Gözden Geçirme: Müzikal Komedi'de -Makeover “Smash”

MoonMan

Member
Harika müzikal komediler harika sırlardır, sadece çok nadir oldukları için değil. Onlar da çalışma biçiminde sırlar. Başarılı olmak için, göremedikleri kıvrımlı gerilim filmleri gibi seyircilerin çok önünde olmaları gerekir. Cinayet yerine şarkılarla.

Perşembe günü İmparatorluk Tiyatrosu'nda açılan “Smash”, daha çok şey yapan kişidir ve büyük şarkı geldiğinde bir katildir. Ama etki aynı: kimsenin görmediği büyük müzikal komedi.

En azından ben yapmadım. 2012 yılında, müzikalin dayandığı “Smash” da NBC televizyon dizisinin ilk sezonundan keyif aldım. Broadway'e bağlı bir müzikalde Marilyn Monroe'yu oynamak için gelişmekte olan iki modern aktris arasında bir rekabet kullanan pilotu çok eğlenceliydi. Ancak haftalar boyunca hikaye sabun ve parlak, ışıltılı oldu. Sadece Marc Shaiman ve Scott Wittman'ın şarkıları ve Joshua Bergasse Dansları yükseklikleri gevşetti.

Bu yüzden Broadway için materyalin bir melodram yerine bir komedi olarak reddedildiğini duyurduğumdan ne yapmam gerektiğinden emin değildim. “Let Me Be Your Yıldız” adlı bir video, pilotun vurgusu olan heyecan verici duygusal düet şaşırdı. Yeni şovun başında solo yeniden düzenlendiğinde, her şey yanlış geliyordu: çok havalı, çok parlak, bir Las Vegas ile boş. Yaratıcı ekip yönetmen Susan Power yönetiminde miydi ve serinin doğru yaptığı birkaç şeyi düzelterek mülkü onarmayı planladı mı?

Bu parlak olduğu ortaya çıktı.

Broadway “Smash” bahsettiğim türden bir bulmaca, spoilerle dikkatli olmaya çalışacağım. Ama İmparatorluk'ta 10 verebileceğim kadar zevk alacak çok şey var ve hala 20 olurdu. Her durumda, “Smash” ın “Bombshell” adlı bir Monroe müzikalinin hikayesi olmaya devam eden hiçbir şeyi şımartmıyorum. Ancak bu versiyonda aktrisler umutlu umutlar değildir; Aksine, Ivy Lynn (Robyn Hurder) zaten bir yıldız ve Karen Cartwright (Caroline Bowman) uzun süredir devam eden ikinci çizgisi. Rekabette değilsin – önce.

Ivy, yöntemlerle eylem hakkında bir kitap okuduğunda bu önemli ölçüde değişir. Artık “köpüren, köpüklü” bir Monroe oynamaktan memnun değil ve karakterine daha fazla derinlik vermekte ısrar ediyor. Her ne kadar yaratıcı ekibin kaçınmak istediği şey olmasına rağmen – tawed trajedisinde yuvarlanan bir gösteri – yöntemin bekçileri olan oyuncular stüdyosundan bir eğitmen kiralıyor. Bu garip, yasak eğitmen geldiğinde ve saçma fikirler ve amfetaminler çağırdığında, “Bomba” başlar.

Ve “Smash” yükselmeye başlar.

Bob Martin ve Rick Elice'in kitabı, karakterlerin ve tonun tanıtımında çok büyük beceriler gösterdi. Farklı kombinasyonlarda yaratıcı ekibin “Bombshell” üyelerinin sahnelerinin hepsi komik, ancak ayırt edici profillerle.

Evli şarkı yazarları Tracy (Krysta Rodriguez) ve Jerry (John Behlmann) sevgi dolu ve tam tersi, 50'lerin “masa seti” gibi bir film komedisi gibi.

Ve yönetmen Nigel (Brooks Asmankas), yetenekli asistanı Chloe (Bella Coppola) ile birlikte, hikayenin altında toplandığını fark ettikleri içeriden tiyatro referansları ve eşcinsel Paskalya yumurtalarıyla dolu provaları işletiyor. Fark etmediğiniz bir diğer şey, diegetical şarkıların ve dansların ekipman olmadan çok düzgün bir şekilde yerleştirilme şeklidir. Karakterler, dayanılmaz ihtiyaçları ifade etmek zorunda oldukları için değil, bir aktör oldukları için ortaya çıkıyor. Bir komedi içerdiği için etki çok daha kolaydır.

Yöntem eğitmeni Susan Proctor'un gelişi tamamen yeni bir ton getiriyor. Kristine Nielsen'in gösterdiği gibi, bu Karadeniz succubus, sarmaşık ve daha sonra diğerlerinin komedilerde başlattığı malign bir etki görüyor.

Ancak “Smash” da komedi, şarkıların geleneksel müzikallerde yaptığı gibi arsa her zaman ileriye doğru iter. (İşte şarkılar illüstrasyonları.) Yakında Ivy kendisine Marilyn adını vermek ve Monroe benzeri diva'nın şovun ilk performansını gizlemek için talep etmekle tehdit ediyor. Bu kim olacak: Kim görünecek? Benzer bir soruya inşa edilen dizi, ancak buradaki cevap çok daha iyi bir şok. Eğer iyi müzikaller gibi perdeyi azaltırsa, II. Yasa için diriltmeyi de başarır.

İşi arsadan kişisel olarak “Smash” ı görmek ve onları şımartmaktan mutluluk duyacak sosyal medyayı sunmak isteyenlere bırakacağım. (Nigel'in dediği gibi, influencer ve çevrimiçi chaatterer veya “intikamcı gençler” hikayenin bir parçasıdır ve eskiden eleştirmenler atanan kötü adamı ele alır.) Şımartamayacağınız şey, güçle sahnelemenin zevki ve “yapımcılara” geri döndü. “Bomba” ın işgali hakkında söyleyen Nigel: “Sıcaklık çok önemlidir. Diğerinin diyaloğunu kapatın. Ama önce elektrik söylerse şaşırmam.

Hızınız arsayı havada tutar ve zaman zaman bir komedinin komedinin comming gibi zayıflığını kapsar. Beowulf Boritt'in iflas seti tasarımı, Bergasses topluluğunun sportif danslar gerçekleştirdiği prova stüdyosundan, tükenmiş ama hala vahşi üretim toplantılarının alkol-yakıt keskinliğinde çöktüğü piyanoya doğru hızlı bir şekilde kaydırıyor. Ken Billington'ın aydınlatması, aerodinamik ışığı belirleyebileceğiniz bir renge ve yoğunluğa sahiptir ve ses eşdeğeri ne olursa olsun Brian Ronan bunu sunar. Her şeyi duyuyorsunuz, ama kulaklarınız acıtmıyor.

Şarkılar sırasında bu isteksizlik için özellikle minnettardım: Shaiman'ın Jule Styne ve Harold Arlen gibi Monroe döneminden boyutları hatırlayan “Smash” için müzik tarzı en iyi insan seviyesinde keyif alıyor. Ve Whitman'ın Shaiman ile yazılan harika metinleri, kelime oyunları, kalıcı metafor ve akıllı ezme ile doludur ve çoğu farklı olmasını talep ederler. Şovun en büyük sayıları – “Be Me Be Yıldız”, “İkinci El Beyaz Bebek Grand” ve “Sadece Hattı Hareket Etmek” – çok iyi ve kaçırmak için çok iyi söylenen. Ve müzikal için sadece ek bir şarkı yazılmış olsa da, hepsi 18 oyuncu için sigara içme düzenlemelerinde (Stephen Oremus ve Shaiman'dan) ve orkestralarda (Doug Besterman tarafından) ses çıkarıyor.

Ama sonra her şey “Smash” da yeni geliyor – ve herkes. Nielsen'in Nuttin bir bahar ağırlığı ve Asmanskas senden nefret ediyorum, ama kendimden daha fazla nefret ediyorum. Sansasyonel bir dansçı ve şarkıcı olarak bilinen Hurder, aynı zamanda Bowman'ın yanı sıra, özellikle de sadece tarif edeceğim bir sahnede, cupcakes'e dikkat etmesi dışında güzel bir komedyen yapıyor. En küçük roller bile bir vakada-çok istismar edilmiş çekmeceler sandığı, konuşulacak zar zor iki kelime.

Bunlar, bir üretimin dramaturjik bir kayropraktördeymiş gibi işaretleridir.

Arsa mükemmel inişleri için indiğinde, olayların sırasına şaşırdım. Sadece arsa içindeki değil, aynı zamanda ötesine geçenler. Müzikal “Smash”, serinin “Smash” ın bir tür iyileşmesi ve muhtemelen bir tür intikam. Serinin yaratıcısı Theresa Rebeck için mikroskop olmadan programı görmeyeceksiniz. Bazı hayranlar için değişiklikler bir kutsallık gibi hissedebilir.

Geri kalanımız için gerçek bir müzikal komedi kutlamak için bir nedendir; Çoğu ya müzikal olamayacak kadar minsiz ya da komedi olamayacak kadar sıkıcı. “Smash” ın gerçek sırrı, böyle bir kaotik revizyonun her ikisi için böyle bir örnek ürettiğidir.

Paramparça etmek
İmparatorluk Tiyatrosu Manhattan'da; Smashbroadway.com. Süre: 2 saat 30 dakika.