Havucun En Hoş Hali Havuç Tarator Tanımı (Videolu)

Leila

Global Mod
Global Mod
Havucun En Hoş Hali Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme )
  • 6-7 adet ceviz içi
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 fiske nane
  • 1 fiske tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Toplam )
  • 1 fiske pul biber
Havucun En Hoş Hali Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kullanacağımız cevizleri bıçak yardımı ile ufaltalım. Çok fazla ezmeden, tahrip etmeden yani taneli bir biçimde olmalı.
  2. Not: ceviz kullanıp kullanmamayı tercihinize bırakıyorum ama kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
  3. Havuçları soyalım ve rendenin ufak tarafıyla rendeleyelim.
  4. Not: rendelemeyi ister ufak tarafıyla ister büyük tarafıyla yapabilirsiniz. Ben ufak tarafını tercih ettim. Ufak tarafını tercih etmemin niçini yoğurdun her tarafına ulaşabilmesi arkadaşlar.
  5. 5-6 yemek kaşığı kadar ( tepeleme ) yoğurdu çırpabileceğimiz bir kaba alalım. Sarımsak seviyorsanız 2 diş yavaşça tadı gelsin diyorsanız 1 diş sarımsak ekleyelim.
  6. Not: baharat kısmı büsbütün isteğe bağlı arkadaşlar. Kendi damak tadınıza bakılırsa azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  7. 1 fiske nane, tuz ve zeytinyağını da ekleyelim ve güzelce çırpalım. Pütür kalmadığından emin olalım.
  8. Geldik pişirme kısmına. Tavamıza 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını dökelim ve birinci vakit içinderda cevizleri 1-2 dakika kavuralım.
  9. Cevizleri 1-2 dakika kavurduktan daha sonra rendelediğimiz havuçları ekleyelim ve 4-5 dakika da bu türlü kavuralım.
  10. Not: havuçlar çok derecede pişmeyecek arkadaşlar, az da olsa dirilik kalsın. Bu kısım değerli çiğ bırakın demiyorum ama yavaşça ağza gelsin.
  11. Baharatları da ekleyelim ve pişirme sürecini bitirelim. Pişirme süreci ortalama 6-7 dakika sürecektir.
  12. Rahatça karıştırabileceğimiz bir kaba yoğurdu ve pişirdiğimiz havuçları alalım. Gösterdiğim biçimde alttan üste vererek karıştıralım. Servis edeceğimiz tabağa alalım ve süsleyelim. Afiyet olsun
    🙂
Havucun En Hoş Hali Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı