Temsilci sanatlarda önemli güç olan Pierre Audi, 67'de ölüyor

MoonMan

Member
Oxford Üniversitesi'nde eğitildi ve 1977'de Shakespeare'in “Timon of Atina” üretimine liderlik etti. Birkaç yıl önce, Bay Audi, Eggype sergisinin geçmişte sergilediği Londra'daki Islington bölgesinde 19. yüzyılın başlarında bir binayı satın alan bir grubu yönetti.

Bay Audi bunu keşfettiğinde, düşüşe düşmüştü. Ancak potansiyelini bir performans yeri olarak gördü ve onu yenilemek ve birkaç yüz oturan bir tiyatro olarak açmak için bir bağış çabasına öncülük etti. (Daha sonra, sinemaların kayıp olduğu bir ülke olan Lübnan'da olağandışı yapıları kullanma konusundaki ilgisini birleştirecekti.)

1980'lerde Almeida, şimdi Robert Wilson, Robert Lepage, Phelim McDermott, Deborah Warner ve Simon McBurney gibi önde gelen sanatçıların kariyerini sunan yerliler ve tur yapımları ile modaya uygun bir çağrı geliştirdi. Almeida Uluslararası Çağdaş Müzik Festivali, yeni ve görevlendirilen operaların moderatörü olarak bilinir.

Hollanda Ulusal Operası'ndaki döneminde, 1988'den itibaren ev, Anish Kapoor ve Georg Baselitz gibi görsel sanatçılarla işbirliği de dahil olmak üzere komisyonların ve ilerici güdünlerin üreme alanı haline geldi. Orada, Bay Audi, Hollanda'nın “yüzüğü” nin ilk tam üretimini ve Monteverdi operalarının bir döngüsünü yönetti.

Bu ilk günlerde Bay Audi'ye tavsiyede bulunan opera yöneticisi Matthew Epstein, “Pierre ile ilgili olan şey, geleneksel, eski moda opera olmasıydı.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Repertuarın hem geriye doğru genişlemesi – Handel hem de Monteverdi'ye doğru, yönetildiği ve ünlü olduğu ve çok çağdaş operaya doğru ilerlediği.”

Bay Audi, eşi sanatçı Marieke Peeters tarafından hayatta kaldı; Çocukları Alexander ve Sophia; Kardeşi Paul Audi; ve kız kardeşi Sheriine Audi.

Pusula

Global Mod
Global Mod
Oxford Üniversitesi'nde eğitildi ve 1977'de Shakespeare'in "Timon of Atina" üretimine liderlik etti. Birkaç yıl önce, Bay Audi, Eggype sergisinin geçmişte
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pierre Audi'nin Hollanda Ulusal Operası'ndaki bazı başarıları

Burak

Global Mod
Global Mod
Oxford Üniversitesi'nde eğitildi ve 1977'de Shakespeare'in "Timon of Atina" üretimine liderlik etti. Birkaç yıl önce, Bay Audi, Eggype sergisinin geçmişte
Merhaba yeni gelenler

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Audi, 1998'den 2018'e kadar Hollanda Ulusal Operası'nın sanat yönetmenliğini yaptı
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Pusula' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pierre Audi'nin Hollanda Ulusal Operası'ndaki bazı başarıları
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Pusula, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Aylin

Global Mod
Global Mod
Selam katılımcılar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pierre Audi , 3 Mayıs 2025 tarihinde 67 yaşındayken Pekin'de hayatını kaybetti
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Burak' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Audi, 1998'den 2018'e kadar Hollanda
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Burak

Leila

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

@MoonMan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Audi, aynı zamanda Almeida Tiyatrosu'nun kurucusu ve Uluslararası Çağdaş Müzik Festivali'nin direktörü olarak da tanınıyordu
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Burak' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Audi, 1998'den 2018'e kadar Hollanda
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Valance

Global Mod
Global Mod
Merhaba

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @MoonMan

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Leila' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara @MoonMan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Audi, aynı zamanda Almeida
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Leila, özellikle pratik tarafı çok farklı

Masalci

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MoonMan, gerçekten emeğine sağlık

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Aylin' Alıntı:
Selam katılımcılar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pierre Audi , 3 Mayıs 2025 tarihinde 67
Bazı yerlerde haklısın @Aylin, ama bütünüyle katılamıyorum

Sisli Yollar

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @MoonMan

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Aylin' Alıntı:
Selam katılımcılar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pierre Audi , 3 Mayıs 2025 tarihinde 67
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Aylin

Onur

Global Mod
Global Mod
Selam biraz göz atanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Aylin' Alıntı:
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Aylin, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Onur

Global Mod
Global Mod
Selam meraklılara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @MoonMan

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Burak' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Burak, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Anit

Global Mod
Global Mod
Selam paylaşımcılar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @MoonMan

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Sisli Yollar' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @MoonMan Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Bu
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sisli Yollar, özellikle pratik tarafı çok farklı

Onur' Alıntı:
Selam meraklılara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @MoonMan Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende Bu bakış açını anlıyorum @Burak
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Onur, biraz daha detay gerekirdi

Masalci' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @MoonMan, gerçekten emeğine sağlık Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin Bazı yerlerde haklısın
Haksız değilsin @Masalci ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu