“Amerika Birleşik Devletleri Ulysses'e Karşı” Değerlendirme: Kaybolmayan Dava

MoonMan

Member
Yine de Conall Morrison tarafından sahnelenen parça, tüm değerli, liberal artışına rağmen ve ulaşılamayan Joyce'un nasıl kaldığına dair güncelliğe basar. Murphy'nin karmaşık şeması, “Ulysses” den daha az karmaşık olmasına rağmen, sonuçta neredeyse her şeyden daha az etkileyici. Transkriptlerden ve diğer tarihsel kaynaklardan gelen girişimle ilgili rapor, üç midye sadece ortasıdır. En içteki kabuk, mahkemede (skandal “nausicaa” bölümü gibi) veya süreçle tematik olarak alakalı pasajlarla temsil edilen “Ulysses” dir (romanın ana karakteri olan Leopold Bloom'un fantastik testi gibi, “Circe” de).

En dıştaki kabuk şimdi başka bir beklenmedik kahraman gösteriyor: medya. Parça, Woolsey'in kararından iki gün sonra, CBS radyo programının “The Mart of Time” ın beş üyeli işgalinin bu akşamın canlı bölümü için senaryoları beklediğinde. Foley tablosu -hammerbonden, Telegraph Taps'ın ses efektleri yardımıyla -dil aktörleri hem mahkeme salonunda hem de dramatize “Ulysses” segmentlerinde tüm rolleri oynar. Yönetmeni bile dökecek ve çiçek açacak.

Bu dış kabuk yeterince doğrudur: “Zaman Yürüyüşü” gerçek bir program, garip bir belgesel ve dramatizasyon karışımıydı. 8 Aralık 1933'te, “Ulysses” prosedürü üzerindeki bir segment, Murphy'nin senaryoya atıfta bulunduğu gibi arşiv kaydı “yararlı” olsa bile gönderdi. Kayıp, stüdyo sahnelerini kurgusal hale getirmesini ve şovun materyali nasıl sunabileceğini hayal etmesini mümkün kıldı.

Deneyin hatip olaylarına rağmen, Murphy'nin hayal gücünün kapsamı içtihatın gerçekleri tarafından engellenir. Cansız bir davalı ile bir davadan beklediğiniz gibi, Ernst (Mark Lambert) ve Coleman (Ross Gaynor) gibi longueurlarla dramatizasyon, kursun bir parçası olarak Woolsey'in (Morgan C. Jones) bir parçası ile aynı argümanlardır. Eğer heyecan verici değilse, sıkıcıdır.

Bununla birlikte, test sahneleri jenerik tiyatro kirazını ve zorla aptal aptallığı içeren yayın sahnelerinden daha ikna edicidir. Oyuncular mikrofon için savaşır ve alt metin hakkında şaka yapar. Bağımsız karakterler olarak neredeyse hiç var değiller; Varlıklarına rağmen, anlayışımız onlar için zayıftır.

Onur

Global Mod
Global Mod
Yine de Conall Morrison tarafından sahnelenen parça, tüm değerli, liberal artışına rağmen ve ulaşılamayan Joyce'un nasıl kaldığına dair güncelliğe basar
Merhaba yazılım ailesi

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @MoonMan

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pusula' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MoonMan, gerçekten emeğine sağlık Katkım küçük ama belki zaman kazandırır
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Pusula

Sisli Yollar

Global Mod
Global Mod
Yine de Conall Morrison tarafından sahnelenen parça, tüm değerli, liberal artışına rağmen ve ulaşılamayan Joyce'un nasıl kaldığına dair güncelliğe basar
Merhaba teknoloji meraklıları

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @MoonMan

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Pusula' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MoonMan, gerçekten emeğine sağlık Katkım küçük ama belki zaman kazandırır
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Pusula

Anit

Global Mod
Global Mod
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MoonMan

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Pusula' Alıntı:
Haksız değilsin @Pusula ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Valance

Global Mod
Global Mod
Merhaba canlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @MoonMan

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MoonMan

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Sisli Yollar' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @MoonMan Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sisli Yollar, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Sisli Yollar' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @MoonMan Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sisli Yollar, özellikle pratik tarafı çok farklı

Aylin

Global Mod
Global Mod
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @MoonMan

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Pusula' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Pusula

Masalci

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Anit' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MoonMan Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Anit, sağ ol

Burak

Global Mod
Global Mod
Merhaba oyun severler

@MoonMan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Pusula' Alıntı:
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Pusula