'Floyd Collins' ile Jeremy Jordan sahnede başka bir meydan okuma buluyor

MoonMan

Member
Jeremy Jordan 2018, Kerry Washington'un yanı sıra Kerry Washington ile birlikte Broadway şovunda genç, saf bir polis memuru oynadığında, “Supergirl” dizisinde birkaç mevsimden taze oldu. Ve böylece polis şiddeti hakkında sıkı bir drama için kendisi için yapılması gereken bazı teknikleri uygulamaya çalıştı.

Ürdün, “Bu kadar uzun süre koşmaya getirdim ve her andan altımda altın yapmaya çalıştım ve sanırım bu beni durdurdu,” dedi Jordan. Yönetmen Kenny Leon, Ürdün'ün hala onunla giydiği tavsiyeleriyle müdahale etti. Gerçekten.

“Bana bu notu eski bir senaryo verdi,” dedi Jordan, cüzdanından küçük bir kağıt parçası balık tuttu ve dikkatlice geliştirdi. “'Sadece bu kelimeleri söyleyecek kadar iyisin' dedi.”

Leon'un avukatı yaprak dökmeyen olabilir, ancak özellikle Jordan'ın sık sık birçok fiziksel oyunculuk tekniği kullanamadığı yeni projesi ile kararlaştırılmıştır.

Vivian Beaumont Tiyatrosu'nda bulunan “Floyd Collins” de Ürdün, Adam Guettel ve Tina Landau'nun müzikalinin başlık karakterini, 1925'te yakalanan bir sert Kentuckian'ı canlandırıyor. (Müzikal, 1951.

Landau'nun yeni evrelemesinde (aynı zamanda -broadway versiyonunu da yönetti), Jordan, neredeyse hareketsiz olan sahne zamanının büyük parçalarını, şimdiye kadar yaratılan terapistin en tatsız şezine benzeyen şeylere harcıyor. Karakterin klostrofobik yerinin bir temsilidir, bu da doğalcıdan daha soyut olanSunmak Ve Ürdün'ün performansı üzerinde doğrudan bir etkisi oldu.

Bu cihazın arkasında, Ürdün'ün şovda en bulutlu iki sayı söylediği “ve mavi gözleri olacak” ve “Nasıl Şöhret Gidiyor”. Sahnede tempo yok, odağı vurgulamak için ellerinizle işaret ediyor – vücudunu hissi veya anlamı iletmek için kullanamaz.

Ve Ürdün kısıtlamalar tarafından teşvik edildi.

Lincoln Center'daki Beaumont'taki soyunma odasında “Hareket edememek çok özgür” dedi. “Bu seçeneği masadan çıkarırsanız, sadece kelimeler ve duygular var, sadece şarkı, karakter ve müzik.”

Bu, 2012'de “Newsies The Musical” tarafından bilinen kinetik Broadway prodüksiyonunda, performansının Ürdün'ü Tony Ödülü adaylığı getirdiği bir aktör için ironik bir şekilde gelebilir. Ancak Haberler 'Ben Brantley “izleyicilerini ve eleştirmenlerini kazanan cilalı, tutkulu tenor ve eski okul karizmasıydı.

40 yaşındaki Ürdün, sadece sesiyle iletişim kurmak için, önce onunla görünmesi için onu ilgilendirdi. Corpus, Teksas'ta utangaç bir çocuk büyüdüğünde her zaman şarkı söyledi, bu yüzden annesi onu orta ve lisede ziyaret ettiği koroya koydu. Bu yüzden, “Fanta Sticks” in yerel bir yapımında bir sessiz olarak işgal edildiğinde biraz şok oldu.

Ürdün sinirliydi, ancak son yıldan önceki yaz aylarında daha iyi bir şey olmadan yine de kayıt yaptı ve sonunda müzik tiyatrosunun tam kapsamını keşfetti.

“Sahnede gerçekten duyduğumu sanmıyorum” dedi. “Kafamın içindeydim, şarkıları söyledim, park yerlerini dinledim, bunun gibi bir şey. Sadece konuşmayı bırakmaya zorlandığımda, 'Oh, girebileceğim başka dünyalar var.' O zaman hata beni ısırdı.

NY, Ithaca'daki Ithaca Koleji'nde müzik tiyatrosunu inceledikten sonra New York'a taşındı. Yakın zamanda yapılan bir telefon görüşmesinde, yönetmen Jeff Calhoun, Ürdün'ün kendisine ilk kez gördüğünde “şarkı söyleyen bir James Dean veya şarkı söyleyen Marlon Brando” u hatırlattığını hatırladı. Calhoun, “Sahnede ve dışında bir avantajı var ve olumlu bir şekilde,” diye ekledi Calhoun. “O mülayim ve Milquetoast'ın tam tersi.”

Sonunda, 2011 sonbaharında neredeyse aynı anda “Newsies” ve “Bonnie & Clyde” üzerinde birlikte çalıştılar. Bir noktada, aktörler Midtown Manhattan'daki Manhattan “Bonnie & Clyde” merkezinde prova yapıyor ve gece günden geceden gece “Newsies” de sahne aldı. Frank Wildhorn'un kötü şöhretli Lawless sadece 69 maçtan sonra erken çıkış yaptığında, Disney Newsboys Broadway'e taşınmaya hazırdı ve Jordan geri atladı.

