Söke'de 4 yıldır örnek hizmete imza atıyorlar

Adanali

Active member
Söke'de 4 yıldır örnek hizmete imza atıyorlar
Söke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin kurucusu Dinçer Çelik, hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde özel gereksinimli çocukların eğitimlerinde, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin önemi her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu merkezler sayesinde özel gereksinimli çocuklarımız en temel haklarından biri olan eğitim hakkına daha kolay ve daha nitelikli biçimde kavuşabilmektedirler. Kurucusu olduğum merkezden örnekler vererek özel gereksinimli çocuklarımızın eğitim olanaklarını anlatmak çok daha somut ve anlaşılabilir olması açısından daha doğru olabilmektedir. Özel Söke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde birçok alanda özel gereksinimli çocuklarımıza ve ailelerine hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı. “SÖKE’DE İLK VE TEK”Çelik, şunları kaydetti: “Eğitim kurumumuzda, Mental Retardasyon (zihinsel yetersizlik), dil konuşma bozuklukları, işitemeyen çocukların eğitimi, disleksi, otizm spektron bozukluğu gibi birçok alanda işlerinin ehli öğretmen, PDR’ci ve psikolog ile hizmet vermekteyiz. Söke’mizde ilk ve tek olarak kurumumuzda spor salonu ve beden eğitimi öğretmenlerimizle özellikle otizmli öğrencilerimiz spor eğitimi alabilmektedirler. Kurumumuzda ayrıca, çocuklarında bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünen fark eden ailelere danışmanlık yapılmakta, çocuklarına ise işinin ehli öğretmenlerimiz tarafından değerlendirme-tanılama hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir” “ÇOCUKLARIN YANINDA VE HİZMETİNDEYİZ”Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Yapılan değerlendirmeler sonunda aileyi doğru biçimde yönlendiriyoruz arzu edilirse işini çok iyi bilen ve sevgi ile yerine getiren personelimiz tarafından sağlık kurulu raporu, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) randevusu gibi konularda yine ücretsiz olarak yardımcı olmaktayız. Kurumumuzda, 3 psikolojik danışman, 18 eğitimci, 2 dil ve konuşma terapisti, 2 beden eğitimi öğretmenleri ile birlikte toplam 27 personeli ile birlikte ve ihtiyaç duyulduğu anlarda ailelerin ve özel gereksinimli çocuklarının yanında ve hizmetindeyiz.”
Alıntıdır