“Shucked”: Mısırda İkiye Katlanan Bir Broadway Müzikali

MoonMan

Member
Shane McAnally’nin Boffo şarkı yazarlığı kariyeri yavaş başladı, ancak 2013’te o ve düzenli yazarlık ortağı Brandy Clark sonunda başarıya ulaştı. Perry’nin “Better Dig Two” ve Miranda Lambert’in McAnally ve Clark’ın ortak yazdığı “Mama’s Broken Heart”, Billboard Ülke listelerinde 1. ve 2. sıraya ulaştı.

Şarkılar elbette hit oldu ama aynı zamanda benzersizdi, özellikle de kıskançlığı ve gönül yarasını tanımlamanın yeni yollarını bulan şarkı sözlerinin canlı betimlemeleri açısından. “Better Dig Two” ve “Mama’s Broken Heart” hakkında görüş bildiren şarkıcı Jake Owen da dahil olmak üzere Nashville’deki insanlar dikkat çekti.

McAnally geçenlerde Manhattan’daki Nederlander Tiyatrosu’nun ikinci katında otururken, “Bana ‘Bunlar müzikal şarkılara benziyor’ dedi,” diye hatırladı. Yorumu sinsi bir iltifat olarak gördü ve “Bir müzikal için nasıl şarkı yazacağımı bile bilmiyorum” diye düşündüğünü hatırladı.

Hızlı ileri 10 yıl ve McAnally ve Clark, The Nederlander’daki yeni Broadway müzikallerinin 4 Nisan’daki açılışına sadece birkaç gün kaldı. “Shucked” programı, ilçedeki tüm mısırların neden ölmeye devam ettiğini anlayabilecek birini aramak için evden ayrılan cesur, küçük bir kasabalı kadın hakkındadır. Ayak hastalıkları uzmanı gibi davranan büyük şehirli bir dolandırıcıyla tanışır – ofisinin dışındaki tabelada “Mısır Doktoru” yazıyor – daha sonra çaresiz çiftçileri dolandırmak için bir plan yapar.

Gösterinin müziğini besteleyen ve sözlerini yazan McAnally ve Clark, Nashville’in en başarılı müzisyenlerinden ikisi. Billboard Country listesinde 1 numaraya ulaşan 39 şarkının ortak yazarı veya yapımcılığını üstlendi ve 11 Grammy adaylığı var. Haberler müzik eleştirmeni Jon Caramanica, onları Nashville’deki “en çok talep gören ve yıkıcı şarkı yazarlarından ikisi” ve “gelenekleriyle büyülenmiş bir şehirdeki kongre ayarlayıcıları” olarak nitelendirdi.

Kitap yazarı Robert Horn’un yaklaşık on yıl önce 2011’den beri üzerinde çalıştığı müzikalin başka bir yinelemesi için şarkılar yazmaya başladılar. Tootsie’nin sahne uyarlamasını yazdığı için 2019 Tony Ödülü kazanan Horn, Shucked’ı arsızca mısır kelime oyunlarıyla doldurdu – başrol oyuncusu Maizy, Cob County’den ve bu sadece başlangıç. Gösteri hem mısır hakkında hem de cesurca sevimsiz.

“Kaçaklar Hakkında Bir Gösteri”

Belki her Broadway şovu bir Bay Magoo’yu açılış gecesine götürür, ancak “Shucked”ın arka planında çoğundan daha fazla patlak lastik ve kafa kafaya çarpışma vardır.

Bir marka uzantısı ile başladı. “Hee Haw”ın haklarına sahip olan Opry Entertainment Group’un yöneticileri, TV şovunun müzik ve mısır gölü komedi karışımının sahneye uygun olabileceğini düşündüler. Uyarlamayı yaratmak için ilk işe alınan kişi, Broadway müzikali 13 için birçok televizyon programı ve kitabı (Dan Elish’in oynadığı) yazan ve yapımcılığını üstlenen Horn’du.

Hikayede ilerleme kaydettikten sonra Horn, McAnally ve Clark da dahil olmak üzere şehrin en iyi şarkı yazarlarıyla tanışmak için 2013’te Nashville’e gitti. Uzun bir taslak hazırlamıştı ama onu okumadılar bile. “Bunu yapmak istiyoruz,” sözlerini hatırladı.

Bu bahar NYC tiyatrosu, müziği ve dansı hakkında daha fazla bilgi

1997’de Nashville’e taşınan Clark, eleştirmenlerce beğenilen bir solo sanatçı olarak parlak bir kariyere yeni başlıyordu. Washington eyaletinde büyürken, küçük kasaba halkını dolandırmaya çalışan sofistike bir dolandırıcıyı konu alan başka bir program olan The Music Man’in ortak yapımında rol aldı. (“Biraz Harold Hill’imiz var,” diye itiraf etti gülerek.)

“Bir müzikal yazmak her zaman dilek listemde olmuştur” diye açıkladı. “Ama bir Broadway bestecisi olmak için müzikal bir geçmişe sahip olmanız gerektiğini düşündüm.”

Ve McAnally, ilk Broadway şovu The Book of Mormon’u gördükten sonra kısa süre önce müzikal tiyatroya dönmüştü. “Aklımı başımdan aldı” dedi. Eşime ‘Bunu yapmak istiyorum’ dedim. Ama ne olduğunu veya nasıl yaptığınızı bilmiyorum.'”

Horn bir telefon görüşmesinde, McAnally ve Clark ile tanıştığında, “ilk görüşte aşktı” dedi. “Benimle aynı mizah anlayışına sahipsin. Bunların ülke dışından gelen gururlu eşcinsel sanatçılar olması beni cezbetti çünkü bunun kaçaklar hakkında bir gösteri olması gerektiğini biliyordum.

“Shucked”daki ahlaksız kelime oyunları ve baba şakaları için övgü (veya suç) alan Horn, komedisi hakkında dürüst davranıyor. Annesi Ed Sullivan’ın sekreteriydi ve eğlence amaçlı bir vodvil dansçısı olan Bell telefon tamircisi olan büyükbabası onu pancar çorbası kuşağı komedisiyle tanıştırdı.

Horn bebekken babası şehri terk etti. Annesi depresyonla mücadele etti ve 9 yaşındayken bir yetimhaneye gönderildi ve burada bazen şakaların onu dayak yemekten kurtardığını gördü.

Gösterinin ilk versiyonunun adı Moonshine: That Hee Haw Musical idi ve 2015’te Dallas’a gitti. Yerel bir eleştirmen bunu “karikatür benzeri” olarak nitelendirdi ve Variety, müzikal komedinin yalnızca “Büyük Beyaz Yoldan uzak” olacağını tahmin etti. Horn, “Moonshine” batıyordu, “bu yüzden onu bırakmak zorunda kaldık,” dedi.

Bir şovu yeniden oluşturun

Horn, “Moonshine” üzerinde çalışırken iki söz yazarıyla o kadar yakınlaşmıştı ki Clark, kız kardeşinin ölümünden sonra onu aradı ve “Ben artık senin kardeşinim” dedi. , böylece poz verdi Grubu tekrar bir araya getirin.

Opry Entertainment Group çekildi, bu yüzden başlığı ve üçü hariç tüm şarkıları çıkardılar. Ekibe bir yenisi daha katıldı: 1980’lerde erkek arkadaşı sayesinde country müziğe aşık olan yönetmen Jack O’Brien. Henry IV ve Hairspray’i yönettiği için Tonys kazanan tek kişi olan O’Brien, Shucked’ın biraz ağırlığa ihtiyacı olduğunu biliyordu. “O kadar kavgacı ki uçup gidecek” dedi.

Şarkı yazarlarını sevdikleri açılış numaralarını bırakmaya çağırdı. Mısırı kutlayan yeni bir şarkı önerdi; Mısır Clark “bir sis düdüğü gibi” geliyordu ve şarkı yazarları baş döndürücü, komuta eden sonucun daha iyi olduğunu görünce heyecanlandılar.

Seyircinin ne düşündüğünü görme zamanı geldiğinde, dizinin yapımcıları Washington, DC’deki Ulusal Tiyatro’yu 2020’nin sonlarında orada açmayı planlayarak yer ayırttı. Ama sonra salgın geldi. O’Brien, “Bize iyi bir şey getiren klasik anlamda kötü bir rüzgardı,” dedi.

Yaratıcı ekip, Broadway büyük ölçüde kapalıyken gösteriyi iyileştirmeye devam ederken, bazı oyuncuların yapacak hiçbir şeyi yoktu.

Hayatının ilk 10 yılını Ga, Cobb County’de geçiren kasvetli ve inatçı erkek başrol Beau’yu oynayan Broadway gazisi Andrew Durand, “Bu dizi beni pandemiden kurtardı” dedi. Aşağıya her indiğimde mutlu olmalıydım.”

Şehir dışında bir performans için ikinci girişim için, yapımcılar Utah, Salt Lake City’deki Pioneer Theatre Company’yi seçtiler, ancak Horn, Red State sakinlerinin onun şakalarından korkacağından korkuyordu. Yerel bir yorumcu, şovun “çarpıcı bir klipte” güldüğünü söyledi, ancak başka bir eleştirmen şakaların “biraz kirli” olduğu konusunda uyardı. O’Brien, Salt Lake City izleyicilerinin “bu konuda bazı sorunları olduğunu” kabul etti. “Dudaklarını büzdüler ama seyircilerin daha uzun süre güldüğünü hiç duymadım.”

Gecikme olmasaydı, “Shucked” o kadar iyi olmazdı, diye ekledi. “Üç yıl boyunca meslektaşlar ve arkadaşlar olarak yapacak hiçbir şeyimiz olmadan oturduk, bu narin yaprakları ellerimizde defalarca çevirdik ve düşündük ki, ‘Belki daha iyisini yapabiliriz.‘ Yayınlamaya değer değerler bulduk.”

