Nefis Kısır Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Nefis Kısır Tanımı İçin Malzemeler

• 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 8 kısım marul
  • Yarım bağ maydanoz
  • 4-5 kol dereotu
  • 10 yaprak taze nane
  • 4 adet taze soğan
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet salatalık
  • 6 adet salatalık tursusu (İsteğe bağlı)
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı-sıvı yağ (Yarı yarıya kullandım)
  • Karabiber toz kırmızı biber kimyon pulbiber/1 çay kaşığı kulllandım
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane tuz
Nefis Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle bulgura 1,5 şu bardağı sıcak şu eklenir, karıştırılıp, üzeri kapatılarak beklemeye alınır. Küçük ince doğradığımız soğan yağda (Zeytinyağı-sıvı yağ) düzgünce kavrulur, üzerine salçalar eklenir.
  2. Salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur. Ocağın altı kapatılır. Baharatlar eklenir. Bulgurun üzeri açılır, üzerine tuz (1 tatlı kaşığı silme) eklenerek karıştırır.
  3. Ocaktan aldığımız soğanlı_salçalı karışım sıcak olarak bulgurun üzerine eklenir, elimizle yoğurarak karıştırılır.
  4. Yeşillikler (Sirkeli suda bekletip, yıkadığımız-kuruladığımız) salatalıklar doğranır, üzerine limon sıkılır. Bulgur soğuyunca bulgura eklenir.
  5. yine karıştırılarak servis tabağına alınır. Servis tabağına aldıktan daha sonra biraz nar eksisi gezdiriyorum, karıştırmadan servis basamağında.
  6. İçine atınca rengi yavaşça sonucuyor diye düşündüğüm için üzerine koyarak servis etmeyi tercih ediyorum. Eksiliğini ve baharatlarını damak tadınıza nazaran arttırıp-azaltabilirsiniz. Afiyet olsun acemimutfak2022
Nefis Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı