Havucun En Hoş Hali Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet havuç
- 5 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme )
- 6-7 adet ceviz içi
- 1-2 diş sarımsak
- 1 fiske nane
- 1 fiske tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Toplam )
- 1 fiske pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kullanacağımız cevizleri bıçak yardımı ile ufaltalım. Çok fazla ezmeden, tahrip etmeden yani taneli bir biçimde olmalı.
- Not: ceviz kullanıp kullanmamayı tercihinize bırakıyorum ama kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
- Havuçları soyalım ve rendenin ufak tarafıyla rendeleyelim.
- Not: rendelemeyi ister ufak tarafıyla ister büyük tarafıyla yapabilirsiniz. Ben ufak tarafını tercih ettim. Ufak tarafını tercih etmemin niçini yoğurdun her tarafına ulaşabilmesi arkadaşlar.
- 5-6 yemek kaşığı kadar ( tepeleme ) yoğurdu çırpabileceğimiz bir kaba alalım. Sarımsak seviyorsanız 2 diş yavaşça tadı gelsin diyorsanız 1 diş sarımsak ekleyelim.
- Not: baharat kısmı büsbütün isteğe bağlı arkadaşlar. Kendi damak tadınıza bakılırsa azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- 1 fiske nane, tuz ve zeytinyağını da ekleyelim ve güzelce çırpalım. Pütür kalmadığından emin olalım.
- Geldik pişirme kısmına. Tavamıza 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını dökelim ve birinci vakit içinderda cevizleri 1-2 dakika kavuralım.
- Cevizleri 1-2 dakika kavurduktan daha sonra rendelediğimiz havuçları ekleyelim ve 4-5 dakika da bu türlü kavuralım.
- Not: havuçlar çok derecede pişmeyecek arkadaşlar, az da olsa dirilik kalsın. Bu kısım değerli çiğ bırakın demiyorum ama yavaşça ağza gelsin.
- Baharatları da ekleyelim ve pişirme sürecini bitirelim. Pişirme süreci ortalama 6-7 dakika sürecektir.
- Rahatça karıştırabileceğimiz bir kaba yoğurdu ve pişirdiğimiz havuçları alalım. Gösterdiğim biçimde alttan üste vererek karıştıralım. Servis edeceğimiz tabağa alalım ve süsleyelim. Afiyet olsun