“İnsanlığın Anahtarı”

“Shucked”daki iyi şarkılar ve şakalar o kadar çok ki, tüm yardımcı karakterler bir veya iki ilgi odağı oluyor. Geçen ayki provalarda, hiç kimse Storyteller 2 (“Mean Girls” ile Tony adayı Grey Henson) ve Beau’nun erkek kardeşi Peanut’tan (Kevin Cahoon, “Moonshine” kadrosundan geriye kalan tek kişi) kadar gülmedi. -esk.

Ve göz alıcı “In Independently Owned” şarkısını her iki ana karakter de değil, Maizy’nin kuzeni Lulu (“Once on This Island” ve TV dizisi “Glee”den Alex Newell) seslendiriyor. Tag, şarkıya birkaç zor modülasyon koyar. McAnally, ilk önizlemenin ertesi günü “Alex dün gece ayakta alkışlandı,” dedi.

Cob County’de kadınların erkeklerden daha zeki olduğunu söylemek spoiler olmaz. (“Gerçekten gerçekçi,” diye alay etti Durand.) Maizy (Broadway’deki ilk çıkışını yapan Caroline Innerbichler tarafından canlandırılıyor) saf ama kararlı ve açık sözlü, daha kibar olan Lulu ise Tootsie’den büyük şehir sahtekarı Gordy’ye (John Behlmann) şüpheyle yaklaşıyor. ‘) gelişi Cob County’deki dengeleri sarsıyor.

“Shucked” daki eylem, kısmen Horn’un Yankee ailesi ile kocasının güney akrabaları arasındaki gerçek hayattaki ilişkinin bir sonucudur. Birbirlerini sevmeyi öğrendiklerine göre belki başkaları da sevebilir diyor.

Gürcistan temsilcisi Marjorie Taylor Greene Şubat ayında kırmızı ve mavi eyaletler arasında “ulusal boşanma” teklif ettikten sonra, O’Brien oyuncu kadrosuna “Bu şov için hiç bu kadar önemli bir an olmamıştı” dedi.

Daha sonra verdiği bir röportajda özellikle müzikalin değerli değerlerine değindi. “Gülmek Tanrı’nın bir mucizesidir” dedi. “Tanımadığın insanlarla karanlıkta oturuyorsun ve bunu bilmiyorsun. istek bilerek ve hepiniz aynı anda ciğerlerinizdeki havayı gönüllü olarak dışarı atıyorsunuz. İnsanlığın anahtarı bu değilse, o zaman ne olduğunu bilmiyorum.

“Şu anda gülecek pek bir şeyimiz yok. Bazen artık haberleri göremiyorum. Bu benim kalbimi kırıyor. Öyleyse, kederin bir sonu varsa ve ona benim adım eklenmişse, çok şükür.”

Broadway müzikalleri esas olarak şakalar, şarkılar, performanslar ve sahne sanatları temelinde yükselir veya düşer. Christopher Columbus pahasına yapılan iyi bir şaka dışında, dizinin politikası açık değil.

Horn, “İnsanlar bunu eğlenceli küçük bir masal olarak görebilir, ama umarım bundan daha fazlasıdır,” dedi. “Eşcinsel ve trans toplum yasalarının yürürlüğe girmesini izliyorum kardeşlerim ve bu ülkede antisemitizmin yükselişini izliyorum.”

Şovun mesajının büyük bir kısmı, bir #bothsides oyunu olmasa da, bir bölünmenin her iki tarafında da hoşgörü ve sevgidir. İzleyicilerin gösterinin “birlik mesajı” taşıdığını anlayacağını umduğunu söyledi. “Kalbinizi sizden farklı olan insanlara açamazsanız, asla büyüyemezsiniz.”

Sıçrayan tempolu şakaların ardında, “Shucked”, hayatlarında gördükleri hoşgörü zaferlerinin geri alınacağından korkan kaçakların eseridir.

Clark bir keresinde Nashville’de şarkı yazmanın püf noktasının “uyumsuz oyuncak grubunuzu bulmak” olduğunu söylemişti. Başarısına rağmen, o ve McAnally, ülke radyosuna sığdırmak için şakaları ve siyasi sorunları kaldırarak kendilerini sansürlediklerini hissettiler.

New York’ta, en iyi iki arkadaş, uyumsuz oyuncakların istisna değil norm olduğu bir yerleşim bölgesine katıldı.

“Şarkı yazarı arkadaşlarımız, ‘Yapacaksın Broadway zengin!’ Ben zaten Broadway zenginiyim,” dedi McAnally gülerek. Ödül maaş değil, kısıtlama olmaksızın şarkı yazma özgürlüğüydü. “Neden Nashville’e dönmeliyiz?” diye sordu.