Neden her parça şimdi politik görünüyor?

MoonMan

Member
Ancak ön görüşlerde, 33 yaşındaki Toossi hala izleyicilerinin tepkisini buldu ve bazen karşı çıktı. Bir sahnede, genç, yoğun zeki, isteyen bir tıp öğrencisi olan Elham, sözlü bir sunumla savaşır ve sınıf arkadaşlarını İngilizceyi durdurarak parçalar: “Herkesin aptal olmadığımı bilmesini istiyorum.” Eğitmenler onları düzeltti ve Elham'ın bir sonraki satırı: “Ben değilim A Idiot ”güvenilir bir kahkaha atıyor. “O zaman ağlamaya başlar ve mide tüm zamanların midesidir,” diyor Toossi, Broadway izleyicisini ilk kez kükrediğinde ağladı. “Amaç, izleyiciyi bu gülüşe dahil etmektir, çünkü bir izleyiciyi ayrıcalığını sorgulamak için yapma arzusu benim için politik bir parça gibi geliyor” diyor. Kağıt üzerinde, “İngilizce” derinden gözlemlenen bir grup karakter çalışması olarak okuyabilir. Ancak çoğunlukla beyaz, çoğunlukla zengin bir miktarın önünde yapılırsa, aynı zamanda başka bir şey haline gelir. “Konuştuğumuzdan dolayı – ve konuşmak istedim,” diyor, “Evet, sanırım bu politik bir parça ve onunla barışımı yaptım.”

Şu anda yalnız değil. Bu bahar, geçen sezon Tony kazanan Branden Jacobs-Jenkins, “Amaç” ile savaşa girerek, Chicago'da Jesse Jackson'a benzer siyah bir aile hanedanı hakkında bir hiciv atladı. Broadway'e, bu siyasi dönemi beklemeleri planlanmamış olmalarına rağmen, halka açık konuşmada düzgün hissetmedikleri veya hissetmedikleri ölçüde tanımlanabilecek en az üç oyun eşlik ediyor. Denzel Washington'un Jake Gyllenhaal'a karşı Jake Gyllenhaal ile tanıştığı Shakespeare'in “Othello” un canlanmasının yanı sıra, George Clooney, 2005'ten itibaren ana akım medya ve McCarthymis hakkındaki filmi “Good Night and Good Luck” ile bir sahne uyarlamasında oynayacak. Ve David Mamet'in “Glengarry Glen Ross” (1984) tarafından Kieran Culkin ve Bob Odenkirk ile bir canlanma, New York'un iştahını, muhafazakar bir dramatistin acımasız hustlers hakkındaki tipik çalışmaları üzerinde test ediyor. Siyasi şovlar, ister yeni iş ister canlanma olsun, her zaman alaka düzeyi için rekabet eder, ancak belirli bir problem burun üzerinde alay edilebilecek bir şekilde çarpacak şekilde görülmek istemez. Bir parça için şimdilik konuşmaya çalışmadan konuştuğunu söylemekten daha büyük bir övgü yoktur. İyi şanslar (ya da değil) ve planlanmamış ve/veya rastgele bir tepki ile bir bahar olacak, çünkü muhtemelen 2024 seçimlerinden ilham alan işe ilk bakışımızı veya en erken 2026 sonbaharına kadar neyi takip ettiklerini almıyoruz.

Bu, sadece belirleyebileceğimiz bir dünyada tahmin edilecek ve bu gecikme, ikinci Trump kavramı sırasında Engebed'in en dik siyasi tiyatrosu olabilir. Breakneck hızına genellikle tiyatroda erişilemez. Ve birçok insanın her gün yeni bir uçurumun kenarını devirme hissine sahip olduğu bir zamanda, zamanında sanatsal bir tepkinin nasıl görünebileceğini veya seslendirebileceğini hayal etmek neredeyse imkansız. Katarsis, dayanışma mı yoksa aksilik mi yoksa umut veya öfke mi sunacak? Yoksa ücretsiz sonbaharda tutabileceğiniz bir el gibi mi geliyor?