Jodie Comer, Tony adaylığı hakkında: ‘Benden daha fazlasını ifade etmeli’

MoonMan

Member
Jodie Comer’ın, şimdiden Olivier ve Evening Standard Tiyatro Ödüllerini kazanan solo gösteri Prima Facie’deki rolüyle aday gösterilmesi şaşırtıcı olmamalı. Görünüşe göre Comer hariç.

Salı sabahı geç saatlerde bir taksinin arkasından “Şoktayım” dedi.

Üç tasarım kategorisinde de aday gösterilen Prima Facie’de Comer, bir meslektaşının kendisine tecavüz etmesinden sonra kendini dönüşmüş bulan hırslı genç avukat Tessa’yı canlandırıyor. Comer şefkat, cesur fiziksellik ve ham, hararetli duygularla haftada sekiz kez sahne yağmurunda dururken (sahne arkası ekibi her zaman olmasa da genellikle ısınır) bu saldırıyı ve sonrasını yeniden canlandırırken, Tessa bir an için mücadele ediyor. hayatları ve hukuk hakkında yeni bir bakış açısı kazanmak için.

Comer, oyunun cinsel saldırı hakkında tartışmalar başlatmaya devam etmesini umduğunu ve adaylığının temsil etmeye çalıştığı birçok kadına hizmet etmesini umduğunu söyledi. Bunlar röportajdan düzenlenmiş alıntılardır.

Nasıl hissediyorsun?

Bu eserle böyle bir yolculuğa çıktık. Bu noktada olacağımızı hiç düşünmemiştim. Harika hissettiriyor. Yanıt harika oldu ve ekipteki pek çok kişinin de takdir edilmesinden dolayı çok ama çok minnettarım. Bu parçanın gerçekte ne kadar ekip çalışması olduğunu yeterince vurgulayamıyorum.

Oyunu izlediğim gece, sonunda birkaç kadının ağladığını duyabiliyordum. Buradaki tepki Londra’dakinden farklı mıydı?

Söyleyebileceğim tek fark mizahtı. İnsanlar mizahı farklı anlarda bulurlar. Ancak bu kadar evrensel olan sorun göz önüne alındığında, tepki İngiltere’ye çok ama çok benziyordu. Pek çok insan sahne arkasından bize oyunu izlerken yaşadıklarını ve oyunun onları nasıl etkilediğini anlatan mektuplar gönderdi. Ve Londra’ya oyunu izlemeye gelen ve aynı zamanda Broadway’e gelip hayatlarının geçen yıl içinde nasıl değiştiğini ifade etmek ve bize güvenmek için gelen insanlara ulaştık. Aynı konuşmayı burada da yapabilirmişiz gibi geliyor.

Adaylık, gerçekten harika bir Broadway başlangıcının ne olduğunun açıkça kanıtıdır. Ancak oyunun ne hakkında olduğu göz önüne alındığında, adaylığın biraz daha onurlu olduğunu düşünüyor musunuz?

Umutla. O olmalı. Minnettar olacağım çok insan ve temsil edeceğim çok insan var. Bu adaylık benden daha fazlasını ifade ediyor olmalı.

Bu korkunç şeyin başına geldiğini bile bile Tessa’yı oynamanın keyfi nedir?

Bu oyunu her gece icra etmenin sevdiğim yanı, aldığı yolculuk. Bu kadının bu gerçekten zor dönemde bile büyümesi, kendine olan saygısı, gücü ve direnci gerçekten çok seviyorum. Bu deneyimden kesinlikle bir şekilde değişmiş olarak çıkar, ancak hiçbir şekilde mağlup olmaz. Tessa hala umut veriyor. “Kendimi gerçekten kötü hissettim ama aynı zamanda canlandım” gibi birçok mesaj alıyoruz.