'Eureka Günü'nde, aşılar hakkında bir sahne, gelişiyor, garip

MoonMan

Member
“Eureka Günü” nin yeni Broadway prodüksiyonunun üçüncü sahnesi artık biz We Söylem başlığına sahip olabilir. Jonathan Spector oyun yazarı yazarken, sahne o kadar yüksek sesle gülüyor ki aktörler boğuluyor.

Durum şu: 2018. Berkeley, Kaliforniya'daki İlerici Özel Okul Eureka Günü müdürü ve dört üye aşılanmamış, maruz kalmayı önlemek için evde kalmalı. (Bu ortamda, özellikle pandemide aşılama şüpheciliği olağandışı değildi.)

Müdür Don, “Bir topluluk olarak bir araya gelip fikir alışverişinde nasıl bir araya gelebiliriz,” görmek için belediye binasında belediye binasında belediye binasında bir toplantı düzenleyen iyimser bir grup olan müdür müdürü Zor bir konu için .. “

Uzaktan düzenlenen toplantıda Don, okul kütüphanesindeki bir dizüstü bilgisayarın önünde otururken konuşur ve yakınlaştırma benzeri bir video uygulaması hakkında ebeveynlere hitap eder. Yürütme Komitesi üyeleri onun arkasında. Okulun geri kalan ebeveynleri sohbet benzeri bir işlevi ağırlıyor. Haberleri – 144'ü – seyircinin okuyabilmesi için aktörler aracılığıyla yansıtılır.

Çevrimiçi tartışma hızla malign saldırılara iner. “Faşizm İcra Komitesi'nin tipik davranışı.” “Üzgünüm, kayropraktör doktor değil.” “Bu çocuk istismarı !!!”

“Planlanan yorumlarının kaydırması (” Çocukken kafanın üzerinde mi kaldın? “

Her yorum, her biri kendi isimleri ve avatarları olan düzinelerce ebeveynten birine atanır ve senaryodaki belirli anlarda karakterize edilir. Seyircinin dikkati, planlanan yorumlara istisnasız olarak çizilir. Sonuç oldukça sıradışı ve heyecan verici bir şekilde komik bir şey.

Röportajlarda, birkaç sanatçı katıldı, Aurora Tiyatro Şirketi, bu sahnenin nasıl sahnelendiğini, neyin koştuğunu ve neden bir panik don (yorumları okuyan) açıkladı: Bunlar konuşmalarımızdan işlenmiş alıntılar.

“Eureka Day” ilk çıkışını Berkeley, California'da Aurora Tiyatrosu Şirketi'nin komisyonu olarak yaptı.

Josh Costello (Aurora Tiyatro Şirketi'nin sanat yönetmeni) Bu Kovid'in önündeydi. Ölçüm molaları gerçekleşti çünkü ebeveynler çocuklarını aşılamadı.

Bill Irwin (Don, Müdür) Parça bir arada ve bir bakıma Berkeley, Kaliforniya ile ilgili. Sproul plaza üzerinde mim yaptım. Berkeley'i tanıyorum ve Berkeley'i zayıf yönleriyle ve aynı zamanda derin bir bütünlükte seviyorum. Ve bir yol var – burada küçümsemekten korkuyorum, ama soğuk bir göz ile – eserin bir portre olduğu ahlakı.

Jonathan Spector (Oyun yazarı) Parçayı araştırdığımda, insanların aşılar hakkında tartışacağı bu İnternet ölçüm panolarının derinliklerinde çok zaman geçirdim. Ve onlar çok kızgınlar. Çünkü hayatımızı yaşadığımız kadar – kesinlikle böyle bir sorun için – bu öğeyi etkileşimin gerçekten önemli bir bölümünü atlayacak parçaya getirmeme hissine sahibim.

Irwin Bu karakterler sadece topluluk ve fikir birliği kavramını seviyor. Son zamanlarda şovda en sevdiğim şeylerden biri, sahne 3'ün ne kadar harika olacağının heyecanı. Bu bir düşüşten önce gitmekten gurur duyar.

Prodüksiyonun sahne yöneticisi her sohbet mesajını tıklar ve komut dosyasının sahneye baktığı kesin anlarda herkesi yayınlar. Aktörler, seyirci ve dizüstü bilgisayar ekranında sadece Don oynayan aktörün okuyabileceği haberler geliyor.

Spector Bu aktörse bunu yapmanın bir yolu yok [playing Don] Yok [the messages] Önünde, çünkü anlarda seyircinin yerini alıyor – ne olduğuna tepkisi bu sahnenin büyük bir parçası.

Nicki Hunter (Yardımcı Sanat Yönetmeni, Manhattan Tiyatro Kulübü) İlk çiftler için, Bill Irwin'in sesini yeterince güçlendirdiğimizden emin olmak zorunda kaldık – kahkaha o kadar sağlamdı ki ipuçlarını duyamıyorlardı.

Charles M. Turner III. (Üretim Seviyesi Yöneticisi) Gösteriyi sağdaki sahneyi arıyorum. Bana sahne mikrofonlarında beslemeyi veren bir hoparlörüm var. Ama bu gülüyor, bazen senaryoda “Evet, bu kelime dedi” ya da onun bir jestini bekliyorum. Asla aynı şekilde iki kez – güzel bir şekilde. Bir yönetmen duyabildiğinde bunun muhtemelen korkutucu olduğunu biliyorum.

