Broadway'in debacles'ı Joe Allen 'Flop Wall'da yaşamaya devam ediyor.

MoonMan

Member
Günaydın Pazartesi. Bugün Manhattan'daki bir restoranda posterlerle bir duvara bakacağız. Ayrıca Tesla'dan New York'ta beş bayi işletme hakkını ortadan kaldırmak isteyen bir devlet senatörü hakkında ayrıntılar alacağız.

Broadway Flops Live: Duds ve felaketlerden posterlerle kaplı olan tiyatro bölgesindeki Joe Restaurant Allen'da bir duvar var. “Herkes isabetleri hatırlıyor,” diyor Joe Allen'ın web sitesi, “ama floplara şımartıyoruz.”

Meslektaşım Sarah Bahr, her ikisi de flop duvarını yapmak için ne gerektiğini yazıyor:

Pulitzer Ödülü'nü alan 2000 draması “Friends With Friends” in dramatisti Donald Margulies, duvarda bir yeri var.

Ama onu buraya getiren bu oyun değil.

Neredeyse kimsenin duymadığı bir gösteri, “Bu resimde neler oluyor?” Bu inancı oynadı. 8 Aralık 1994'te Broadway'de açıldı ve sadece 12 performans gösterdi.

Bu prodüksiyon için bir poster, “Flop Duvarı” olarak adlandırılan az bilinen Broadway şovları için 50'den fazla posterden biri, Joe Allen'ın çubuğuna kıyasla tuğla duvar. Bunlar arasında, on yıl önce 23 performans gösteren “Doktor Zhivago” ve 1983'te açtıkları gece kapanan “Moose Cinayet” de var.

Gelecek ay Broadway'de görünmeye başlaması gereken son parçası “Ay Eclipse” için bir provadan sonra Margulies, “Bazen tiyatroda bir hayata sahip olmak ve bazen elektrik çarpıyor” dedi.

Joe Allen'daki ilk poster 1965'te restoran açıldıktan birkaç ay sonra Rose. Brooklyn köprüsünden atladığını ve hayatta kaldığını iddia eden cesur bir otobüs çocuğu hakkında müzikal “Kelly” ile ilgiliydi. Aynı adı taşıyan restoranın çizgisi vardı. Restoranın uzun zamanlı yöneticisi Mary Hattman, şaka olarak asmasını istediler. 2021'de 87 yaşındayken tüm ölümden bu yana, yeni eklemelere karar vermekten sorumluydu.

Kural, bir zamanlar bir üretim maliyetinin en az 500.000 ABD doları ve bir haftadan az sürmesi gerektiğiydiSunmak Bay Allen, 2011 yılında Haberler'a verdiği demeçte. Günümüzde Hattman resmi bir kriter vermedi. Genellikle flopun ne kadar halka açık olduğu sorusudur. Örneğin, 157 performans için Tom Hewitt ile “Dracula, Müzikal” üretimi – duvarda üç adet sayıya ulaşan tek gösteri – kötü şöhretliydi. O zamanlar Times için patron tiyatro eleştirmeni Ben Brantley, buna “kötü ve sıkıcı” dedi.

Margulies bir itibarın tek yazarı değildir: Stephen Sondheim, 1981'den itibaren üç yönlü bir dostluğun çözülmesini yapılandıran bir müzikal olan “Fröhlich We Roll” tarafından yapılır. Başlangıçta sadece 16 yaşında olmasına rağmen, o zamandan beri on yıllar içinde popüler bir gösteri haline geldi. Dört Tony Ödülü, Jonathan Groff, Lindsay Mendez ve Daniel Radcliffe ile 2023'ü canlandırdı.

En son poster, 1993'ten itibaren David Henry Hwang'ın bir komedisi olan “Nominal Value” içindi. Hwang, geçen yıl “Sarı Yüz” olarak kurulması gerektiğini istedi, “Nominal Değer” in evrelemesi hakkındaki yarı yolbiyografik oyunu Broadway'de.

Hattman, bir şovun geriye dönük olarak eklenmesi olağandışı bir durumdur, dedi Hattman, zaman zaman gerçekleşmesine rağmen, 1957'den itibaren, restoran açılmadan önce gelen 1957'den itibaren “Bakır ve Pirinç” gibi.

Duvardaki flopların çoğu, müzikallerin tadı, artan üretim maliyetleri ve ekonomik istikrarsızlığın birçok şov için perdeler yazdığı 1970'lerden ve 1980'lerden kalma. Finansal riskler ve gösteri ve ayarlamalara odaklanma konusunda daha fazla farkındalıkla, artık akşamları Broadway'e açılmadan önce asla yapılmadığı görülebilir. Pandemiden etkilenen yapımlar yapmadan son kez “Bobbi Boland” 2003 yılında eski bir güzellik yarışma kraliçesi üzerindeydi.

