Karim Benzema: Cristiano Ronaldo’yu geçmek imkansız!

kunteper

Global Mod
Global Mod
Türkiye’den yalnızca Fanatik Gazetesi’nin üye olduğu ESM’in (Avrupa Spor Medyası Birliği), UEFA ile yaptığı ortalık sonucunda verilen ödüllerden Avrupa’nın En Düzgün Erkek Futbolcusu seçilen Karim Benzema, ödül daha sonrası ESM’e değerli açıklamalar yaptı.

Benzema, ana sınırlarıyla şunları söylemiş oldu:

“Bu mükafatı kazandığım için fazlaca mutuyum. Tüm grup arkadaşlarıma herkese teşekkür ediyorum. Onların beni bir gün bu noktaya getireceklerini biliyordum. Birfazlaca şampiyonluk kazandım fakat geçen dönem, mesleğimin en güzeliydi. Her şampiyonluk kendi içerisinde farklıdır ve kendi kıssasını muharrir.”

Casemiro: Umarım Cristiano Ronaldo bizimle kalır!

‘Farklı bir roldeyim’

“Özellikle PSG’yi yendikten daha sonra Chelsea ve Manchester City’yi de mağlup ederek finale çıkıp (Liverpool’a karşı), buŞampiyonlar Ligi’ni kazanmak hakikaten epeyce zordu. Bu arenada 5 kupam var ancak bu zaferi hem en zoru birebir vakitte en memnunluk verici olarak söyleyebilirim. CristianoRonaldo ise bana her açıdan fazlaca yardımcı oldu. O Real’deyken farklı bir roldeydim. Daha fazlaca asiste yönelmiştim. Ronaldo ayrıldıktan daha sonra grupta daha kıymetli birrol alacağımı biliyordum. Hem gol atmayı tıpkı vakitte asist yapmayı hedefledim.”

‘Amacım keyif vermek’

Ronaldo, Real tarihinin en golcü (451) ismi ve ben de (324 golle) onun ardındayım. Bu kulübün efsanelerinden biri olmaya uzak değilim. Gol atmaya devam edeceğim lakin onun sayısına ulaşmanın imkansız olduğunu düşünüyorum. Açıkçası sayılara fazlaca takılmıyorum. Değerli olan grubun kazanması ve bu yüzden de gol atmak gerekiyor. Futbolu, insanlara birşey kanıtlamak için oynamıyorum. Geçen dönem kulübümle 3 kupa birden kazandık. Umarım 2022Dünya Kupası’nda ise Fransa’nın takımında olurum.Dünya Kupası her insanın hayali, bununla birlikte Ballon d’Or da ferdi manada hepimizin çocukluk düşü. Şu anda bu ikisine de yakınım. Gayem alanda olmak ve oynadığım futboldan izleyenlerle birlikte keyif almak.”

FANATİK ÖZEL / Mehmet Davet Davran