Fellah Köftesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık kullandım
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
Alt tabanı için;

• Yarım demet semizotu
  • 5,6 yemek kaşığı yoğurt (Süzme yoğurt olursa daha güzel olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Sosu için;

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kapya biber
  • 100-150 gram kadar kıyma
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle fellah köftelerini hazırlamakla başlayalım yoğurma kabına bulgurları tuzu sıcak suyu alıp karıştıralım üzeri kapalı bir biçimde 10 dakika bekletelim.
  2. hemen sonrasında yumurtayı içine ekleyip 5 dakika yoğuralım unu, baharatı ve salçaları ekleyip, bir 5 dakika daha yoğuralım. Yarım çay bardağı ılık suyu elimizi ıslatarak yoğuracağımız için kullanalım.
  3. Görseldeki formu verip yağlı kağıt üzerine dizelim.
  4. Genişçe bir tencereye çokça su alıp, bir ölçü tuz ekleyip fellah köftelerimizi koyup, bulgurlarımız yumuşayana kadar kaynatalım ve suyunu süzerek kevgirle bir tabağa alalım ılımaya bırakalım.
  5. Genişçe bir tencereye çokça su alıp kaynatalım bir ölçü tuz ekleyip, ayıklayıp, ince ince kıydığımız semiz otlarını koyup yavaşça yumuşayana kadar kaynatıp süzelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Ezmiş olduğumuz sarımsakları yoğurda ekleyip karıştıralım.
  7. Soğumuş olan semizotunuda sarımsaklı yoğurdumuza ekleyip karıştıralım alt tabanımız hazır.
  8. Sunum tabağımıza alalım üzerine fellah köftelerimizi de güzelce ekleyip sosumuzu yapmaya geçelim.
  9. Tavamıza yağımızı alıp eritelim kıymamızı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  10. Suyunu uygunca çektikten daha sonra ince kıyılmış kapya biberide de ekleyip 3-4 dakika kısık ateşte kavuralım baharatı ve tuzunu verdikten daha sonra ocağı kapatalım. Fellah köftemizin üzerine sosumuzu gezdirelim deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.
Not: Yoğurdumuzda sarımsak olduğu için ben sosa sarımsak eklemedim siz dilerseniz sosuna bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz hoşçakalın ????.

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı