Ozan Tufan’dan Hull City kelamları: Türkiye ile burayı kıyasladığımda fazlaca fark var

kunteper

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe ‘den ayrılarak Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship grubuna transfer olan ve döneme güzel bir başlangıç yapan Ulusal futbolcu Ozan Tufan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

West Bromwich Albion ile oynayacakları maç öncesi basın mensuplarına demeçler veren bulunan Ozan Tufan, giderek yeni ekibine adapte olduğunu belirterek, “Burada oynanan maçlara giderek alışıyorum. Championship pek süratli bir lig. Kendime güveniyorum ve özgüvenim var. Daha fazlasını elde etmek istiyorum. Şimdiye kadarki dört maç her şeyin başlangıcıydı. Daha fazlasını başaracağımızı umuyorum.” dedi.

“Burada epeyce mutluyum”

Hull City’de epeyce memnun olduğunu söyleyen Ozan Tufan, “Türkiye ile burayı kıyasladığımda fazlaca fark var. Burada epey memnunum. Kadroda hepimiz bir ortadayız, saha haricinde da birlikte vakit geçirmek için birtakım imkanlarımız oluyor. Gitgide daha âlâ oluyor. Londra’da Watford için oynamıştım. Hull daha küçük bir kent, burası epey arkadaş canlısı ve fazlaca memnunum. Buraya ahenk sağlamamda bana yardımcı olan kişi Lewie Coyle. Beni yemeğe çağırıyor ve etkinliklere gidiyoruz. Bundan epeyce memnunum ve ayrıyeten minnettarım.” biçiminde konuştu.

Yoğun maç temposu

Yoğun maç temposu hakkında ise Ulusal futbolcu, “Şu anda benim için dinlenmek hayli kıymetli. Üç günde bir maç oynuyoruz. Bu epeyce sıkıntı. meskende istirahat ediyorum. Bu benim için fazlaca kıymetli. Burada Championship’te 90 dakika yüksek tempoda oynuyoruz. Üç günde bir o maçları oynamak epeyce güç.”

Acun Ilıcalı’nın transferde rolü

Takımın sahibi Acun Ilıcalı’nın transferindeki tesiri hakkında ise 27 yaşındaki futbolcu, “Acun Ilıcalı’nın buraya gelmemde büyük bir rolü var. Bana kendi hayallerinden ve Premier Lig’e yükselmeyi hedeflediklerini anlattı. Bu benim de hayalimdi. Bu yüzden buraya geldim.” tabirlerini kullandı.

“Oynadığım durum değerli değil”

Oynadığı durumun kendisi için değerli olmadığını da lisana getiren Ozan Tufan, “Bana nazaran oynadığım durum değerli değil. Bu teknik yöneticime kalmış bir karar. Gruba bedel kattığım sürece benim için en kıymetli şey bu.” açıklamasını yaptı.

2 gollü başlangıç

Ozan Tufan İngiltere’deki Hull City mesleğine çok başartılı bir giriş yaptı. Shota Arveladze’nin grubu Hull City’de çıktığı 5 resmi maçta ikinci golünü kaydeden Ozan, İngiliz taraftarlardan da övgü topladı. Ligin birinci haftasında Bristol City karşısında penaltıdan fileleri havalandıran Ulusal futbolcu, Burnley maçında da fileleri havalandırarak Hull City mesleğindeki 2. golüne imza atmayı başarmıştı.