Pep Guardiola: Liverpool’a karşı kazanmak kâfi olmayacak

kunteper

Global Mod
Global Mod
İngiltere Premier Lig’de tepeyi yakından ilgilendiren maçta önder Manchester City, Liverpool’u Etihad Stadyumu’nda ağırlayacak.

Müsabaka öncesinde Manchester City Teknik Yöneticisi Pep Guardiola, Sky Sports’a açıklamalarda bulundu.

Liverpool’un yıldız isimleri Mohamed Salah, Sadio Mane ve Roberto Firmino’dan övgüyle bahseden Guardiola, “Kazanmak kâfi olmayacak lakin büyük bir adım atmış olacağız. Bu maçın başkalarından farklı olmadığını inkar etmeyeceğim. Herkes bunu biliyor. Hazırlıklar biraz daha farklı oluyor zira dünyada hiç bir grubun yapamadığı kimi şeyleri yapıyorlar.

Ön alanda sahip oldukları üç oyuncu inanılmaz bir düzeyde. Ayrıyeten Luis Diaz ve Diogo Jota’ya da sahipler. Origi de her vakit bir tehdit. Tam bir santrafora sahip değiliz. Lakin gerçekler bu. Tercih ettiğimiz oyunla fazlaca sayıda gol bulabiliyoruz ve bunu sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Mesleğinin birinci senelerına bakılırsa daha başarılı olduğuna dikkat çeken 51 yaşındaki teknik adam, “Barcelona’daki birinci senelerımda en ufak şey hakkında bile hayli fazla kaygı duyuyordum. Artık olaylara biraz daha sakin yaklaşabiliyorum. Burada fazlaca fazla şey öğrendim. Evvelki senelera göre büsbütün farklı bir antrenörüm. Birinci senelerıma bakılırsa epey daha yeterliyim.” tabirlerini kullandı.

“Onlara karşı oynamayaı seviyorum”

Guardiola ayrıyeten, Liverpool ile girdikleri rekabetten büyük bir keyif aldığını söylemiş oldu, “Manchester’da olduğum mühlet boyunca Liverpool ile olan rekabette standartları yükselttik. Her dönem puan düzeyi hayli yükseldi. Bu düzey, iki ekip içindeki rekabetten doğdu. Sir Alex ve Arsene Wenger uzun yıllar rekabet ortasında oldular. Bizse bunu daha kısa müddet ortasında yaptık.

Almanya’da birlikte çalıştığımız devirde de söylemiş oldum, bence Jurgen futbol dünyasına epeyce daha güzel bir yaptı ve gelişmesini sağladı. Onlara karşı rakip olmak ve çaba etmeyi sahiden epeyce seviyorum.”

(NTV Spor)