Maggie Siff, Williams’ın ‘Orpheus Descending’ filminin ender dirilişinde başrolde

MoonMan

Member
Maggie Siff’in kocası 2021’de beyin kanserinden öldükten sonra yapmak istediği son şey, kocası kanserden ölmekte olan bir kadın hakkında bir oyun yazmaktı.

Ancak başlangıçta 2019’da gösteriye katılıp katılmayacağını düşündükten sonra senaryoyu yeniden okudu ve tereddütünü yeniden değerlendirdi.

49 yaşındaki Siff, Tennessee Williams’ın Orpheus Descending at the Theatre for a New Audience’ın yeniden canlandırılmasındaki başrolü için “‘Oh hayır, bunu yapmalıyım’ gibiydim” dedi. Oyun şu anda önizleme aşamasında ve prömiyerinin 18 Temmuz’da Brooklyn’deki Polonsky Shakespeare Center’da yapılması planlanıyor.

Orpheus ve Eurydice mitinin modern bir yeniden anlatımı olan Williams’ın oyunu, bir erkeğin sadece basit bir kuralı izleyebilirse sevdiği kadını geri kazanma fırsatına sahip olduğu, Derin Güney’de küçük bir tekstil dükkanında geçiyor. Sözler, özellikle hasta kocası Paul Ratliff ile ilgilenerek bir yıl geçirdikten sonra, Siff için ufuk açıcıydı.

“Gerçek ve gerçekçi olanın, gizemli ve kavrayışımızın ötesinde olanın sınırında yaşama kalitesine sahip” dedi.

En çok Showtime dizisi “Billions”ta güçlü iradeli psikiyatrist Wendy Rhoades rolüyle tanınan Siff, gezici genç gitarist Val’in yaşlı, bağnaz kocasına aşık olan orta yaşlı bir esnafın karısı Lady Torrance’ı canlandırıyor. üst katta bir oda. İki âşık, mahvolmuş randevularında yol alırken, yenilenmiş tutkuların coşkunlukları, bir ada topluluğunun ırkçılığı ve şehvetin yavaş yavaş yeni keşfedilen dayanıklılığa doğru düşüşüyle karşı karşıya kalırlar.

2019’da sahne için ve 2021’de beyazperde için Cyrano’nun New Group yapımını yöneten ve her ikisinin de başrolü oynadığı oyunun yönetmeni Erica Schmidt, “Sevilen birinin ölüm döşeğinde oturmak gibi bir şey,” dedi. kocası, aktör Peter Dinklage tarafından.

Williams’ın 1940 yapımı Battle of Angels oyununun yeniden uyarlaması olan gösteri, ilk olarak 1957’de Broadway’de açıldı. Bir fiyaskoydu ve sadece 68 performans sergiledi. (Haberler tiyatro eleştirmeni Brooks Atkinson, onu Williams’ın “ikinci sınıf bir oyunu” olarak nitelendirdi, ancak diyaloğunun “lirik yoğunluğunu” ve “The Glass Menagerie” nin inceliğini anımsatan hassas yazı stilini övdü.)

Orpheus Descending nadiren yeniden ziyaret edildi, ancak 1989 Broadway canlandırmasını ve Londra’daki Menier Chocolate Factory’de 2019 yapımını ve ayrıca The Fugitive Kind’ın 1959 film uyarlamasını izleyen Schmidt, nasıl etkilendiğini anlatan Parçaları keşfetmekten ilham aldığını söyledi. yabancılar Amerika Birleşik Devletleri’nde tedavi edilir. Temanın 2020’de yankılanacağına inanıyordu, oyun ilk olarak pandemiden önce sahnelenecekti ve ülke genelinde göçmen karşıtı duyguda bir artış olduğu için şimdi daha da fazla.

48 yaşındaki Schmidt, geçen ay bunaltıcı bir Çarşamba günü Brooklyn Müzik Akademisi’ndeki bir provada “Muhtemelen bu yüzden geçmişte bu kadar başarılı olamadı” dedi. “Williams’ımızdan belki de istemediğimiz sorunları ele alıyoruz.”

Öğle yemeği molasında konuşan Siff ve Schmidt – istemeden tamamen siyah giyinmişler – oyunun çekiciliğini, modern ana nasıl hitap ettiğini ve yıllarca eserle güreşirken onları neyin şaşırttığını tartıştılar. Bunlar röportajdan düzenlenmiş alıntılardır.

Bu parçayı neden yapmak istediniz?

ERICA SCHMIDT
Parça arzu dolu; Bu, hayatı gerçekten yaşama ve Carol gibi parmaklarınız kırılana kadar sizin için önemli olan şeylere iki elinizle tutunma ihtiyacıdır. [an eccentric aristocrat character] diyor. Bu bana Thornton Wilder’ın Our Town’daki şu sözünü hatırlatıyor: “Herhangi bir insan hayatı yaşadığı gibi görür mü?”

MAGGIE SIF Hayatın boyutu ve dünyanın karanlık sınırı nedeniyle ona çekildim. Ben de inanılmaz derecede korkuyordum. Kendini içine atmak için inkar edilemez bir iş parçası gibi geldi. Ve sonra hayatta çok şey oldu – kocam öldü ve bu oyunu oynayabileceğimi düşünmedim ama tekrar aldım ve bunlar tam da bu çizgide yaşayan insanlar. Cennet ve cehennem, yaşam ve ölüm. Canlı ama içten ölü olmak… Ve sonra canlı ama canlanmak.

