Erul "yeniden varım" dedi

Adanali

Active member
Erul "yeniden varım" dedi
Oda binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Erul’a, Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik ile Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri eşlik etti. Oda Başkanı Erul açıklamasının başında tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basın mensuplarına ajanda, kalem ve gül hediye etti. Erul, 4 yıllık ilk dönemlerini geride bıraktıklarını belirterek, üyelere hizmet etmeyi sürdürmek için yeniden aday olduğunu ifade etti. Erul, sözlerini şöyle sürdürdü: “30 Ocak 2022 Pazar günü kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu süre zarfında oda üyelerimizin desteğiyle ilk dönemimizi geride bıraktık. Bu süre zarfında bizler Oda yönetimi olarak, çıktığımız bu hizmet kervanında ilk önce esnaflarımızla iç içe olmaya, onların sorunlarını yerinde dinlemeye, dertleriyle dertlenip, sevinçlerine ortak olmaya gayret ettik. “El Birliği, İş Birliği ve Güç Birliği” diyerek üyelerimizin destekleriyle yeniden aday olmaya karar verdik. Ben ve ekibim 4 yıllık süreçte üyelerimize ve ilçemize birçok konuda hizmetlerde bulunduk.” “ZOR ZAMANLARDA OMUZ OMUZA”Başkan Erul, yaptıkları hizmetleri başlıklar altında sıralayarak, şunları dile getirdi: “İyi ve kötü günlerinde hep esnaflarımızla birlikte olmaya çalıştık. Pandemi sürecinde esnaflarımızın yasaklı günlerde iş yerlerini açmaları için Kaymakamlık ile görüşerek izin belgesi hazırladık, pandemi sürecinde verilen kredilerde bankalarda yardımcı olduk hatta hafta sonu bile bankayı açtırdık. Esnaflarımızın Belediye, Vergi Dairesi, Emniyet ve Jandarma gibi resmi kurumlarla olan sorun ve sıkıntılarını ikili ilişkilerimiz sayesinde kısa sürede çözdük.” “ESNAFLARIMIZI BANKAYA GİTMEKTEN KURTARDIK”Erul, şunları kaydetti: “Esnaflarımızı esnaf sicil harçlarını yatırmak üzere bankaya gitmekten kurtardık. Bu işlemi odamızda yapmaya başladık bekli de bunu Türkiye’de yapan ilk odalardan olduk. Pandemiden önce elektrikçi, emlakçı, kuaför, fırıncı vb esnaflarımızla toplantılar yaptık sorunlarını dinledik yeni çıkan kanunlar hakkında bilgilendirmeler yaptık. Ancak malumunuz pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldık.” “İNDİRİM PROTOKOLLERİ İMZALADIK”Erul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnaflarımızın faydasına olabilecek indirim protokollerimize sağlıktan eğitime, akaryakıttan mimariye birçok alanda yenilerini ekledik. Esnaflarımız için kurslar düzenledik çırak öğrencilerimiz için kurs ve eğitimlerine destek sağladık. En eski ve işini halen yapan 25 esnafımıza plaket verdik, 2021 yılı İlin Ahisi Didim’den seçildi. Öğrenci burslarını arttırarak devam ettirdik. Üyelerimizin veri ve SMS sistemini güncelledik. Odamızda İş-Kur hizmet birimi kurduk ve esnaflarımızın İş-Kur ile olan işlerini takip ediyoruz.” “ESNAFLARIMIZIN SORUNLARINI DİNLEDİK”Erul, “Sanayi sitesi esnaflarımızla toplantı yaptık. Yol ve altyapı sorunlarını belediye ile işbirliği çerçevesinde yapımını sağladık. Cumhuriyet Caddesi esnaflarını bir araya getirdik ve cadde düzenlemesi ve aydınlatma problemleri çözüldü. Ayrıca Mavişehir esnafını dinledik ve elektrik sorunlarını giderdik ve tabela yaptırarak yerli yabancı turistlerin daha kolay bulmasını sağladık.” ifadelerine yer verdi. “BORÇSUZ ODAYIZ, HARCAMALARI KANUN VE YÖNETMELİKLERE GÖRE YAPIYORUZ”Erul, Didim Esnaf Odasının üyeleriyle iç içe olan, onların her zaman yanında olmaya gayret eden bir yapısı olduğunu ifade ederken, odayı da mali disipline soktuklarını ve borçsuz bir oda olduklarını aktardı. Odadaki gelir ve gider kalemlerinin kanun, yasa ve yönetmeliklerle alındığını ve bazı aidatlara kendisinin dahi karşı olmasına rağmen yasa gereği alındığını ifade ederek, odaların bütçeleriyle yapılacak hizmet ve çalışmaların da belli olduğunu dile getirdi. “YENİ HİZMETLER İÇİN SARI LİSTEYLE SEÇİME HAZIRIZ”Yeni dönemde yapılacak çalışmalar ve projelerle ilgili de konuşan Erul, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni dönemde ise esnaflarımızın sorun ve sıkıntılarını çözmenin yanı sıra farklı vizyon ve çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Bu anlamda bu dönem temelini attığımız fakat pandemi sebebiyle sekteye uğrayan Esnaf Odası sosyal tesisleri için çalışmalarımızı hızlandırarak bu süreçte odamıza bu tesisi kazandırmak istiyoruz. Bu tesisin içerisinde mevcut oda binasının yanı sıra eğitim salonu, kafeteryası, konaklama ve düğün salonu yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca dijitalleşmenin her geçen gün arttığı dünyamızda, esnafımızın dijital değişime katılmaları noktasında eğitimler vermeye ve bu konuda her türlü desteği vermeye çalışacağız. Karma oda olmamız sebebiyle farklı meslek gruplarına yönelik meslek buluşmalar düzenlemeyi, sektörlere yeni yatırımlar noktasında yardımcı olmaya ve esnafımızın kendi projelerini üretme adına destek olmaya çalışacağız. Dijital almanak adını verdiğimiz tüm esnafımızın iletişim, işletme fotoğrafları ürünler ve kampanyaların yer aldığı, ilçemize gelecek yada tatil için tercih edecek yerli ve yabancı turistlerin bilgi alabileceği bir çalışma başlatacağız. Bu anlamda ben ve ekibim yeni dönemde de esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafımızla güç birliği yaparak yeni dönemde de hep birlikte güzel işlere imza atmak istiyoruz. 3 adayın yarıştığı seçimlerimizde aday olan diğer arkadaşlara çalışmalarında başarılar dilerken, tüm üyelerimizin 30 Ocak 2022 Pazar günü yapılacak seçimde Sarı listeye desteklerini bekliyorum.”
Alıntıdır