"Kendimiz de firmamız da Karacasulu, derdimiz ilçemize istihdam"

Adanali

Active member
"Kendimiz de firmamız da Karacasulu, derdimiz ilçemize istihdam"
Karacasu Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve ihaleye tek katılan OMF Tarım’ın 210 bin lira bedelle satın aldığı arazi meclis gündeminde tartışma konusu oldu. Konuyu gündeme getiren İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt, “Daha önce bir mermer şirketine mermer işletmesi yapılması için meclisin onay verdiği Cuma Mahallesindeki 41 ada 35 parselin mermer işletmesine satış işlemi gerçekleşmedi. Meclisimizde genel kabul itibariyle mermer işletmesi yapılması için bunun satışına onay verilmişti. Tabi bir şart yazılamamıştı. Şimdi bu mermer şirketi yerine başka bir yere satıldığı doğru mu, satıldıysa kaç paraya satıldı? Merkezi yerdeki bir araziyi belediyemizin daha makbul bir şekilde değerlendirme imkanı yok muydu?” dedi. Daha sonra konu ile ilgili yapılan haberin altına Nail Kurt, “Ne hikmetse Karacasu’dan hiç bir vatandaş talip olmamış. Taaaa Alo 24’ün sahibi ilanı duyup ihaleye katılmış. Ne tesadüf” şeklinde bir yorumda bulundu. Daha sonra bir cevap daha yazan Kurt, “Benim meclis üyesi olarak kastım halkın hakkını korumak ve gündeme getirmek. Bu arazinin satışına izin verirken mermer işletmesi yapılması düşüncesi ile hareket edilmişti. O gerçekleşmeyince mevcut satışı öğrenmiş olduk. İnşallah amaçlarına ulaşırsınız” ifadelerini kullandı. “BİZ KARACASULUYUZ”Kurt’un sosyal medyadaki yorumuna yorumla yanıt veren OMF Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Gül, “Biz taaa uzaklardan değiliz, Karacasuluyuz” dedi. Bir açıklama yapan Gül, “Sevgili arkadaşlar konunun muhatabı olduğum için açıklama yapma gereği duyuyorum, öncelikle bahsi geçen araziyi satın alan firma ALO 24 değil OMF Tarım’dır. Ben iki firmaya da ortak olduğum için ALO 24 adı geçirilmektedir. Arazinin satışına gelince yöneticisi olduğum OMF Tarım LTD. ŞTİ ile S.S.Karacasu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında eski tekel binalarındaki zeytin işletmesinin faaliyete geçirilmesi konusunda bir antlaşmaya varılmış bu antlaşma kapsamında kooperatif ve Karacasu’nun çıkarları ön plana alınmış ilçemize iyi bir işletme kazandırılmıştır. Hal böyleyken işimizin ve markamızın devamlılığı için gelecekte daha büyük bir işletme kurma hedeflerimiz kapsamında daha büyük bir arazi arayışına girmemiz gayet doğal ve normaldir. Aldığımız arazinin ihaleye çıkacağını da belediyenin ilan panosundan görüp belediyeden konu hakkında bilgi alarak şirketimize uygun olduğu kanısına varıldıktan sonra ihaleye girme kararı alınmıştır. OMF Tarım ve bir beton firması olarak iki katılımcı firma olmasına rağmen ikinci firma ihaleye katılmamıştır. Bizim firmamızda T.C devleti kanunları kapsamında ihaleyi almış üstüne düşen yasal yükümlülükleri yerine getirmiştir. Ne Karacasu Belediyesinin ne de üçüncü şahıs ya da tüzel kişinin hiç bir dahli yoktur. Karacasu halkına saygılarımla” ifadelerini kullandı. “AFRODİT MARKASIYLA ÜRETİM YAPIYORUZ”Bu yorumun ardından Ses Gazetesine açıklamalarda bulunan Muhammet Gül, “Ben Karacasuluyum. Karacasu’da okudum. Sonra ticarete atıldım. Efeler Sanayi ve Ticaret A.Ş yönetim kurulu üyesiyim. Alo 24’e 10 yıldır ortağım. OMF Tarım Yönetim Kurulu Başkanıyım. OMF Tarım’ı Murat Yıldırım, Osman Gün ve Fuat Ünsal’la birlikte kurduk. Buharkent Organize Sanayi Bölgesinde bize uygun bir yer gösterilse de biz memleketimizde bu işi yapmayı daha uygun bulduk. İlçe insanımıza katkı sunmak istedik. Bugün Karacasu Ziraat Odasıyla yaptığımız protokol sonucu oluşturduğumuz bu tesise 2,5 milyon yatırım yaptık. Dönemsel olarak 10 kişiye kadar iş olanağı sağlıyoruz. Afrodit markasını alarak zeytin tatlandırma ve paketle yapıyoruz. Bu sezon 60 ton zeytin tatlandırdık. Yurt dışı bağlantılarımızı kurduk. Bu çalışmalarımız da önümüzdeki günlerde başlayacak” dedi. ZEYTİN, TURŞU VE KURU GIDA PAKETLEMESİŞu an faaliyette oldukları tesisin Karacasu Belediyesi mülkü olduğunu S.S Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kiralandığını kendilerinin kooperatifle sözleşme yaparak bu tesisi açtıklarını ifade eden Gül, “Biz bugün buradayız. Yaptığımız yatırım ciddi bir yatırım. Yarın bir gün kooperatif başka bir proje düşünebilir. Belediye mülkünü başka bir şekilde değerlendirebilecek olabilir. Bu sebeple biz kendimizi garantiye almak zorundayız. Bu çok ciddi bir yatırım. 5 yıllık planımızı yaptık. Zeytinin yanına turşu, kuru gıda ve meyveyi de ekleyeceğiz. Kekikten bala kadar tüm ürünlerimizi markamız adı altında paketleyip yurt içi ve yurt dışı pazarıyla buluşturacağız. Yeni tesisimizin içinde yağ sıkım yeri de olacak. Bugün 10 kişiye iş veriyoruz ama 5 yıllık süreçte 50 kişiye kadar çıkmayı hedefliyoruz. Bu sebeplerle bir arazi satın alma arayışına girdik. Bazı düşündüğümüz araziler vardı ama bu tür tesisler her yere kurulamıyor. Bir gün inşaatın resmi işlemleri için belediyedeydim. Veznenin yanında otururken ilan panosunda ihale ilanlarını gördüm. Arazi ilanı dikkatimi çekti. Araştırdım bize uygun bir yerdi. OMF Tarım şirket ortaklarımızla yaptığımız istişareler sonucu ihaleye girmeye karar verdik. Başka bir şirketin daha girmesi bekleniyordu ama girmemiş. Biz ihalede tek olduğumuz için 3 kere fiyat arttırdık ve 210 bin liraya satın aldık. Parasını da yatırdık. Yasalara uygun olarak yaptığımız bu işi için farklı şeyler ima edilmesine anlam veremiyoruz. Bize uzaklarda bir firma olarak bakılmasına anlam veremiyoruz. Ben Karacasu’da doğdum buraya yatırım yapıyorum. Markamız Karacasu markası. Adresimiz, tesisimiz Karacasu'da. Merak edenleri tesisimize bir çay içmeye bekleriz. Durum böyleyken siyaset güderek bir belediye başkanına yüklenilmesini de doğru bulmuyorum” dedi.
Alıntıdır