Meksika 1. Ligi’ndeki (Liga MX) Queretaro ile Atlas içindeki müsabakada konuk takım 1-0 öndeyken 61. dakikada ortalık karıştı. İki grubun taraftarları, birbirlerine girdi. Stattaki güvenlik tedbirleri yetersiz kaldı ve hakem maçı durdurdu. Fakat olaylar daha da büyüdü. Bariyerleri aşarak alana giren seyirciler, şiddetin dozunu artırdı. Birtakım şahısların ellerinde silah olduğu öğrenilirken, iki ekibin izleyicisi meydan savaşına başladı. Bu sırada stadın şimdi her yerinde insanlığını kaybedenler, birbirlerine vahşice saldırdı. Yerde savunmasız biçimde yatanlara toplu biçimde vuruldu.
‘Bir tane polis görmedim’
Corregidora Stadı’ndaki özel güvenlik güçleri o anlarda kendi hayatlarını kurtarmaya çalıştığı, kimilerinin tribün kapılarını açtığı sav edilirken bir taraftar, “İçeride bir tane bile polis görmedim” diye konuştu. Çocuklu aileler, olaylardan kaçmak için büyük uğraş sarf etti. Stadyum etrafında ve ortasında en az 30 kişinin yaralandığı ve 20’den çok insanın ömrünü kaybettiği bildirildi. Ligdeki 9. hafta maçları askıya alınırken, yaşananlarla ilgili soruşturma açıldı. Liga MX’in lideri Mikel Arriola, şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu ve bu hadisede sorumluluğu olanlara hayli ağır cezalar verileceğini deklare etti.
‘Bir tane polis görmedim’
Corregidora Stadı’ndaki özel güvenlik güçleri o anlarda kendi hayatlarını kurtarmaya çalıştığı, kimilerinin tribün kapılarını açtığı sav edilirken bir taraftar, “İçeride bir tane bile polis görmedim” diye konuştu. Çocuklu aileler, olaylardan kaçmak için büyük uğraş sarf etti. Stadyum etrafında ve ortasında en az 30 kişinin yaralandığı ve 20’den çok insanın ömrünü kaybettiği bildirildi. Ligdeki 9. hafta maçları askıya alınırken, yaşananlarla ilgili soruşturma açıldı. Liga MX’in lideri Mikel Arriola, şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu ve bu hadisede sorumluluğu olanlara hayli ağır cezalar verileceğini deklare etti.