Tony adayı 39 sanatçı neden rol yaptıklarını açıklıyor: ‘Heyecan verici’

MoonMan

Member
Bir oyuncuyu sahneye çeken nedir? Tabii ki görülme arzusu ve hikaye anlatma tutkusu var. Bazıları için bir çağrı gibi geliyor; başkaları için bir zorlama. Bağlanmanın veya hissetmenin bir yolu. 11 Haziran’da gerçekleşecek olan bu yılki Tony Ödülleri’ne hazırlanırken, Tony’ye aday gösterilen sanatçılardan yaptıkları şeyi neden yaptıklarını düşünmelerini istedik. Ve 2018’den beri (pandemi nedeniyle ara vererek) yaptığımız gibi onları fotoğrafladık.

“Bir Satıcının Ölümü”

Wendell Pierce

“Bir zamanlar avukat olma hayalim vardı. Bir zamanlar mimar olma arzum vardı. Ressam olmak istiyordum. Ama sonra bir aktör olarak bunların hepsi olabileceğimi fark ettim. Bir aktör, orada olan tüm insan arzularını keşfedebilir. ”- Wendell Pierce

‘bir oyuncak bebek evi’

Arian Moayed ve Jessica Chastain

“Sessiz bir odada bin kişi, bazen şimdiye kadar bulunduğum en sessiz oda ve birbirimizle, seyircilerle ve sanatçılarla gerçek bir deneyim yaşıyoruz.” Bu bir sihir. Bunun gibisi yok.” – Arian Moayed

“Yedi yaşımdayken büyükannem beni Sacramento’da ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ performansını izlemeye götürdü. Biraz huzursuz bir çocuktum, bu yüzden benim için bir çıkış yolu bulmaya çalıştı. Sonra oyun başladı ve sahnede küçük bir kız anlatıyordu ve tam o aha anı ‘Ah, bu benim’ dedim.” – Jessica Chastain

“Herkes tiyatronun emsalsiz olduğunu söylerdi, sanki onun gibisi yokmuş gibi ve ben hiçbir zaman ne demek istediklerini anlamadım. Bu kadar çok insanın aynı anda bir şeyi deneyimlediği bir odadayken, enerji elektriktir ve bu, deneyimin en büyük zevklerinden biridir. Canlandırıcı.” – Jodie Comer

“En İyi Köpek / Altında Köpek”

Yahya Abdul Mateen II ve Corey Hawkins

“Bir oyuncu olarak, bir oyuncu olarak, denediğinizi yaptığınızda, onu unutmazsınız.” – Yahya Abdul-Mateen II

“Önemli bir gelenek olduğu bir ailede her zaman hikayeler anlatarak büyüdüm. Bunu paylaşmak benim için önemli olan hikayeleri ve benim için en önemli olan Afrika diasporasının hikayelerini anlatmam için bir fırsat.” – Corey Hawkins

“İyi geceler OSCAR”

Sean Hayes

“Neden rol yapıyorum? Çünkü onu seviyorum Çünkü kendim olmak zorunda değilim. – Sean Hayes

“Bekar bir anne ile tek çocuk olarak büyüdüm. Dikkat çekmemin yolu, sesimi yüksek sesle çıkarmaktı. ”- Micaela Diamond

“Bunu yapmadan önceki bir zamanı hatırlayamıyorum. Beş yaşımdan beri kimliğimin çoğunu burada buldum. Tamamen rahat hissettiğim, dünyaya ve diğer insanlara açık hissettiğim tek yer orası.” – Ben Platt

“Ohio Eyaletindeki Cinayetler”

adra mcdonald

“Şimdiye kadar yaptığım tek şey bu.” – Audra McDonald

‘Bazıları Sıcak Sever’

Christian Borle, J Harrison Ghee, NaTasha Yvette Williams ve Kevin Del Aguila

“Aslında annem beni sevsin diye oyunculuğa başladım.” – Christian Borle

“Bu benim görevim. İşte bu şekilde dünyada bir fark yaratıyorum.” — J. Harrison Ghee