Anna D. Shapiro (Yönetmen) Yapmaya çalıştığınız şey bunu duyduğunuzdan emin olmaktır? “Amaç aynı zamanda neşe, erişilebilir ve doğru yapmaktır.

Jimnastikçi Genellikle Bill bu sahneden çıkacak ve bana bir selamlama ya da başparmak verecek, yoksa kendimize bakacağız ya da şöyle diyeceğiz: “Vay canına, seyirci.” Her zaman küçük bir check-in vardır. Bu sahneyi her gün görüyoruz.

Yeni aktörler ve mürettebat üyeleri oyuna geldiğinde, seyircinin olay yerine nasıl tepki verdiğine şaşırırlar.

Spector Bu ilk performansta, temelde sahnede mola vermeden yorum yaptım ve sahnede bir kelime duyamadınız çünkü çok fazla güldü.

Costello Her şey ortaya çıktığında geri dönüp yeniden yazmak ve üzerinde çalışmak zorundaydı, böylece gerçekten önemli birkaç Dialoglinia duyulabilirdi. Molalar inşa etti. Daha az komik hale getirdi. Daha iyi akmasına izin verdi ve diyalog arazisinin birkaç önemli çizgisine izin verdi, böylece olanları takip edebilirler.

Jessica Hecht (Yürütme Komitesi'nde bir ebeveyn olan Suzanne) Provada olduğumuzda kimse gülmedi. Ve dedim ki: “Seyirci bu kadar dayanıksız bir argümanları olduklarını hissedecekler.” Jonathan şöyle dedi: “Hayır, öyle olduklarını sanmıyorum. Sanırım Zoom Feed'e güleceksin. “Ve ben düşünmeye devam ettim:” Tanrım, bir şekilde kendisiyle dolu! ” İlk önizleme için kesin, gülmekten çığlık atıyorsun.

Ebeveynleri oynayan dört aktör, diyalogla bütün bir sahne oynar ve seyircinin onları büyük ölçüde duymadığını veya onlara çok dikkat etmediğini bilir.

“Eureka Günü” senaryosu Öyle kararlı Aktörlerin canlı akışın yorumlarından gelen gülmeye devam etmedikleri. Sahne, çizgilerin birçoğunun kaybedilebileceği şekilde inşa edilmiştir.

pike İzimde kalmalıyım. Ben bu sahnenin ajanı değilim. Bill ve Chuck [the production stage manager] Bir dans treni bırakın ve şansa çok, çok az kaldı. Bu kadar yüksek derecede komediye sahip olduğunuz bazı televizyon programlarını eşitlerdim ve aktörler arasında parlak bir doğaçlama ruhu olup olmadığını merak ediyorsunuz ve cevap: Hayır, yazılı ve yönlendirilmiş ve bir santimetre içinde hayatı hareket ediyor bir santimetre.

Irwin Bazen kendinizi ön planda görmelisiniz – tarihin önemli bir parçası, ancak konuştuğunuz şeyin en önemli şey olduğunu konuşan ve düşünen insanların neredeyse pantomimous bir sahnesi.

Sahneyi üretenler arasında, onları tam olarak kenetleyen şeyleri aşan teoriler var.

Spector Başlangıçta Covid'de sürekli olarak çocuklarının okulu için bir zoom arkadaşlarından bir SMS ekran görüntüsü alıyordum: “Aman Tanrım, senin oyunundayım.”

Irwin Jonathan'ın akıllı mektubu. O bir tür Berkeley Çekhov. Nerede oturduğumuz ve dünyada ne kadar önemli olduğumuzla ilgili yanılsamalarımız.

Spector Aslında başka biriyle odadaysak, ne kadar kötü olacağımız için bir sınır vardır. Ancak çevrimiçi iseniz, sadece kaybolur.

Shapiro Sahnede, insanlar her seviyede son yıllardaki deneyimlerimizi görüyor ve tanıdılar. Sadece ahlaksız bir korku şovuydu. Ve bunun daha büyük bir ölçekte gerçekleşip gerçekleşmediği – ne yaptığını – aynı zamanda, esasen homojen bir grup insan her inancı ve düşünceyi paylaşmadıklarını kabul ettiğinde gerçekleşen yerli bir ölçekte de oynar.

Spector [The audience’s following the chat] Muhtemelen teknolojiye olan ilgimizin nasıl çalıştığı konusunda talihsiz bir miktar. Ancak bu aynı zamanda sahnenin tematik fikridir: gerçek hayatta üretken olabilecek düşünceli bir tartışma ve işbirliğine girişimi imkansızdır.

Costello Parça bir şekilde pandemiden daha alakalı hissediyor. Sağ, aşı bilimini inkar etmek için siyasi sermaye olduğuna karar verdiğinde, bu dinamik değişti. Oyun hala soldaki insanlarla ilgili, ama sonuçta oyun aşılarla ilgili değil. Oyun şu: “Gerçekleri kabul etmediyseniz insanlarla nasıl geçersiniz?”

Irwin Çok dikkatliyim – neredeyse kelimeyi kullanırdım tiksinmek hassas sırları nedeniyle sahne hakkında konuşmak.