Metinde seni şaşırtan ne oldu?

SCHMIDT
Williams, sahne yönlendirmelerinde ve noktalama işaretlerinde çok katıdır, ancak bu oyunun belirli anlarda gerektirdiği duygusal bir boyut veya katılım vardır. Soru, sadece drama uğruna dramatik olmadan oraya nasıl ulaşılacağıdır.

SIF Oyunda beni her zaman en çok rahatsız eden histeriydi. Üçüncü perdeyi okuduğum en uzun süre boyunca “Bunun nasıl olabileceğini bilmiyorum” diye düşündüm ve üzerinde çalışırken benim için sürpriz, bunun ne kadar organik bir şekilde gerçekleşmesi oldu. Bu yüce ve yüce varlık hallerine ulaşmak çok zor olsa da gerçekten ustalıkla parçaya entegre edilmiş.

Diğer sürpriz ise, oyun çok kasvetli, kasvetli ve trajik olsa da, içinde gerçekten yaşamı onaylayan ve oynaması zevkli o kadar çok şey var ki.

SCHMIDT Parçanın alt metni Canlı, Canlı, Canlı.

Orijinal bir fiyaskoydu. Bu üretimde neyi farklı yapıyorsunuz?

SCHMIDT
Williams, kapının dışındaki uçsuz bucaksız karanlık hakkında çok konuşuyor. Battle of Angels’ı izlerken, sarkan ağaçlar ve pamuk tarlalarının hemen dışarıda olduğu anlatılıyor. Demek Orpheus – Val – bu cehenneme, Two Rivers County, Mississippi’ye, 1950’lerin bu devasa, ırkçı, cinsiyetçi cehennemine. Bu nedenle, set tasarımcısı Amy Rubin ile işbirliği içinde, devasa alanı yaratabilmek için mağazayı sahnenin merkezine yerleştirmeye karar verdik. Ve bunu diğer yapımlarda görmedim.

Neden şimdi bunu canlandırmak için doğru zaman?

SCHMIDT
Oyun, ne kadar suç ortağı ve kendini beğenmiş olduğunuza dikkat etmenizi istiyor. Hanımefendi, esasen geceleri beyaz bir başlık giyen adamın yanında uyuyor. Ve Gözyaşı Yolu’nda Mississippi’den sürülen Choctaw’ların oyunundaki miras ve köle ticaretinin suçları ve yerdeki tüm kanın mirası. Şu anki kültürel anımızda, sanki sadece geçmişe bakarak – ona gerçekten bakarak – onu anlayabilir ve umutla ilerleyebiliriz. Yerde kan yokmuş gibi davranamayız.

SIF Oyun oldukça politik bir senaryoya dayanan efsanevi bir çerçeveye sahiptir.

SCHMIDT Cehennemden nasıl çıkacağız?

SIF Cehennem nedir Cennetin doğası nedir?

SCHMIDT Bir kişi diğerini kurtarabilir mi?

SIF İnsanlar değişebilir mi? Nefsin yozlaşması ne demektir? Aşk kurtarır mı?

SCHMIDT aşk gerçek mi

SIF Bunlar oyunu harekete geçiren sorular ve yüzyıllardır kendimize sorduğumuz sorular. Ve “Evet, bunu alıyorum” demekten ve tüm bunları duvara fırlatmaktan korkmuyor. Belki çok fazla!

Maggie, Leydi Torrance’ın neyine hayransın? Ve onun hakkında seni hayal kırıklığına uğratan ne?

SIF
Bana ailemdeki bazı kadınları hatırlatıyor. O çok hayatta kalan biri – Gergin demek isterdim, doğru kelime bu mu? Aynı zamanda onun mahvolduğu şey de bu – gururu.

SCHMIDT [Reading from a dictionary app on her phone] Çekme, gerilimle ilgili, uzatılabilir. Bir çeki demiri.

SIF Köprüleri destekleyen bir şey olarak bakıyorum, değil mi? Canlanabileceği bir yerde olmak için çok şey yaşadı ki bence bu bir başarı.

SCHMIDT Bu bir başarı.

Williams’ın erkek egemen bir toplumda değişim yaratmaya çalışan ve başarısız olan diğer güçlü kadın karakterlerini anımsatıyor. Hatta köpekbalığı gibi bir şeye benzeyen “Milyarlarca” karakteriniz Maggie.

SIF
Kötü biri olurdu – bu günlerde ne olurdu bilmiyorum?

SCHMIDT Son derece başarılı bir İtalyan üzüm bağı gibi, gerçekten lüks bir kulübün sahibi ve sahibi.

SIF Şarkıcı da olabilir.

SCHMIDT Evet ve bir mandolin çalan.

SIF Bir tür muhteşem diva olurdu.

İnsanların tiyatrodan çıktıklarında düşüncelerinin ne olmasını umuyorsunuz?

SIF
Trajik bir sonu olan tüm harika oyunlarda olduğu gibi, seyircinin “Ah, bunu kendime neden üç buçuk saat boyunca yaptım?”

SCHMIDT Oh hayır! Üç buçuk değil. Ara ile iki buçuk olacak. Ve bu komik.

SIF İçinde yaşamı onaylayan çok şey var.