O zamandan beri ekranda (“Son Beş Yıl”, TV dizisi “Smash”, Neil Bogart Biyopsi “Dönen Altın”) ve sahnede (“Little Shop of Horrors” ve son olarak “Büyük Gatby” nin popüler canlanması da dahil olmak üzere kredilerle çalışmayı bırakmadı.

Çoğu aktör gibi, Ürdün de başarısızlık, özlem ve alaycı keskin nişancı oranına sahipti. Halen “Newsies” ışıklarında yayınlandı, örneğin huzursuz şarkı yazarı Jimmy Collins'i çaldığı “Smash” in 2. Sezonu olarak yayınlandı. İlk sezonu 2012'nin en iyi nefret gözlemcisine bağlı olan bir gösteri için çalkantılı bir inişti.

Jordan, “İlk dizinin düzenli rolümdü ve çevrimiçi olarak şeylere bakmamayı öğrenmemiştim.” Dedi. “Bir parçası olmak eğlenceli değildi.” Aslında insanlar vitriol ve her şeyin hançerlerine yaslanmışlardı. Garipti. “

En azından Ürdün birkaç iyi sayı aldı. Bir telefon görüşmesinde, ikinci sezonun gösteri koşucusu Joshua Safran: “Jeremy'yi duymak zorundaydınız. Sadece her bölümde bir şarkı olduğundan emin olurduk.” Onlardan biri, “Broadway, buraya geliyorum!

Ayrıca cesaret kırıcı, Ürdün'ün komik efekt için canlı şovunda milletlenen “The Greatest Showman” filminin geliştirme sürecine katılımının sonucuydu -Zac Efron'a giden bir rolü gözlemledi.

Kaçan bir başka erik rolü de “kötü” filmde Fiyon'du. “İstedikleri şeyle görünmedim, bu yüzden son dakika ayarlamaları yapmaya çalışmak zorunda kaldım ve açıkça iyi gitmiyordu,” dedi seçmeler hakkında. “Dedin:” Eh, kulağa hoş geliyor. Hoşçakal. “

Buna karşılık, seçmeleri “Floyd Collins” o kadar iyi bir deneyimdi ki, daha sonra karısını rahatlama ve sevinç gözyaşlarına göre çağırdı.

Landau, Ürdün'ün niteliklerinde karakter için mükemmel olduğunu düşündüğünü gördü. “Karanlık, düşünceli doğası ve duyarlılığının gözdeki ışıltı ile Floyd kokteyli gibi hissettiren yaramazlık ve Joie de Vivre ile birleşmesi hakkında bir şey vardı.” Dedi.

İkisi zorlu süreçleriyle birleşti. “Yönetmen olarak çok fazla not veriyorum,” dedi Landau. Jeremy sadece onu almakla kalmaz, aynı zamanda tam, ayrıntılı e -mails alıyorum.

“Bunları ne zaman yazdığını bilmiyorum,” diye güldü Landau.

Belki de Leon'un Notunun cebindeki ağırlığıdır, ancak Jordan hazırlık noktasının shtick veya hatta görünür çabaları kiralaştırmak olmadığını anlar. Calhoun, “Şu anda içgüdüsel olması için işi önceden yapıyor,” dedi.

Bu, Ürdün'ü hareket etmeden teslim eden sahnelerden çok farklı olan başka bir “Floyd Collins” Pfula'da görülebilir: Yukarı ve aşağı mobil elemanları yukarı ve aşağı ve gizlice bir emniyet kemerine – gerçek bir engel kursu olan Floyd'un şık mağarayı araştırması. Bu yüzden Jordan, yaratıcı ve güvenlik ekipleriyle lojistik bulmak için saatler geçirdi.

“Sevdiğim eğlenceli küçük bir sorun gibi oldu” dedi. “Ben büyük bir bulmaca insanıyım, bir kaçış odasını seviyorum.” Ayrıca üst bedenin gücünü geliştirmek zorunda kaldı ve sağ önkolunun “her zamankinden daha güçlü” hale geldiğine dikkat çekti.

Bununla birlikte, halkın dikkati sportifliğe sesinden daha az hedeflenir. Ürdün'ün şarkıcı olarak varlıklarından biri, duyguları aldatıcı bir şekilde konuşabilecek şekilde ifade etme yeteneğidir, çünkü bir melodinin zirveleri ve vadileri üzerinde kontrol sahibidir. “Great Gatsby” den “sizin için” yaklaşımının iyi bir örneğidir.

Bu anlamda, “Floyd Collins” Jordan için Guettel'in skorundaki ve Landau'nun evrelemeleri gibi sanatsal gereksinimleri özlüyor.

“Bunu yapmak için 'Gatsby'yi erken verdim,” dedi Jordan. “Çok daha iyi bir maaş çek bıraktım. Ama bazen böyle bir şeye hitap ederse dinlemeniz gerekir.”