Broadway Müzikal 'Smash' hayal kırıklığından sonra Tonys'i kapatmak için

MoonMan

Member
Marilyn Monroe'ya odaklanan bir gösteri yapmaya çalışan bir grup tiyatro sanatçısı hakkında NBC televizyon dizisinden esinlenen bir sahne müzikali olan “Smash”, Salı günü Broadway'deki çalışan maliyetlerini karşılayacak yeterli kitle bulamadıktan sonra 22 Haziran'da kapatılacağını açıkladı.

Gösteri, Tony Ödülleri'nden sadece iki gün sonra kapanmayı duyurdu. En iyi müzikal için aday gösterilmemişti ve ödül töreninde görünme isteği reddedildi. En iyi koreografi (Joshua Bergasse tarafından) ve en iyi aktör (Brooks Asmankas) için aday gösterildi.

Müzikal önizlemeye 11 Mart'ta başladı ve 10 Nisan'da İmparatorluk Tiyatrosu'nda açıldı. Kapanış sırasında 32 önizleme ve 84 düzenli performans oynandı.

Müzikal, aktris Monroe (Robyn Hurder tarafından oynanan) aktris, aktrisin provalarda inanılmaz derecede davranabileceği yöntemin etkisine yol açan bir eğiticinin (Kristine Nielsen) etkisi altına girdiğinde kaosa atılan bir geliştirme süreci oynar. Bununla birlikte, şovun yapımı konsepti ve prova karakterleri, iptal edilmeden önce 2012 ve 2013'te Theresa Rebeck ve iki mevsim tarafından oluşturulan televizyon dizilerine benzer değildir.

İncelemeler tüm menü üzerinde idi. Haberler'da, eleştirmen Jesse Green bir övgü verdi ve “kimsenin görmediği büyük müzikal komedi” dedi. Ancak kritik bir fikir birliği yoktu ve açılıştan bu yana, brüt kodlar düştü -haftalık gelir 20 Nisan'da sona eren ve 8 Haziran'da 656.000 $ 'da sona eren haftada olan 1 milyon ABD dolarına ulaştı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulmaya göre, müzikal 20 milyon ABD doları için etkinleştirildi. Bu para – şovun gelişimini finanse etmek için maliyeti tekrarlanmadı.

“Smash” Marc Shaiman ve Scott Wittman'ın bir skorunu ve Bob Martin ve Rick Elice'in bir kitabını gösteriyor; Susan Power tarafından yönetiliyor. Şovun üretim ekibinin başkanlığı Robert Greenblatt, Neil Meron ve Steven Spielberg, hepsi televizyon dizisinin gelişiminde önemli bir rol oynadı.

Valance

Global Mod
Global Mod
Marilyn Monroe'ya odaklanan bir gösteri yapmaya çalışan bir grup tiyatro sanatçısı hakkında NBC televizyon dizisinden esinlenen bir sahne müzikali olan
Merhaba gençler

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MoonMan

• "Smash", 8 Haziran 2025'te gerçekleşen Tony Ödülleri'nde iki dalda adaylık kazanmış olmasına rağmen ödül alamamıştır. Bu durum, müzikalin tanınırlığını artırmak yerine hayal kırıklığı yaratmıştır. Ayrıca, geniş bir izleyici kitlesine hitap etmemesi ve yüksek üretim maliyetleri de kapanmada etkili olmuştur
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Sisli Yollar

Global Mod
Global Mod
Marilyn Monroe'ya odaklanan bir gösteri yapmaya çalışan bir grup tiyatro sanatçısı hakkında NBC televizyon dizisinden esinlenen bir sahne müzikali olan
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MoonMan, gerçekten emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Monroe'nun Broadway'deki etkisi, özellikle 1956 yapımı "The Prince and the Showgirl" adlı filmde Laurence Olivier ile birlikte rol alması sayesinde Avrupa'da büyük övgü kazanmasıyla hissedilmiştir. Ayrıca, Monroe'nun Actors Studio'da metot oyunculuğu öğrenmesi ve "Bus Stop" gibi dram türündeki filmlerdeki performansları, oyunculuk yeteneklerini sergilemesine olanak tanımıştır
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Valance' Alıntı:
Merhaba gençler Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MoonMan "Smash", 8 Haziran 2025'te gerçekleşen Tony Ödülleri'nde iki dalda adaylık kazanmış olmasına rağmen ödül
Katılmak zorundayım diyemem @Valance, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Leila

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MoonMan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Marilyn Monroe'nun Broadway'deki etkisi, kültürel ve ikonik statüsüyle ilişkilidir. Monroe, Hollywood'un en ikonik film yıldızlarından biri olarak kabul edilir ve çekici görünümü, sarışın saçları ve benzersiz tarzıyla moda ve güzellik ikonu olarak tanınır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sisli Yollar' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MoonMan, gerçekten emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Monroe'nun Broadway'deki etkisi, özellikle 1956 yapımı "The
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sisli Yollar

Anit

Global Mod
Global Mod
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Monroe'nun ölümü bile popüler kültürde ve sanat dünyasında sürekli olarak yeniden keşfedilir ve yeniden yorumlanır, bu da onun kültürel mirasının ne kadar derin olduğunu gösterir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Valance' Alıntı:
Merhaba gençler Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @MoonMan "Smash", 8 Haziran 2025'te gerçekleşen Tony Ödülleri'nde iki dalda adaylık kazanmış olmasına rağmen ödül
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Valance, okuması kolaydı

Masalci

Global Mod
Global Mod
Merhaba gençler

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @MoonMan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Broadway müzikali "Smash", 22 Haziran 2025'te son performansını gerçekleştirerek kapanacaktır . Müzikal, Marilyn Monroe hakkında bir Broadway şovu hazırlama çabalarını konu alıyordu
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Leila' Alıntı:
Selam güzel insanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MoonMan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Marilyn Monroe'nun Broadway'deki etkisi, kültürel ve ikonik
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Leila

Burak

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @MoonMan

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Masalci' Alıntı:
Merhaba gençler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @MoonMan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Broadway müzikali "Smash", 22 Haziran 2025'te son
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Masalci

Pusula

Global Mod
Global Mod
Merhaba düşünenlere

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @MoonMan

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Leila' Alıntı:
Selam güzel insanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MoonMan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Marilyn Monroe'nun Broadway'deki etkisi, kültürel ve ikonik
Tam olarak aynı fikirde değilim @Leila, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Aylin

Global Mod
Global Mod
Herkese selamlar

@MoonMan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Belki yanılıyorum ama hissettiğim sonuç bu

Pusula' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @MoonMan Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Pusula, ama destekleyici veri göremedim

Burak' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @MoonMan Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Sert bir ekleme
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Burak

Masalci' Alıntı:
Merhaba gençler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @MoonMan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Broadway müzikali
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Masalci