunu teknik adam olarak da yaşamak istediğini aktararak, “Çok eksiksiz bir histi. Bunu teknik olarak yaşamak da her teknik adamın isteğidir” dedi.

HASAN ALİ KALDIRIM: ÖNEMLİ VE GÜÇ BİR RAKİBE KARŞI OYNAYACAĞIZ

Karşılaşma ilgili fikirlerini aktaran Hasan Ali Kaldırım, yarın 3 puan hedeflediklerini belirterek, “Fiorentina, İtalya’nın esaslı ekiplerinden. Doğal olarak kuralar çekildiğinde favori gösterildiler. Biz de oynadığımız oyunla savlı olduğumuzu, geçtiğimiz hafta aldığımız galibiyetle gösterdik. Döneme hayli âlâ başladık. Tıpkı biçimde devam ediyoruz. İnşallah yarın da âlâ bir oyun sergileyerek 3 puan almak istiyoruz. Önemli ve sıkıntı bir rakibe karşı oynayacağız. Ülke puanı da değerli. Kazanmak istiyoruz, bütün çalışmalarımız bu yönde” biçiminde konuştu.

“ÇOK GOL ATAN BİR OYUNCU DEĞİLİM LAKİN ATTIĞIMDA HOŞ OLUYOR”

Hearts maçında attığı golün müsabaka özelinde değerli olduğunu belirten deneyimli futbolcu, “Gol hem benim için tıpkı vakitte kadro için hoş oldu. Geçen haftaki maçta oyunu açtı diyebiliriz. Çok gol atan bir oyuncu değilim ancak attığım vakit da hoş oluyor. Oynadığımız oyun itibariyle bek oyuncuları atağa katkı sağlıyor. Bu değerli zira bize karşı oynanan oyunlarda rakipler kapanabiliyor. Beklerin skora katkı vermesi önemli” diye konuştu.

“MAÇA DİNLENİP ÇIKMAK HAKİKATEN ÇOK FARK EDİYOR”

Lucas Lima ile sol bek durumunda girdikleri rekabette birbirlerini desteklediklerini aktaran Kaldırım, “Rekabet futbolda değerli. Hocamız herkesten faydalanıyor. Ağır bir fikstür ile karşı karşıyayız. Lucas ile aramız uygun, birbirimizi destekliyoruz. Emelimiz, gruba katkı sağlamak. Üç günde bir maç oynamak kolay değil. Daha evvel rotasyona girmeyip 3-4 günde bir maç oynadığım vakit içinder oldu. Maça dinlenip çıkmak sahiden hayli fark ediyor. Hocamız bu süreci epey düzgün yürütüyor” tabirlerini kullandı.

İSTANBUL, (DHA)