“Performans için çağrıldığımı hissediyorum. Yapabilirdim – bunu söylememeliyim – ama bedavaya yapabilirim. Beni mutlu ediyor.” – NaTasha Yvette Williams

“İkinci sınıfta ‘Stupid Wars’ adlı kendi ‘Star Wars’ versiyonumu yazdım. İçinde yazdım, yönettim ve oynadım ve o zamandan beri bunu yapıyorum.” – Kevin Del Aguila

“Başka kim bir insanın davranışlarını gözlemlemek ve duygularına göre deşifre etmek için zaman harcayacak kadar şanslı? Kim kendini bu kadar derinlemesine keşfedecek kadar şanslı?” – Colton Ryan

‘yaşam maliyeti’

Kara Young, David Zayas ve Katy Sullivan

“Karakterlerimin çoğu, kapitalizmden ve kapitalizmin özellikle siyah ve siyah kadınları nasıl ezdiğinden kurtulanlar. İnsanların kalbine girdiğimizde insanlara dokunabiliyoruz.” — Kara Young

“Yaşamak istediğim için hareket ediyorum. Yaşamak için hareket ediyorum.” – David Zayas

“Annie’yi çocukken gördüğümden beri performans sergilemek istiyordum. Kendime sordum, “Bu çocuklar bunu nasıl yapıyor?” Doğuştan gelen bir şeymiş gibi hissediyorum: sanatçı olma, yaratıcı olma, kendimi ifade etme arzusu.” — Katy Sullivan

“Soyulmuş”

Kevin Cahoon

“Sevdiğim ilk insanlar rodeo palyaçolarıydı çünkü ben rodeoda büyüdüm. Dünyadaki her şeyden çok bir rodeo palyaçosu olmak istediğimi biliyordum. Sonra annem beni müzikal tiyatroya götürdü ve geri dönüş yoktu.” – Kevin Cahoon

“Bu oyuncularla çalıştığımda, repliklerin birbiri üzerinden sekmesine izin verme şeklimiz neredeyse caz gibi hissettiriyor. Çok akıcı.” – Nikki Crawford

“Sweeney Todd”

Annaleigh Ashford, Josh Groban ve Ruthie Ann Miles

“Küçüklüğümden beri hayatımın planının bir hikaye anlatıcısı olmak olduğunu biliyordum.” – Annaleigh Ashford

“Kusuru olan çoğumuz için, ‘bunu neden yapıyoruz’ sorusu ‘birisi bizim yerimize yaptığında nasıl hissettik’ ile başlar. Oraya her gittiğimde, insanlara, o seyircilerin arasında oturduğum için yeterince şanslı olduğum gibi hissettirmek istiyorum.” – Josh Groban

“Performans yapıyorum çünkü sahnede kendimin bir versiyonunu görmeye ihtiyacım var. Sahnede kendinizin bir versiyonunu gördüğünüzde, yardım edemezsiniz ama değişirsiniz. Değişmek zorundasın.” – Ruthie Ann Miles

‘LEOPOLD ŞEHİR’

Brandon Uranowitz

“Neden performans gösteriyorum? İnsanların fikirlerini değiştirmek ve kalplerini yeni şeylere açmak, çünkü tiyatro benim için çocukken bunu yaptı.” —Brandon Uranowitz

“Bir karakter başka bir kişi gibidir. O kişiyi ve nasıl biri olduğunu tanıdıktan sonra, onunla bir bağ kurarsınız. Bir seyahatte size eşlik edecek başka birine sahip olmanın çok güzel bir yanı var. ” – Justin Cooley

“Tanrı’nın bana bir hediye bahşettiği gibi hissediyorum ve onunla ilgilenip başkalarına aktarmak ve dünyada bir şifacı olmak benim sorumluluğum.” – Victoria Clark

“Midwest’te bir karavanda büyüdüm ve fazla bir şeyimiz yoktu. Bu yüzden çocukken Spiegel’de çok oynadım. Odama çıkar kendi kendime sahneler çekerdim, filmlerde oynamayı hayal ederdim. Çok yoğun bir hayali hayatım oldu.” – Bonnie Milligan

“Sidney Brustein’ın Penceresindeki İşaret”

Miriam Silverman

“Önce dansçıydım. Aynı zamanda bir sporcuydum – gerçekten ciddi bir şekilde futbol oynuyordum. Bugüne kadar, benim için karakter oluşturmanın büyük bir kısmının nasıl hareket ettiklerini, nasıl durduklarını ve vücutlarının uzayda nasıl çalıştığını düşünmek olduğunu düşünüyorum.” – Miriam Silverman

“Mo Yok”

Crystal Lucas-Perry ve Jordan E. Cooper

“Hikayelerin iyileştirdiğine inanıyorum. Hikayelerin olan, olabilecek ve eskiden olanlarla ilgili gerçeği ortaya çıkardığına inanıyorum.” -Crystal Lucas-Perry

“Performans sergilediğimde, Tanrı’ya ve insanlığa en yakın hale geliyorum.” —Jordan E. Cooper

“Riverside ve Crazy Arasında”

Stephen McKinley Henderson

“Oyunculuk yapıyorum çünkü şiiri seviyorum ve şiir yapabileceğiniz bir meslek olduğunu keşfettim, insan olmanın nasıl bir şey olduğu hakkında güzel bir dil konuşmanız gerekiyor.” – Stephen McKinley Henderson

‘ORMANDA’

Brian d’Arcy James, Sara Bareilles ve Julia Lester

“Çocukken oyunculuğun bana anlam katan bir şey olduğunu fark etmemle başladı. Bana güven verdi ve dünyadaki sesimi bulmamı sağladı.” – Brian d’Arcy James

“6 yaşıma geldiğimde, biçimlendirici yıllarımda şarkılar yazıyor, korolarda şarkı söylüyor ve topluluk tiyatrosu yapıyordum. Bu bir bağlantı duygusuydu. Okulda biraz yabancıydım, bu yüzden kendimi en çok sahnede hissettim.” – Sara Bareilles

“Uzun bir tiyatro ve sinema oyuncusu soyundan geliyorum ve tabii ki bu benim kanımda var. Hikayeler anlatmak ve başka insanlara dönüşmek dünyadaki en güzel şey.” -Julia Lester

‘& Julia’

Betsy Wolfe ve Lorna Courtney

“3 yaşında küçük bir kızım var. Tiyatroya gitmeyi çok seviyor ve ben aslında yaptığım işi tamamen farklı bir bakış açısıyla görüyorum. Her şey onun için çok yeni ve çok taze ve o tam bir merak ve keşif yerinde ve ben bunu yapmaya yeni başladığımda böyle hissettiğimi hatırlıyorum.” – Betsy Wolfe

“Kız kardeşim ve ben oyunlar uydurduk ve ebeveynlerimizi onları odamızda birlikte izlemeleri için davet ettik. Şarkıları ve her şeyi biz icat ettik. Muhtemelen 5, 6 yaşındaydık.” – Lorna Courtney

“Yetişkin yetişkinlerin içlerindeki çocukla temasa geçip diğer yetişkin yetişkinler için oynuyormuş gibi yapmalarının insanlığa yapılmış en büyük şakalardan biri olduğunu düşünüyorum. Neden bir ofiste çalışmak isteyeyim ki?” – Jordan Donica

“Yaz 1976”

Jessica Hecht

“İnsanlarla konuşmak için performans sergiliyorum. Sonuç olarak, benim için performans bunun bir uzantısı. Bu yüzden geri gelmeye devam ediyoruz.” – Jessica Hecht