Broadway hayalleri atıldı, sonra Rob Madge bazı kapıları çaldı

MoonMan

Member
“Herkesin hayatlarında ve gosh, 2024'te bunu benim için yaptı.”

Bu, geçen ay videoda Londra'daki evinden bahseden Rob Madge'di. Kendisini ikili olmayan bir Madge olarak tanımlayan bir tiyatro üreticisi olarak, kameraya gülümsedi ve “beyaz lotus” tesisi mutlu saatlere giderken, çoğunlukla düğmeli beyaz bir Guayabera tarzında gevrek bir gömlek giydi.

Ama Madge kokteyller ve adalar hakkında konuşmadı. Düşmüş Broadway hayallerini hatırladılar.

Şubat 2024'te, Madges tarafından yönetilen Broadway, Lyceum Tiyatrosu'ndaki önizleme performanslarıyla başlamadan önce Madges otobiyografik şovu “My Sohn's a queer (ama ne yapabilirsin?)” Ertesi sezon Broadway'de açıldı, ancak bu hiç olmadı.

Geçen ay yapılan bir açıklamada, şov yapımcıları Tom Smedes ve Heather Shields, “Broadway'in bir koşusu çağırma kararının” “Headinging kararının” “üretim başlama ve sürdürme risklerinin” şovun uzun vadeli sağlığı “için çok büyük olduğunu söyledi.

28 yaşındaki Madge, Broadway'in onu Broadway aracılığıyla zor ve düello sorularını düşünmesini istediğini söyledi.

“Paket ve şöyle deyin:” Hayır, insanlar bu hikayeyi açıkça istemiyorlar mı? “Dediler. “Yoksa bazı kapıları çalıyor muyum ve bu hikayeyi neden duymanız gerektiğini kanıtlıyor muyum?”

Knock çalıştı. 70 dakikalık Madge prodüksiyonu, ABD'inize New York City Center'da, Perşembe-Pazar günleri arasında, Gurur Ayı için tam zamanında koşan beş performansla verecek.

Luke Sheppard (“& Julia”) tarafından yönetilen “My So Son's A Queer”, Madge'nin çocukken göründüğü “oturma odası şovlarından” öngörülen sahnelerle vurgulanan ve şimdi yaklaşık 236.000 Tikok takipçileriyle ortaya çıkan eğlenceli ama dokunaklı bir hikaye anlatımı karışımıdır.

Madge, şovu yabancılaşmaya ve hikayeleri sürdürmeye işkence gören bir panzehir olarak nitelendirdi. Queer travmasını incelemekten korkmuyor, ama sırtından yapıyor. Ya da Madge'nin nasıl söylediği: “Çocuklarımızı koşulsuz sevgi ve destekle yetiştirirsek hangi dünya mümkün olabilir?”

“Hikayelerimizi gördüğümüz ve sadece bir travma ve utanç gördüğümüz sıklıkta ve maalesef birçok insan için durum böyle” dediler. “Ama bir alternatif olabileceğini göstermiyoruz.”

“Oğlumun queer” prömiyeri dört yıl önce Londra'daki Türbin Tiyatrosu'nda yapıldı ve daha sonra 2022'de Edinburgh Festival Fringe'de bir hit koştu. İki West End koşusu izledi ve 2023'te Olivier Ödülü'ne aday gösterildi. İncelemeler büyük ölçüde olumlu ve eleştirmenler “zengin komik” ve “neşeli, yaşamı sağlayan bir gösteri” olarak adlandırdı.

Başlangıçta bir kabare parçası, Madge ve İngiliz besteci Pippa Cleary'den orijinal şarkılarla tam bir parçaya dönüştü. New York'taki çıkışında canlı bir grubu olacak.

Madge, esas olarak, tek bir çocuğa yaratıcı taraflarına sarılmaya ve “çirkin yapımlarını” Birmingham'daki evinde birleştirmeye teşvik eden bir ailenin anılarını yetiştirdiklerini söyledi. Şovlar VHS'ye kaydedildi ve aile üyeleri bazen mürettebat olarak iki katına çıktı.

Madge, “Zavallı babam sahne yöneticisi ve genellikle prens olurdu çünkü peruklarımı giymek istedim.” Dedi.

Oturma odasındaki konserler 4 ila 14 yaş arası sürdü, dedi Madge ve genç bir Disney hayranı için kişisel bir zaferle sona erdi: Ariel, projeksiyon haritalamasıyla oynamak için “Küçük Deniz Kızı” nda. Mahallesindeki diğer queer çocukların aksine Madge, ailesinin çevresinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda utançını koruyan bir “barikat” inşa ettiğini söyledi.

“Ailem, dış negatiflerin bir güç alanı gibi çalıştırıldığından emin oldu” dedi. (Barikatlardan bahsetmişken: Professional Madge tiyatro dişlerini “Les Misérables” olarak kesti ve Waif Gavroche oynadı.)

Sanki Amerikan çıkışını yapmıyormuş gibi, Madge bu ay West End'deki “Cabaret” de Emcee oynamaya başladı. New York'unuz bir kasırgadır: önümüzdeki Salı günü “Kabare” de devam etmek için Londra'ya dönmeden önce “Sohn's a queer” ülkelerini oynamak için zaman ayırıyorsunuz, Jet'ten kurtulmak için sadece bir gün.

“Ben ceza için bir Völlerim,” diye iç çekti Madge.

“Oğlum bir queer” “daha önce hiç sahip olmadığı bir canlılığa sahip,” dedi Madge, LGBTQ hakları aşınma tehlikesi altında olduğu için ABD'ye geldiğini belirtti.

“Acilen ve gerekli hissettiriyor, tatlı bir şeyden daha fazlası,” dediler.

Tatlılar için yer olmadığı için değil. Madge, şovlarının ebeveynlerin queer çocuklarını daha önce mutlu etmek için her şeyi yapmaları için bir tür silah çağrısı olarak hareket edeceğini umduklarını söyledi.

“Kendimi kabul etmeyi ve kendimi ne yaptığımı ve kimi çok daha hızlı seviyorum, çünkü en başından beri benden başka bir şey olmaya çalışmam gerektiğini asla söylemedim.” Dediler.