İşlerinde başarılı olmak için hangi esmaül hüsna okunur ?

Masalci

Global Mod
Global Mod
İşlerinde Başarılı Olmak İçin Hangi Esmaül Hüsna Okunur? (Forumdaşlar Toplanın, İş Gücü Dualarla Yükseliyor!)

Selam dostlar! 🌟

Sabah işe giderken “Ya Fettah, şu toplantının kapısını açsın” diye mırıldanırken aklıma geldi: Acaba hangimiz hangi Esma’yla ayakta duruyoruz bu iş dünyasında? Kim “Ya Rezzak”la maaşına bereket katıyor, kim “Ya Basir”le patronun ruh hâlini önceden sezip kıyıya yanaşıyor? 😄

Bugün biraz ciddi, biraz mizahi, bolca samimi bir konuyu konuşalım dedim: İşlerinde başarılı olmak için hangi Esmaül Hüsna okunur?

Ama tabi ki bunu öyle klasik “şunu oku, bu olur” havasında değil; forum tarzında, kahkahalar eşliğinde konuşacağız.

---

Erkeklerin Stratejik Duaları: Ya Fettah, Aç Kapıları Aç!

Erkek forumdaşlar genelde konulara “çözüm odaklı” yaklaşır ya, işte bu Esma meselesinde de durum aynı!

Adam sabah kahvesini içer, bir bakar Excel dosyası 78 sütuna çıkmış, PowerPoint sunumu 40 slayt olmuş... Ama pes etmek yok!

Hemen bir strateji toplantısı başlatır (kendi kendine tabii):

> “Arkadaşlar… yani ben… bu işi çözmem lazım. Hangi Esma bana hız kazandırır?”

Ve o an gökten bir ses iner (ya da Google’dan bir ses gelir):

“Ya Fettah! Kapıları açan, zorlukları çözen, tıkanan işleri akıtan Esma.”

Erkek hemen planı yapar:

1. Sabah işe giderken 19 defa Ya Fettah.

2. Toplantı öncesi 7 defa Ya Basir (patronun ruh hâlini anlamak için).

3. Maaş gününde Ya Rezzak (işte bu stratejik nokta!).

Sonuç?

Bir bakmışsın, Excel’de formül tutmuş, toplantıda patron “bu fikri çok beğendim” demiş.

Yani forumdaşlar, erkek camiasında “dualardan proje yönetimi” dönemi başlamış olabilir!

---

Kadınların Empatik Duaları: Ya Vedud, İş Arkadaşlarını Sevdiren Esma

Gelelim kadın forumdaşlara…

Onlar genelde “iş başarısı”nı sadece proje bitirmekle ölçmez, ofisteki atmosferi de önemserler.

Bir kadın çalışanın iş yerinde başarılı olması, ekip içindeki duygusal dengeyle birebir alakalıdır.

Kadın bir forumdaş der ki:

> “Ben Ya Vedud çekiyorum, sonra kahve molasında herkesle barışıyorum. Hatta ofisin dedikodu potansiyeli bile düşüyor!”

Başka biri atlar:

> “Ben Ya Latif okuyorum, sunumda laf takılmadan konuşuyorum, müşteriler bile gülümsüyor.”

Yani erkek “performans” derken, kadın “uyum” diyor.

Birisi Excel’le savaşıyor, diğeri insan ilişkilerini yönetiyor.

Ama sonuç aynı: Başarı! 💪

---

Ofiste Esma Takvimi: Pazartesi Ya Sabur, Cuma Ya Rezzak

Şimdi gelin biraz da haftalık Esma planlaması yapalım, forum tarzında, mizahi bir şekilde:

🗓 Pazartesi:

“Ya Sabur” – Çünkü bilgisayar 3 kez dondu, toplantı 2 saat sürdü, kimse sana kahve getirmedi.

Sabır taşı olmasa bile sabır Esma’sı kurtarır.

🗓 Salı:

“Ya Fattah” – Tıkanan iş akışları, açılmayan dosyalar, anlamayan müşteriler… Tüm kapılar açılsın!

🗓 Çarşamba:

“Ya Basir” – Ekip arkadaşının suratındaki ‘Bugün bana yaklaşma’ ifadesini önceden fark etme becerisi.

🗓 Perşembe:

“Ya Hakim” – Stratejik kararlar günü! Bu Esma’yla sunum yap, CEO bile dinlerken not alır.

🗓 Cuma:

“Ya Rezzak” – Maaş günü, bereket günü! Cüzdan değil, kalp genişlesin.

Forumdaşlar, bu takvimi duvara asın, ofiste minik notlar yapıştırın; “Bugün Ya Sabur günü, kahve soğudu ama moralim sıcak!”

---

Ofis Dedikodularını Önleyen Gizli Kod: Ya Settar!

Bir forumdaş yazmıştı geçenlerde:

> “Ben ofiste bir kere yanlış maili herkese gönderdim, sonra sabaha kadar Ya Settar çektim. Gerçekten kimse fark etmedi!”

Yani “Ya Settar”, hataları gizleyen, ayıpları örten Esma olarak ofis dünyasında adeta siber güvenlik koruması! 😅

Bir de ofis gruplarında yanlış mesaj atanlar için birebir.

Yanlışlıkla patrona “kanka” yazan biri varsa, acilen Ya Settar moduna geçsin.

---

Patronlarla İletişimde Esma Kullanma Rehberi

Patron dediğin bazen bulut gibi gelir, bazen fırtına gibi.

İşte o anlarda Esmaül Hüsna, adeta bir ruhsal şemsiye işlevi görür.

👔 Patron sabah moral bozuksa: “Ya Selam” – Huzur dalgası yayılır, ofis enerjisi dengelenir.

📈 Proje yetişmiyorsa: “Ya Aziz” – Güç verir, özgüveni artırır.

💬 Geribildirim (yani minik kalp krizi riski) varsa: “Ya Hafiz” – Kalbi korur, sabrı güçlendirir.

Bir forumdaş şöyle demişti:

> “Ben toplantıya girmeden önce Ya Aziz çekiyorum, sonra patron ne dese ‘Elbette efendim’ diyorum ama içimde aslan kükürüyor.”

---

Forumun Ortak Görüşü: Esma + Kahve = Başarı Kombosu

Forumda yapılan 57 kişilik (tamamen hayalî ama içten) anket sonucuna göre:

- %60’ı “Esma + Kahve” kombinasyonunun işte motivasyonu artırdığını söylüyor.

- %25’i “Sabah duayla başlayınca mailler daha az stresli geliyor” diyor.

- %15’i ise “Ben hala kime ne okuyacağımı karıştırıyorum ama iyi hissediyorum” diyor.

Yani netice şu: Ruhsal motivasyon da bir üretkenlik aracıdır.

Dualar, sabah kahvesi gibi; kimine enerji, kimine huzur, kimine sabır verir. ☕

---

Hadi Forumdaşlar, Söz Sizde!

Şimdi sıra sizde:

Siz hangi Esma’yı okuyunca işleriniz daha iyi gidiyor?

“Ya Fettah”la müşteri kapısı mı açtınız, yoksa “Ya Sabur”la patronun öfkesini mi dindirdiniz?

Yoksa “Ya Rezzak” sayesinde hiç beklenmedik bir prim mi geldi?

Yorumlara bekliyorum, ama dikkat!

Her yorumun sonunda küçük bir dua eklemek serbest, kahkaha atmak zorunlu. 😄

Unutmayın, bazen iş dünyasında başarı bir strateji değil, bir “Ya Fettah” meselesidir! 🚀