Konservelik Acılı Ezme

Leila

Global Mod
Global Mod
Konservelik Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler

• 3 kilo domates
  • 3 kilo sivri biber
  • 4 tane kuru soğan
  • 7 adet kırmızı biber
  • 1 top sarımsak
  • 1 demet maydanoz
Sosu için

• 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ (bardaklarınızın boyutuna nazaran değişir uzun çay bardakları için 1 çay bardağı kâfi olacaktır)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Bir kaç damla limon
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber
  • 3-4 tane acı turşu biber (sosuna ben 3-4 tane turşu acı biber ekliyorum yavaşça acı ve daha lezzetli oluyor isterseniz ekleyebilirsiniz)
Konservelik Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle domateslerimizi güzelce yıkıyoruz ortadan ikiye bölerek rondo dan geçiriyoruz çekilmiş olan domateslerimizi bir leğene aktarıyoruz.
  2. ondan sonrasında soğanlarımızın kabuklarını alarak ortadan 2 ye bölüp rondodan geçiriyoruz.
  3. Çekilmiş olan soğanlarımızı domatesimize ekliyoruz.
  4. Bir kaşık sayesinde ikisinin birleşmesi için karıştırıyoruz.
  5. Aynı süreçleri sivri biber kırmızı biber ve sarımsak için de yapıyoruz farklı ayrı çekerseniz lezzetleri karışmamış olur onları da rondo dan çekip leğende olan domates karışımımıza ekledikten daha sonra maydanozumuzu ince ince doğrayıp karışıma ekliyoruz.
  6. hemen sonrasında sosumuz için rondonun içine tüm sos gereçlerimizi ekliyoruz.
  7. Rondodan geçirip leğenin içerisindeki karışıma ekliyoruz ve uygunca birbiriyle özdeşmesi için 1 -2 dakika karıştırıyoruz.
  8. daha sonra konservelerimize koyup ağzını sıkıca kapatın.
  9. En az 15 gün ağzını açmamayı öneririm tercih sizin 15 günün sonunda dilediğiniz üzere yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben konserveleri büyük kullandığım için 4 şişe çıktı siz isterseniz en küçük kavanoz kullanıp 10 tane rahat çıkarırsınız ????.

Konservelik Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı