Whitney White sahnede ve sahnede her yerde bu bahar

MoonMan

Member
Bu bahar, Whitney White, Broadway'deki topluluk draması “Kurtuluş” a, ardından Broadway'deki iki kablolu “son beş yıl” da başkanlık etti. Bu müzikalin açılışından sadece birkaç gün sonra, Brooklyn Müzik Akademisi'nin üst katındaki bir odada durdu ve Salı günü başlayan Shakespeare trajedisinin uyarlaması olan “Macbeth in Stride” i prova etti.

“Reach For It” şarkısı sırasında, Lady Macbeth'in bir versiyonunu oynayan White liderlik yaptı. “Yapmak benim gibi görünmemeli,” diye söyledi bir mikrofonda.

Belki olmalı.

Alışılmadık sayıda tire, beyaz, 39, bir aktör, yazar, tiyatro ve televizyon yazarı (Amazon dizisi “I'm A Başak”) ve giderek aranan, aday gösterilmiş bir sahne direktörü olan çok disiplinli bir sanatçı. Beyaz'ın prova molası sırasında izlediği mevcut projelerinde, her şey hırslı kadınlarla ilgilidir. “Ben onlardan garipim,” dedi.

White, çalışan bekar annesiyle bir dairede Chicago'da büyüdü. Tiyatroyu ilk dövüşü, 50 kişilik bir korosu olan büyükbabası, Tanrı'nın Apostolik Kilisesi kilisesindeydi. Cirque du Soleil'i ziyaret eden başka bir biçimlendirici deneyimdi.

White, kuzeybatıda tiyatro dersleri aldı, ancak sahneyi orada buldu, Cliquey ve bunun yerine siyaset bilimi okudu. 2008 yılında Barack Obama'nın başkanlık kampanyasına itiraf ettiğinde, sanatçı olması gerektiği tespit edildi.

“Kendimle gerçekten yapabileceğim başka bir şey yok” dedi.

Birkaç yıl aktör olarak çalıştıktan sonra Brown Üniversitesi'nde bir yüksek lisans programı için yazdı. Orada “Macbeth in Stride” daki başrol oyuncusu aktör Charlie Thurston ile tanıştı. Thurston bir sınıfı nasıl aydınlattığını hatırladı.

“Süper mevcut ve canlı ve tam benliğini getiriyor,” dedi Thurston. Bu bile Bam'ın çatısında hızlı bir taco öğle yemeği oldu. Motosiklet ceketinden topuklu botlara kadar giyinmiş beyaz, dinamik, karizmatik ve sosyaldi.

Her MFA oyuncusu bir sahneye liderlik etmek zorunda kaldı ve White'ı gördükten sonra bir profesör bunun için bir hediye olduğunu önerdi. “Yüksek bir zihnim var ve yönetmen olduğumda aklım çok yüksek değil” dedi. “Devam etmem gerektiğini düşündüm.”

Mezun olduktan sonra hem oyunculuk işleri hem de bursların yönü için başvurdu. Tam bir “Porgy ve Bess” turu rezervasyonu yaptığında, 2016 yılında Sam Gold'u “Othello” nun yıldız yapımı yönünde desteklemek için New York Tiyatrosu'ndan bir atölye çalıştırdı. Kabul etti.

Önümüzdeki birkaç yıl telaşlıydı. Beyaz atölyeler gün içinde liderlik etti. Geceleri Joes Pub gibi yerlerde çırpındı ve ortaya çıktı. Tren evinde cep telefonuna müzikal yazdı. Bazen insanları tartışmamak için bu yetenekleri gizlemek zorunda kaldı. “Uzun yıllar boyunca kendimi bölümlere ayırmam gerekiyordu” dedi.

2018'de ilk büyük tiyatro projesi Alesa Harris'in “söz konusu olduğunda gönderilecek bir şey, ırkçı şiddetten kaybolan siyah yaşam için yas tutan katılımcı bir yarışmasında, Alexis Scheers” sevgili ilaçlarımızın yönü için bir obiie ödülü kazandı. Ve sonbahar 2023'te Jocelyn BioHna Bida, “Jocely Bida,” Jocelyn Afro la, “Jocelyn BiaDan” to to to to to Jocelyn bida, getirdi. Broadway.

Haberler için yapılan bir incelemede Jesse Green, White'ın “sahneyi etkinleştirebileceğini ve hikayeleri mutlu bir mesane içinde pişirebileceğini” yazdı. Tony için yaptığı çalışmalara aday gösterildi.

Her iki siyah kadın topluluk parçaları olmasına rağmen, “Jajas” ve “gönderilecek bir şey” olmasına rağmen, beyaz orta ve tür ve stil üzerinde çalışmaya alınır. “Amacınız her zaman gerçekten geniş, güzel, geniş bir kariyer yaratmaktı,” dedi “Jajas” dan beri bir arkadaş olan Bioh.

Beyaz tekrarladı. “Bir artışım olursa, asla oraya ulaşmayacağım” dedi.

Bununla birlikte, birlikte bazı iplikler var. Beyaz stili genellikle yemyeşil ve erişilebilir. Seyirciyi tanıyan ve selamlayan işi tercih ettiğinde, nadiren parçalamak istemediği dördüncü bir duvara çarptı. Her gösteri, ailesindeki kadınlara, onlar için feda edilen kadınlara, geleneksel tiyatro odalarında her zaman rahat hissetmeyen kadınlara bir aşk mektubu olduğunu söyledi.

“Tüm işler için yapmaya çalışıyorum” dedi.

White'ın ismini Jason Robert Brown'un “Son Beş Yıl” da görmek sürprizdi, 22 Haziran – 22 Haziran'a kadar süren müzikal sevenler arasında popüler olan niş bir gösteri. İki kişilik bir müzikal olarak, yazar Jamie ve oyuncu Cathy arasındaki bir evliliğin çöküşünü gösterir. Yapısal olarak akıllı olmasına rağmen, White'ın oeuvre'sinde diğerlerinden daha geleneksel bir çalışmadır ve ne yeni bir parça ne de bir klasiktir.

Ancak Cathy – “Kurtuluş” ve hatta Lady Macbeth kadınları gibi – bu hırs şov sırasında gerçekleşmese bile kendileri için hırslı. “Bu yıl sallanan çizgiydi, nasıl, daha fazlasına sahip olmak mümkün mü?” Dedi beyaz. Beyaz Cathy'de kendini tanıdı. Daha önce siyah bir kadının rolünü hiç görmemişti, ancak Tony Winner ve White'ın çalışanı tarafından Netflix hissi “Kraliçe'nin Gambit” in müzikal bir versiyonu için Adrienne Warren'ı önerdi.

“Whitney'in başından beri bir vizyonu vardı,” dedi Warren. Bu vizyon ikna ediciydi. “O sadece bulaşıcı,” dedi şimdi Cathy oynayan Warren. “Bir yönetmenin havai fişek gibi.” (Pop yıldızı Nick Jonas, Broadway çıkışında Jamie'yi oynuyor.)

Bununla birlikte, Jamie ve Cathy arasındaki ilişkide olduğu gibi, tamamen mutlu değildi. İncelemeler karışıktı ve bir perde konuşmasında, kahverengi çeşitlilik eşitliği ve dahil etme çabaları, meydan okudukları gibi övgüde bulundu: “Yapmam, bu zorluk olmadan Whitney White ile buluşacaklarını sanmıyorum.” Beyaz'a övgüde bulunmasına rağmen, bazıları bunu tiyatro dünyasında Brown olarak yorumladı ve kanıtlanmış bir yönetmen olan White'ın esaslarından başka nedenlerle işe alındığını iddia etti. (Gösterinin temsilcileri Brown'u yorum için kullanılabilir hale getirmedi.)

Beyaz diplomatikti. White, “Sanırım işten gurur duyduğunu ve tüm katkılardan dolayı minnetle olduğunu söylemeye çalıştı.” Dedi. Yönünün kendisi için konuştuğuna inanıyor. “Kurtuluş” yazan Bess, birkaç gün önce söylemişti: “Kim olduğu ve olağanüstü olduğu için hediyeyi getiriyor.”

Beyaz “Step'te Macbeth” i yönlendirmez. (Tyler Dobrowsky ve Taibi Magar yönetmenlerdir.) BAM'da, yeni bir prodüksiyon için Shakespeare'in “hepsi ama ama” adlı dört bölümlü karakterlerinin birincisi olan “Macbeth in Stride” ı hazırladığında tüm enerjisini performansına yoğunlaştırabildi.

Thurston, “Evde evde olmanız, aynı anda her şeyi telafi etmeye çalışmak heyecan verici,” dedi.

Öte yandan, White bu dengeyi de heyecan verici bulur. (Ve bir yürümeye başlayan çocuğun annesi olarak her zaman telafi etmek zorundadır.) Shakespeare'e ve daha fazla müzikallere liderlik etmek istiyor. (“Kraliçe'nin Gambiti” ve SIA'nın müziği olan “Cumartesi Kilisesi” adlı bir gösteri her ikisi de faaliyette.) “Her şeyden başka” ve yazmak istediği diğer şovların daha fazla parçası var.

“Azum arıyorum, arıyorum” dedi. İnceleme özellikle Lady Macbeth için iyi çalışmadı. Beyaz üzerinde daha iyi vaat ediyor.

Kişisel olarak ne kadar hırslı olduğu sorulduğunda, beyaz bir mola verdi. Sonra gülümsedi ve cevabının çok kaba gelmeyeceğini umduğunu söyledi. “Yapabileceğimin sadece yüzde 20'sini kullandım,” dedi. “Başlamadım bile.”