Gözden Geçirme: Kokteyl şakası, cılız yeni bir ‘Kulübe’de sulanıyor

MoonMan

Member
Buradaki birkaç dakika, örneğin Sylvia’nın “Yani bıyığı bıyığa yapıştırıp adını Richard olarak mı değiştirdin?” demesi gibi – hem bağlam içinde son derece mantıklı hem de mantık dışı mantığın tam tersi bir satır. Ve Moffat’ın aşırı karakter seçimleri, ayakları yukarıda olacak şekilde krakerlere bağlandığı duruşlar da dahil olmak üzere, bu Saturday Night Live palyaçosunun performansını neredeyse modern dansa dönüştürüyor.

Ama bunlar kurşun kalem; yakınlaştırırlar, kısa bir süre patlayarak açılırlar ve tıslarlar. Oyuncu kadrosunun çoğunlukla zarif çalışmasına rağmen – Bundy ve kendini küçümseyen McCormack her zaman hedeflerine ulaştı – senaryoyu ve Alexander’ın her şeyi havada tutmak için algılanan çaresizliğini hayal kırıklığına uğrattılar. Örneğin, “Korkak”ta 30 saniye sağır edici gazın olduğu hiçbir sahnenin farkında değilim. Her yeni karakterin gelişini müjdeleyen iğneli akorlar bile yapımın tür disiplinine güven vermiyor.

Kulübe bu nedenle saçmalıktan çok parodidir ve Coward veya Wilde’dan çok Feydeau’nun bir parodisi, pembe diziler ve 6 Rms Riv Vu ve Same Time, Next Year gibi 1970’lerin vasat zina komedileri. Kıskançlık ve şehvetle boğuşan karakterlerin nasıl hala mutlu sonlar bulabileceğini göstererek, zamanlarının cinsel kaygılarını hafifletmek için hepsi mizahı az çok başarılı bir şekilde kullandı.

Rustin, haklarında daha fazlasını söylemenin haksızlık olacağı Dierdre (Dana Steingold) ve Richard (Nehal Joshi) dahil olmak üzere diğer üç aşk komplikasyonunu tanıtarak benzer bir şey yapmak istiyor. Farklı şekillerde, yavaş yavaş oyunun odak noktası haline gelen Sylvia’yı, kadınları sevgisiz evliliklere hapseden geleneksel varsayımları reddetmeye yönlendirirler. Rustin, Korkak üzerine bu feminist bakış açısını geliştirir, İngiliz oy hakkı savunucusu lider Emmeline Pankhurst’ün adını inceler ve komployu çözmek için nesiller arası kız kardeşliğin şaşırtıcı bir örneğini kullanır.

İnsan yapımı sosyal kurumların (ve oyunların) kadın düşmanlığı tam olarak yeni bir haber olmasa da, teorik olarak bu gelişmeden memnun kaldım ve Bundy’nin bunu aptalca ve ciddi arasında doğru bir orta yol olarak görme yeteneğinden etkilendim. Ancak tüm bu bekleyiş ve çırpınışlardan sonra, bir son dakika puanı almak, pekala, puanın yanında görünüyordu. Oyunun son 119 dakikasında ikiden fazla gülseydim, komik bulabilirdim.

Kulübe
29 Ekim’e kadar Manhattan’daki Helen Hayes Theatre’da; thecottageonbroadway.com. Çalışma süresi: 2 saat.