Çağdaş bir gösteri eklenmesinden bu yana neredeyse on yıl geçti. Kamp “Diana, Müzikal”, Andrew Lloyd Webber'in şaşırtıcı “Bad Cinderella” ve Elton John'un abartılı “Tammy Faye” de dahil olmak üzere aday sıkıntısı yoktu. Ancak restoran herhangi bir poster eklemiyor, dedi Hattman; Tüm sorular meslekten, yazarlardan veya bir flop üreticilerinden gelir.

Her zaman 2011 yılında, bir cinayeti öldürmenin geçim kaynakından daha kolay olduğu bir endüstri için gayri resmi bir belgesel olarak hareket etmekten mutlu olduğunu söyledi.

“Bazen poster koyduğunuzda başlangıçta küçük bir sorun var” dedi. “Ama zamanla bir tür kahramanlık rozeti olacak.”

Hava durumu

Yüksek -1970'lere sahip güneşli bir gökyüzü bekleyin. Akşam 55 dereceden düşük bir şekilde açık olacaktır.

Alternatif park yeri

Gerçekten de 26 Mayıs'a kadar (Anma Günü).

En son New York haberleri

Başkan Trump ile Elon Musk ittifakı, Albany'deki Demokratik yasa koyucuları Tesla'nın arabalarını doğrudan tüketicilere satma yetkisini almaya teşvik etti.

Senatör Patricia Fahy'nin Albany bölgesine ait bir Demokrat olan senatörü, Tesla'nın diğer itici güçler gibi bayilerin franchise şirketleri aracılığıyla satmak yerine New York'ta beş bayi işletmesini sağlayan bir yasama feragatini iptal etmeyi savunan birkaç eyalet yasa koyucudan biridir.

Bir zamanlar Teslas'ı eyalette kendi bayilerini açması için destekleyen Fahy, şirketin artık olumlu muameleyi hak etmediğini ve beş lisansı istediğini söylüyor. Fahy, Tesla'nın genel müdürü Musk, Washington'daki Hükümet Verimliliği Bakanlığı'na başkanlık etti, “elektrikli araçlar için altyapı için tüm hibe finansmanını öldüren, rüzgarı öldüren ve iklim değişikliğini ele alabilecek her şeyi öldüren bir yönetimin bir parçası” dedi. “Neden sana bir tekel vermeliyiz?”

Meslektaşım Benjamin Oreskes, Fahy'nin Musk'tan beri o kadar hayal kırıklığına uğradığını ve Albany'nin bir banliyösü olan NY, Colony'de planlanan bir Tesla bayisi hakkında gösterilere katıldığını söylüyor.

Tesla, yorumlarla ilgili sorulara cevap vermedi. Musk, New York'un Tesla'ya yönelik çabalarını bir sosyal medya yayınında eleştirdi ve daha sonra sildi ve “yasa koyucunun bir kişiyi veya tek bir şirketi hedeflemesinin uygunsuz olduğunu” yazdı. (Geçen hafta Tesla, kârının yüzde 71 düştüğünü açıkladığında, Washington'da daha az zaman geçirmeyi planladığını söyledi.)

Metropol günlüğü

Kayıp ve Bulundu

Sevgili Günlük:

Son zamanlarda özgürlüğe gittim ve terminalin yeraltı köşesindeki küflü bir ofis olan Grand Central'da bulundum.

Oradaki adama, yaklaşık bir ay önce bir trene bıraktığım parlak turuncu AirPods davamı aradığımı açıkladım.

Daha sonra kayboldu ve her biri dikkatlice bölünen ve işaretlenmiş en az 100 AirPods kutusu çöp kutusu ile geri döndü. Onları birbiri ardına kontrol ettik.

Tezgahta genç bir kadın ortaya çıktı. El çantasını aradığını söyledi. Başka bir çalışan arkaya kayboldu.

“Salı gününden beri görünüp görünmediğini görmek için dört kez buradayım,” dedi kadın, sesinde umutsuzluk dokunuşu. Cüzdandaki en önemli şeylerden bazılarını tuttu: cüzdanı, favori bir ruj, sevdiği bir deodorant.

Ona kayıp AirPods davamdan bahsettim. Orada durduk ve birlikte baktık.

Ona yardım eden çalışan arkadan geldi. Bir el çantası tuttu. Yüzü parladı.

“Aman Tanrım!” dedi. “İnanamıyorum!” Kollarını etrafıma attı ve sarıldık.

O zamana kadar, bana yardım eden adam, Airpods'un çöp kutusunun dibine girmişti. Benimki orada değildi.

“Davanı geri almadığın için üzgünüm,” dedi genç kadın.

“Eh, el çantasını bulduğunuz için gerçekten mutluyum,” diye yanıtladım.